e-mobilitás

Automative Disruptive Radar, ázsia, e-mobilitás, elektromos autók, európa, hollandia, keretrendszer, kína, roland berger

Hollandia áll az élen az e-mobilitás versenyben

piacesprofit.hu

Az innovatív autóipar piacon csak Hollandia tudja felvenni a lépést az ázsiai országokkal, ahol Kína vezeti a mezőnyt. Európa komoly lemaradásban van: Ázsiában 2017 első felében kétszer annyi elektromos és hibrid autót adtak el, mint Nyugat-Európában. Ez derül ki a Roland Berger legújabb, autóipari tanulmányából.

Tovább olvasom »
árak, e-autó, e-mobilitás, távolság, töltés

Hetven darab e-autótöltő kellene Magyarországra

piacesprofit.hu

Magyarországon jelenleg közel háromezer elektromos jármű vesz részt a forgalomban, amelyek közül mindössze 1200 tisztán elektromos meghajtású. 2020-ra szakértők szerint ötször ennyi közlekedik majd az utakon. Felmérés szerint a megkérdezettek 93%-a szívesen használna tisztán elektromos vagy hibrid autót, és mindössze 7% az, aki teljesen elzárkózik ezektől az alternatív megoldásoktól.

Tovább olvasom »
e-mobilitás, elektromos autók, kibocsátás csökkentés

Elöntenek minket az elektromos autók

piacesprofit.hu

A világ meghatározó nagyvárosai összefogtak, hogy csökkentsék a károsanyag-kibocsátás mértékét és negatív hatásait. London és Párizs a dízel- és benzin üzemanyagok betiltását tervezi tíz éven belül, míg Norvégia a belsőégésű motorok korlátozását fontolgatja. A fogyasztók azonban még várnak: megfizethető árakat, könnyű és gyors töltési lehetőségeket szeretnének.

Tovább olvasom »
autógyártás, autóipar, e-mobilitás, elektromos autó, környezetvédelem

Közel az áttörés az elektromos autóknál

piacesprofit.hu

Áttörést hozhatnak az elektromos autók terjedésében a legújabb akkumulátortechnológiák. A mostani akkuk ugyanis túl nehezek, és ez szoros összefüggésben áll azzal, hogy a kocsikat túl gyakran kell feltölteni. Ez azonban hamarosan megváltozhat – mutatta ki a stuttgarti központú IFUA Horváth & Partners nemzetközi vezetési tanácsadó cég tanulmánya.

Tovább olvasom »
autóipar, beszállítók, e-mobilitás, elektromos autók

Nem ülhetnek a babérjaikon a beszállítók

piacesprofit.hu

Miközben 2015 újabb kiváló év volt az autóipari beszállítók számára – 7,5 százalékos profitnövekedéssel –, a piaci bizonytalanság fokozódik, a globális bevételek növekedése pedig lassul – állítja a Lazard és a Roland Berger tanulmánya. Az elemzők az idei évre a piac megtorpanását várják.  

Tovább olvasom »
e-mobilitás, elektromos autó, környezetvédelem

Elektromosra vágynak a magyarok

piacesprofit.hu

Már tíz éven belül többségben lehetnének az elektromos autók a magyar utakon a Forensis autóklub felmérése alapján. Az autósok jelentős része ugyanis legszívesebben már most is elektromos autót venne – de még drágállja és inkább kivár.

Tovább olvasom »