egészséges táplálkozás

csak a mentes, egészséges táplálkozás

Akik nem divatból táplálkoznak mentesen

piacesprofit.hu

Mi az a mentes táplálkozás, mely allergéneket kerülik egyre többen itthon, és hogyan lehet megoldani mindezt egészségkárosodás nélkül a hétköznapokban? A Csak a Mentes alapítói és szakértői a hazai helyzetről és személyes érintettségükről nyilatkoznak.

Tovább olvasom »
egészséges táplálkozás, élelmiszerbiztonság, élelmiszeripar

Gyanús vegyületek és E-számok a szervezetünkben

piacesprofit.hu

Ódzkodunk az E-számoktól, a furcsa nevű vegyületektől, ha pedig kiderül, hogy ezeket az anyagokat mesterséges úton állították elő, egy friss országos kutatás szerint meg vagyunk győződve arról, hogy veszélyesebbek a természetes vegyületeknél. Azt pedig szinte el sem tudjuk képzelni, hogy ezek a gyanús vegyületek az emberi szervezetben természetes módon éppen úgy megtalálhatók, mint például egy hétköznapi almában.

Tovább olvasom »
egészséges táplálkozás, élelmiszeripar, fenntarthatóság, fogyasztói szokások

Ez az étrend terjedhet el 2050-re

piacesprofit.hu

A hazai lakosság szerint 30 év múlva a már napjainkban is népszerű allergénmentes, valamint bio, vegán és paleo étrend erősödhet leginkább, miközben az iparági előrejelzésekkel ellentétben a húsfogyasztásban inkább csökkenést várnak – derül ki a K&H felméréséből.

Tovább olvasom »
egészséges táplálkozás, táplálkozás, vendéglát

Gyerekmenü: miért a rántott szentháromság?

piacesprofit.hu

A budapesti és vidéki éttermek jelenleg 10 százaléka kínál kifejezetten gyermekek számára készített fogásokat. A gyerekmenüt kínáló éttermek egyharmada budapesti, kétharmaduk pedig egyenletesen oszlik meg a vidéki nagyvárosokban, az élen Szegeddel – derült ki a Falatozz.hu országos ételrendelő portál friss felméréséből.

Tovább olvasom »
egészséges életmód, egészséges táplálkozás, étrend, nyári ételek, paleo, szarvasgomba

Gombával a jó nyári formáért

piacesprofit.hu

Egyre trendibb az egészséges életmód, a nyár beköszöntével pedig már nemcsak az egészségünket, de az alakunkat sem árt szem előtt tartanunk. Íme egy kis ízelítő, hogyan építsük be étrendünkbe a gombát, amit már az ókori rómaiak is az istenek egyik eledelének neveztek – nem véletlenül!

Tovább olvasom »
egészséges életmód, egészséges táplálkozás, élelmiszerpiac, étrend, gyümölcs, gyümölcsszezon, zöldség

Mi kerül nyáron a tányérunkra?

piacesprofit.hu

A nyári gyümölcsszezon indulásával néhány érdekes és hasznos tippet osztott meg a legnagyobb hazai piac, a Budapesti Nagybani Piac. Az nem kérdés, hogy sokkal frissebb gyümölcshöz és zöldséghez juthatunk, ha hazai terméket választunk, és nyáron erre számtalan lehetőségünk van. A 60-75 százalékos érettségi szinten leszedett, gyakran több ezer kilométert utazó import áruval szemben, a hazai gyümölcsök egy nap alatt az asztalunkra kerülhetnek.

Tovább olvasom »
egészséges táplálkozás, fejlett ország, jóléti index, légszennyezés, nyugat, skandinávia

Nem garancia a jólétre a magas jövedelem

PP/MTI

Az országok magasabb jövedelme nem vezet automatikusan az összes gyerek jobb helyzetéhez, sőt még növelheti is az egyenlőtlenségeket – mondta az Egyesült Nemzetek Nemzetközi Gyermek Gyorssegélyalapja (UNICEF) Magyarország gyermekjogi igazgatója Budapesten csütörtökön – írja az MTI.

Tovább olvasom »
biogazdálkodás, biotermék, egészséges táplálkozás, fairtrade, tudatos fogyasztó, tudatos vásárlás

Jobban járunk a fairtrade termékkel

piacesprofit.hu

Hektáronként évente több mint 40 kg növényvédő szert (gyomirtót, gombaölőt, rovarirtót, féregirtót) használnak az intenzív banánültetvényeken. Ez tízszer több az európai burgonyatermesztésben használt mennyiségnél, pedig a nagyüzemi burgonya az egyik legtöbb vegyszert igénylő növény. A Tudatos Vásárlók Egyesülete utánajárt, hogy marad-e valami a vegyszerekből a fogyasztóknak szánt gyümölcs húsában.

Tovább olvasom »
egészséges táplálkozás, élelmiszer, hazai termés, spárga, ünnepi étel, zöldség, zöldségtermesztés

Itt az ideje, hogy menő legyen itthon is a spárga

piacesprofit.hu

Hazánkban egyelőre kevésbé elterjedt, így többnyire csak csemegének számít a spárga fogyasztása. Pedig a most szezonális zöldség számos jó tulajdonsággal bír. Ráadásul a magyar termesztőknél kiváló minőségben kapható a nyúlárnyék néven is ismert zöldség. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) összegyűjtötte a spárgával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

Tovább olvasom »
egészség, egészséges életmód, egészséges táplálkozás, idős, nyugdíj, sport, testmozgás

Dolgozó emberként sem mozgunk többet, mint nyugdíjasként

piacesprofit.hu

A magyar idősek háromnegyede nem sportol rendszeresen, saját bevallásuk szerint az időhiány, a lustaság és a rossz egészségügyi állapot állnak ennek háttérében – derült ki a 4Life Direct biztosításközvetítő megbízásából az Egészségügyi Világnap alkalmából készült országos reprezentatív kutatásból. Az 50 év feletti megkérdezettek kétharmada szerint nincs, vagy nem tud róla, hogy lenne kifejezetten idősek számára kialakított sportolási lehetőség a lakóhelye közelében. A felmérésből arra is fény derült, hogy az idősek 46 százaléka fogyaszt gyümölcsöt napi rendszerességgel, zöldséget viszont mindössze 31 százalékuk eszik minden nap, húst pedig csupán ötödük.

Tovább olvasom »
egészséges életmód, egészséges táplálkozás, étkezés, kávé, munkahelyi egészség

Van, amiből a kevés és a sok is egészségtelen

Szeicz András

Mit kapcsol be elsőként egy fejlesztő, amikor beér az irodába? A kávéfőzőt. Ez az elcsépelt vicc valójában teljesen igaz, és nem csak a fejlesztőkre vonatkozik. Az első kávé után pedig igen gyakran jön egy második, és mire észbe kapunk, vacsoraidő van, és mindössze pár csésze kávé tartja bennünk a lelket.

Tovább olvasom »
egészséges életmód, egészséges táplálkozás, egészségmegőrzés, sport

Így maradhat egészséges a mókuskerékben

Piac & Profit Kiadó Kft-2

Rohanó életmód, munka éjjel-nappal – senkinek sem tesz jót. Főként, ha hozzávesszük az elkerülhetetlen stressz hatását. Pedig néhány egyszerű lépéssel szervezhető, tervezhető az egészséges életmód a rohanás mellett is, és nem kell, hogy naponta egy gyorsétteremben találjuk magunkat. Pár lépéssel, egy kis odafigyeléssel tényleg sokat tehetünk, magunkért.

Tovább olvasom »
állattenyésztés, egészséges táplálkozás, egészségügy, klímaváltozás, klímavédelem, mezőgazdaság

A bolygónak is jót tenne, ha kevesebb húst ennénk

PP/MTI

Kevesebb hús, több gyümölcs és zöldség fogyasztásával emberek millióinak idő előtti halálát lehetne megelőzni évente a század közepéig, jelentősen csökkenne a felmelegedésben szerepet játszó károsanyag-kibocsátás, és évente több milliárd dollárral csökkennének az egészségügyi és a klímaváltozás okozta károk enyhítését célzó kiadások.

Tovább olvasom »