élelmiszerárak

élelmiszerárak, élelmiszeripar, export, fair trade, kávé, klímaváltozás, mezőgazdaság

Lefőtt a kávé? Gondban a termelők

piacesprofit.hu

A zsugorodó nemzetközi terményárak miatt enyhülnek a világ legszegényebb országainak élelmiszerimport kiadásai, ám eközben az amerikai dollár erősödése „komoly veszélyt” jelenthet, figyelmeztet az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO).

Tovább olvasom »
élelmiszerárak, élelmiszeripar, mezőgazdaság

Nem lesz nagy mozgás az élelmiszerárakban

piacesprofit.hu

A kedvező terméskilátásoknak köszönhetően nem várható nagy kilengés a nemzetközi élelmiszerárakban, az alapvető mezőgazdasági termények ára mérsékelt és stabil, a globális élelmiszerimport kiadások hatéves negatív minimumra eshet vissza, állítják az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) szakértői.

Tovább olvasom »
éhezés, élelmiszerárak, élelmiszeripar, mezőgazdaság

Idén nem lesz éhséglázadás

piacesprofit.hu

Nyugodt évre számíthatunk az egyes élelmiszerek nemzetközi piacán az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) szakértői szerint. A termelési kilátások és az eddig felhalmozott készletek mind optimizmusra adnak okot.

Tovább olvasom »
élelmiszerárak, gazdasági kilátások

Tovább csökkennek az élelmiszerárak

piacesprofit.hu

A nemzetközi piacokon a mezőgazdasági termények ára folyamatos csökkenést mutat, emellett az árak volatilitása is mérséklődik az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) most megjelentetett előrejelzése, a Food Outlook alapján.

Tovább olvasom »
élelmiszer-termelés, élelmiszerárak, mezőgazdaság

Meredeken esnek az élelmiszerárak

piacesprofit.hu

Augusztusban tovább csökkentek az élelmiszer-alapanyag árak a világpiacokon. A bőséges készletek, az energiaárak zuhanása és a kínai gazdaság lassulása körüli aggodalmak miatt a FAO élelmiszerár-indexe az elmúlt hét év közel legnagyobb esését produkálta.

Tovább olvasom »