e-banking

e-banking, elektronikus ügyintézés, költségcsökkentés

Ezért éri meg az e-kivonat a cégeknek

piacesprofit.hu

A hazai kkv-k körében kedveltek az elektronikus banki szolgáltatások, főként az elektronikus bankszámla kivonat adta lehetőséggel élnek, nem véletlenül, hiszen környezetbarát, idő- és helytakarékos, egyben pedig költséghatékonyabb megoldás, mint a papír alapú kivonat.

Tovább olvasom »
e-banking, virtuális pénzek, virtualizáció

Kinek kell itt bankfiók?

kkummer

Ahogy terjednek az okostelefonok és a szélessávú internet, a bankfiók nélküli pénzügyi szolgáltatók egyre népszerűbbek lesznek. Leáldozóban a hagyományos bankolás?

Tovább olvasom »
e-banking, netbank, online bank

Hát, ebben is lemaradtunk…

piacesprofit.hu

A hazai online bankhasználat már fejlettnek tekinthető – a banki ügyfelek ötöde rendszeresen használja ezt a csatornát banki ügyeinek intézésére. A szomszédos országokkal összevetve ugyanakkor Magyarország némiképp lemaradásban van. A közeljövőben a fiatalok révén valószínűsíthetően növekedni fog a felhasználók száma és aránya, de új, ügyfélközpontú megoldások megjelenése is várható lesz a magyar piacon.

Tovább olvasom »
bankhasználati szokások, banki átutalás, banki költségek, banki szolgáltatások, e-banking

Bankolni bárhonnan lehet

Piac & Profit Kiadó Kft-2

Nyaralás közben talán a legkisebb problémát a pénzügyek zavartalan lebonyolítása és nyomon követése jelenti, hiszen ez az internetbankok térnyerésével gyakorlatilag tértől és időtől függetlenné vált. Ráadásul a mobil eszközök segítségével – kis túlzással – a „zsebben is elfér már egy bankfiók”.

Tovább olvasom »
bankszámla, e-banking, vállalati folyószámla

Fiókhálózat helyett behálózva

Sebők Orsolya

A válságot követő években a költségszempontok szinte valamennyi cégnél a figyelem középpontjába kerültek. Az online bankolás kényelmes, időtakarékos, és egyértelműen alacsonyabbak a hozzá tartozó számlavezetési díjak, a tranzakciós és egyéb költségek. A hazai vállalkozások több mint 60 százaléka használja is az elektronikus banki szolgáltatásokat, de – értelemszerűen – közel negyven százalékuk nem él az e-bank kínálta lehetőségekkel.

Tovább olvasom »
e-banking, elektronikus fizetés, eu, európai bizottság, internet bank, it-biztonság

Naponta legalább egymillió áldozat

piac-profit.hu

Becslések szerint naponta több mint egymillió ember válik a számítástechnikai bűnözés áldozatává világszerte. Az okozott költségek globálisan elérhetik a 388 milliárd dollárt. Az Európai Bizottság javasolta egy központ létrehozását, amely az európai polgárok és vállalkozások védekezését segítené.

Tovább olvasom »