e-számla

adózás, e-számla, nav, online számlázás

NAV online regisztráció: máig tart a türelem

piacesprofit.hu

A mai nap lejár a türelmi idő a NAV online számlaadatszolgáltatási kötelezettség teljesítésére, 2018. július 31-ig regisztrálnia kell az érintett adózóknak a hatóságnál. A Billzone.eu arra hívja fel az érintettek figyelmét, hogy éles számlázás előtt ellenőrizzék, sikeres volt-e regisztrációjuk.

Tovább olvasom »
adózás, automata, e-számla, nav

Automaták bekötése: közeleg a határidő

PP/MTI

Az étel- és italautomata beazonosítását lehetővé tevő automata felügyeleti egységet (AFE) 2018. június 30-áig kell beszerelni és összekötni az adóhivatal informatikai rendszerével, ezt követően már csak az ilyen automaták üzemeltethetők – hívta fel a figyelmet a Magyar Posta pénteken.

Tovább olvasom »
adózás, e-számla, nav, online számla, számlázás, számlázóprogram

Új számlázóprogramot tesztel a NAV

piacesprofit.hu

A tesztelés után, július 1-től indul a gazdaságfehérítés újabb eszköze: az online számlázás; a kormány a vállalkozóknak ingyen biztosítja a Nemzeti Adó és Vámhivatal saját fejlesztésű online számlázó programját, amely az adatszolgáltatáson túl számos speciális szolgáltatást is nyújt használóinak – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter.

Tovább olvasom »
adózás 2017, e-számla, e-számlázás, elektronikus számlázás, ellenőrzés, nav, varga mihály

Felpörgeti az új NAV csodafegyver előkészítését az NGM

piacesprofit.hu

A minisztérium idén felgyorsítja azt a munkát, amely az online számlázás bevezetéséhez szükséges, így a jövőben a vállalkozások legfontosabb pénzügyi adatait is láthatja majd az adóhatóság – jelezte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar Időknek adott interjújában. Elvileg 2017. július 1-től lát mindenbe bele a NAV, de még nem ismerjük a szabályokat.

Tovább olvasom »
digitális átállás, e-számla, elektronikus számlázás, költségcsökkentés

Nem tudunk szabadulni a nyomtatott számláktól

piacesprofit.hu

Napjainkban a beérkező számlák mindössze egy százaléka érkezik elektronizált módon a vevőhöz Magyarországon. Ez azt jelenti, hogy a legkorszerűbb számlázási eljárások ma még gyerekcipőben járnak nálunk. A legtöbb számla továbbra is nyomtatott verzióban (86 százalék) jut el a vállalatokhoz – derül ki a GKI Digital és a Xerox Magyarország közös, idén tavasszal készült kutatásából.

Tovább olvasom »
e-számla, elektronikus ügyintézés, hitelesítés

Egyszerűbben bánhatunk az e-számlákkal

piacesprofit.hu

Az Adobe szoftverei immár az alapértelmezett beállításokkal elfogadják az Európai Unió területén működő, bejegyzett szolgáltatók minősített tanúsítványait és időbélyegeit – áll az Adobe Systems közleményében. Ez azt jelenti, hogy a hazai hitelesítés-szolgáltatók által kibocsátott minősített tanúsítványokkal hitelesített PDF dokumentumok (például: e-számlák, szerződések stb.) a megnyitás pillanatában automatikusan ellenőrzésre kerülnek. Ezt korábban csak külön beállításokkal érhették el a felhasználók az Adobe programokban.

Tovább olvasom »
e-számla, e-számlázás, elektronikus számlázás, költségkímélés

Félmilliót is spórolhatnánk a számlázáson

piacesprofit.hu

Havonta félmillió forintot is megtakaríthatnak azok a hazai vállalkozások, amelyek áttérnek a szoftveres számlafeldolgozásra – mutat rá az LLP legfrissebb felmérése. A havonta minimum 100 és maximum 1000 bejövő számlát kezelő cégeknél elvégzett kutatásból kiderül: engedélyeztetéskor a cégek egynegyedénél több mint hat kézen megy keresztül egy-egy bizonylat, átlagosan pedig 1000 forintba kerül egy számla feldolgozása.

Tovább olvasom »