elektronika

a dolgok internete, e-hulladékgazdálkodás, elektronika, eu, környezetterhelés, m2m, szemét, technológia

Hulladéközönt hoz a “dolgok internete”

klímablog

Meglehet, hogy a közeljövőben szinte minden elektronikus eszközünk kapcsolódni fog a netre. De hova tesszük a régi masináinkat? Elektronikus hulladékok valóságos hegyei lepnek majd el minket. Már most is 20 kilogramm az egy főre jutó e-szemét mennyisége.

Tovább olvasom »
elektronika, élelmiszerbiztonság, energiafogyasztás, kína, klímaváltozás

Pusztítja a klímát a frigó divat

klímablog

Világszerte az élelmiszerhűtés felelős az áramfogyasztás 15 százalékáért. A mirelit termékek, főleg a kínai gombóckák divatja felerősítette a hűtőszekrények és fagyasztók iránti keresletet a Föld legnépesebb országában. Ez nem kis terhelést jelent a környezetre és bolygónk légkörére.

Tovább olvasom »
apple, beszállító, elektronika, etikai kódex, tisztességtelen beszállítói magatartás

Az Apple leszámol a “konfliktus ásványokkal”

klímablog

Az iPhone korszak hajnalán, 2006-ban a “Green My Apple” kampányban Apple-mániákus rajongók százezrei helyeztek nyomást Steve Jobs-ra, hogy környezetkímélőbb módon gyártassa kedvenc Mac-jüket. Az Apple februárban nyilvánosságra hozott “Beszállítói Felelősség Előrelépés Jelentése” már ezeket az igényeket próbálja kielégíteni. Elvégre egyetlen multi sem akarja elidegeníteni a zöld és társadalmilag tudatos fogyasztókat.

Tovább olvasom »
bánya, elektronika, hibrid, kereskedelem, wto

Ritkaföldfémek: rákot okozhatnak, mégis szükség van rájuk

Kriston László

A ritkaföldfémek elektronizált világunk alapvető építőkövei. A komputerizált eszközök e fontos összetevőinek kitermelésében monopóliuma van Kínának. Berzenkedtek is ez ellen a multik és a környezetvédők. A tervgazdálkodási rendszert követő kommunista kormány illetékesei bejelentették, hogy központilag átalakítják a ritkaföldfém-iparágat. A tervek szerint az ökológiai károkat is orvosolnák, melyeket ezen ásványok kitermelése ró a helyi ökoszisztémákra.

Tovább olvasom »
cég, cégstatisztika, csőd, elektronika, fizetésképtelenség

Már senki nem védett a válságtól

piacesprofit.hu

Az elektronika és a számítástechnika néhány éve még a kevésbé kockázatos ágazatok közé tartozott Magyarországon, fizetésképtelenségi mutatójuk azonban mára jelentősen romlott. Az első negyedévben ebben az ágazatban is jócskán, 65 százalékkal nőtt a fizetésképtelenségi eljárások száma egy év alatt.

Tovább olvasom »
elektronika, felsőoktatás, kommunikáció, munkaerőpiac, oktatás

Megéri a felsőfokú végzettség?

piacesprofit.hu

A felvételi rendszert utolsó pillanatban megváltoztató felsőoktatási törvény módosításnak köszönhetően biztosan minden végzős középiskolás még egyszer alaposan átgondolja, hová is adja be felvételi lapját. 2012-ben így már nem csak az lesz a döntés alapja, hogy milyen tantárgyak, szakterületek tetszenek a diáknak, milyen szakmát szeretne tanulni, hanem a szükséges befektetés nagyságához mérten érdemes azt is átgondolni, hogy meg fog-e térülni a befektetés, vajon a megszerzett diploma valós értékkel bír-e majd a munkaerő-piacon.

Tovább olvasom »
elektronika, felsőoktatás, oktatás, orbán

Orbán: Magyarország jövője a mérnöki világban van

piacesprofit.hu

„Himihumi” képzések helyett a szakképzést erősítené a miniszterelnök Magyarországon. Mint mondja, aki akar, az tanulhat, csak a kötelezettségei nőnek a korábbiakhoz képest. A munkaerőpiaci helyzetet érdemes már a felvételikor figyelemmel kísérni. Úgy tűnik, a mérnöki karok biztosíthatnak megélhetést.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor