duna house

budapest, duna house, ingatlan, lakás, lakaspiac

Kerületek, ahol nem érdemes ingatlanba fektetni

piacesprofit.hu

A legnépszerűbb kerületekről és felkapott környékekről mindenki beszél, de vajon tudjuk-e hol vannak azok a kerületek, ahol a legkevesebben keresik leendő otthonaikat? Miért nem népszerűek egyes környékek és vajon mi okozhatja ezt? A Duna House az ingatlankeresők által megjelölt adatok alapján elemezte a kevésbé népszerű lokációkat.

Tovább olvasom »
duna house, ingatlan, közgyűlés, lakás

Külföldön terjeszkedne a Duna House

piacesprofit.hu

Duna House arra törekszik, hogy európai szinten meghatározó ingatlanpiaci céggé váljon, ezért nemcsak a régióban, hanem egész Európában keresnek akvizíciós lehetőségeket – mondta Schilling Dániel, a Duna House csoport befektetési kapcsolatok és M&A vezetője a Duna House Holding Nyrt. éves rendes közgyűlését követően az MTI-nek pénteken Budapesten.

Tovább olvasom »
állami támogatás, duna house, ingatlan, ingatlanárak, ingatlanpiac, lakáshitel

Lassan pörög csak fel az ingatlanpiac

piacesprofit.hu

Szeptemberben, országosan 8 044 ingatlan adás-vétel bonyolódott, az idei teljes forgalom a Duna House becslése alapján eddig 63 166 ingatlan adás-vételt jelent. Idén a második-harmadik negyedévre 44 844, tavaly ugyanakkorra 44 290 darab tranzakciót jelzett előre a Duna House, vagyis szinte pontosan ugyanakkora forgalmat. Ez mindenképp forgalomélénkülést mutat, ugyanis 2012-ben ebben az időszakban még erős ingatlanforgalmat generált a Kombinált Mikrohitel Program.

Tovább olvasom »
duna house, ingatlan, ingatlanárak, ingatlanpiac, lakás, lakásárak

Ilyen lakás vásárolható 5-10 millió forint között

piacprofit.hu

Az ingatlan vásárlások zömét az 5 és 10 millió forint közötti ársávban bonyolítják országszerte: a Duna House felmérése szerint vidéken a vevők közel kétharmada költ ebben az árkategóriában, Pest megyében már csak a tranzakciók harmadát fedi le ez az ársáv, a főváros pesti oldalán az adás-vételek felét, Budán pedig nagyjából a negyedét teszik ki ezek az üzletek.

Tovább olvasom »