egyszerűsített foglalkoztatás

adótervezés, egyszerűsített foglalkoztatás, egyszerűsített munkavállalás, Írisz Office

Egyszerűsített foglalkoztatás: jobb mint a KATA?

piacesprofit.hu

Az egyszerűsített foglalkoztatás már csaknem egy évtizede a vállalkozások rendelkezésére áll. Fontos tudni, hogy ez egyike azon kevés foglalkoztatási formának, amelynek a közterhei a bevezetés óta egyáltalán nem növekedtek. Az Írisz Office cikkének segítségével összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

Tovább olvasom »
egyszerűsített foglalkoztatás, egyszerűsített munkavállalás, idénymunka

Így szabályos az idénymunka

piacesprofit.hu

Az őszi betakarítások idején a gazdálkodóknak több munkaerőre van szükségük, mint máskor. A legjobb megoldás az átmeneti létszámnövelésre az úgynevezett egyszerűsített foglalkoztatás, amely az idénymunkások alkalmazásának legcélszerűbb módja.

Tovább olvasom »
adóbevallás, adóellenőrzés, adózás, egyszerűsített foglalkoztatás

A háztartási munka is adóköteles

piacesprofit.hu

A háztartási munka egy adórendszeren kívüli keresettel járó munkavégzés, tehát az azért kapott jövedelem adó- és járulékmentes bevételnek minősül – ezért szakértő partnerünk segítségével összegyűjtöttük a legfontosabb szabályokat.

Tovább olvasom »
adóellenőrzés, adózás, alkalmi foglalkoztatás, bejelentés, egyszerűsített foglalkoztatás, idénymunka

Amit tudnia kell, ha idénymunkást foglalkoztat

piacesprofit.hu

Most van a szezonja az idénymunkának: szedik a gyümölcsöt, dolgoznak az idegenforgalomban – és a NAV is előszeretettel ellenőrzi ezt a foglalkoztatási formát. Ahhoz, hogy a vonatkozó szabályokat helyesen alkalmazzuk, az Adó Online szakértője segítségével összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

Tovább olvasom »