egyenlő bánásmód

bizalom, boldog munkavállaló, egyenlő bánásmód, emberi erőforrás, felmondás, fluktuáció, munkaadó, rossz főnök

Ezért mennek el az alkalmazottak

piacesprofit.hu

A régióban először hazánkban készülhet az a felmérés, mely a fizikai és szellemi dolgozók körében tapasztalt fluktuáció megértéséhez vezetne. Úgy tűnik ugyanis, hogy az ipari dolgozókat érintő vándorlást nem lehet egyértelműen csak a bérkülönbségekkel magyarázni. Az ideiglenesen megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatására kidolgozott munkáltatói program egyik szakértője, Laár Péter  szerint a munkavállalók megtartása inkább emberi tényezőkön múlik, amit egy sikeres munkáltató tudatosan tud alakítani cégénél.

Tovább olvasom »
egyenlő bánásmód, európai bíróság, szabályzat, vallás

Ha minden jelkép tilos, nincs megkülönböztetés

PP/MTI

Nem minősül közvetlen hátrányos megkülönböztetésnek, ha egy vállalkozás belső szabálya a munkahelyen megtiltja minden politikai, filozófiai vagy vallási jelkép látható viselését – mondta ki ítéletében az Európai Unió Bírósága. Akkor, ha mindenkire vonatkozik.

Tovább olvasom »
egyenlő bánásmód, fizetések, nemi egyenjogúság, női munkavállalók

170 évnyi lemaradásban vannak a nők

piacesprofit.hu

Habár két hónapja ünnepeltük 2017. első napját, Magyarországon a nők számára csak február 24-én kezdődik az újév, ugyanis ők 13,2%-kal keresnek kevesebbet, mint a férfiak, ezért a tavalyi bérükért nem december 31-ig, hanem február 24-ig dolgoznak.

Tovább olvasom »
azonnali hatályú felmondás, egyenlő bánásmód, felmondás, felmondási védelem, jogi kisokos, jogi tanács, próbaidő

Próbaidő alatt is lehet jogellenes a felmondás

piacesprofit.hu

A próbaidő lényege, hogy a munkaviszonyba lépő felek már a munkaviszony elején fel tudják mérni, hogy beváltja-e a munkaviszony a várakozásaikat. Amennyiben nem, akkor akár a munkáltató akár a munkavállaló könnyen tud szabadulni a munkaviszonyból a próbaidő alatt. Előfordulhat ennek ellenére, hogy a próbaidő alatt közölt azonnali hatályú felmondás jogellenes lesz.

Tovább olvasom »
egyenlő bánásmód, karácsonyi szezon, költségcsökkentés, motiváció, munkajog, távmunka

Távmunka két ünnep között: van néhány buktató

piacesprofit.hu

A két ünnep között számos munkáltató dönt úgy, hogy a munka-magánélet egészséges egyensúlya és a nagyobb elégedettség miatt távmunkát engedélyez a dolgozóinak. Így nem csak költségeit és adminisztratív terheit csökkentheti, a rugalmas munkavégzés miatt az alkalmazottak motiváltabbak is lesznek. Ám mivel a távmunkát érintő háttérszabályok nem minden esetben tisztázottak, a Deloitte segítségével áttekintjük a főbb rendelkezéseket és gyakorlati megoldásokat.

Tovább olvasom »
egyenlő bánásmód, munkabérek, női munkavállalók

Ingyen dolgoztatják mától a nőket

piacesprofit.hu

November másodika az a nap ebben az évben, amikortól a nők Európában ingyen dolgoznak, miközben a férfiak december 31-ig megkapják fizetésüket munkájukért – ezzel a kijelentéssel hívja fel a figyelmet az Európai Bizottság a nemek közötti, fizetésekben mutatkozó különbségekre a Napi.hu közlése szerint. A nők átlagos órabére Európában 16,3 százalékkal alacsonyabb, mint a férfiaké, azaz a nők gyakorlatilag 59 napot ingyen dolgoznak minden évben

Tovább olvasom »
egyenlő bánásmód, nemek közötti egyenlőség, népszavazás, nyugdíj

A nyugdíjról nem lesz népszavazás

PP/MTI

Alkotmányellenes a Kúria azon döntése, amely lehetővé tette a férfiak – nőkhöz hasonlóan – 40 év munkaviszony utáni nyugdíjazásáról szóló népszavazási kezdeményezést – így döntött az Alkotmánybíróság. Így nem lehet megtartani az erről szóló népszavazást.

Tovább olvasom »
egyenlő bánásmód, esélyegyenlőség, nemek közötti egyenlőség, nyugdíj

Támadják a nyugdíjszabályok változtatását

PP/MTI

Támadják a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjazásáról szóló népszavazási kezdeményezést, ugyanis sértheti az alaptörvény azon rendelkezéseit, mely szerint a női esélyegyenlőség, az egyenlő bánásmód a pozitív diszkrimináción keresztül valósul meg. Az e fajta pozitív diszkriminációt a legtöbb európai országban alkalmazzák. A változtatás alacsonyabb nyugdíjakat is jelentene.

Tovább olvasom »
egyenlő bánásmód, nyugdíj, öngondoskodás

Nyugdíj: jog szerint 40 év munka után a férfiaknak is jár

PP/MTI

A férfiak és nők közötti egyenlő bánásmód alkotmányos alapelvének érvényesülését nem írhatják felül költségvetési szempontok – jelentette ki Lehoczkyné Kolonnai Csilla egyetemi tanár a férfiak 40 év utáni nyugdíjba vonulási lehetőségéről és a Munka törvénykönyvéről tartott, Férfi 40 női szemmel elnevezésű konferencián.

Tovább olvasom »
diszkrimináció, egyenlő bánásmód, esélyegyenlőség, etikus működés, munkahelyi diszkrimináció, női munkavállalók

Jogsértés pultoslányt keresni

piacesprofit.hu

Kereskedők ellen a kiszolgálás megtagadása miatt érkezik sok panasz, a cégek ellen viszont a bizonyos tulajdonságaik miatt fel nem vett munkavállalók kérnek segítséget az Egyenlő Bánásmód Hatóság vizsgálatai szerint. Csak igen speciális helyzetekben megszabható az állásra felvehetők neme és életkora, ezért bár bevett gyakorlat, mégis jogszabálysértő egy pultosmunkát csakis nők számára meghirdetni.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor