duihk

Dale A. Martin, duihk, németország, Siemens

Minden országnak megvannak a maga kihívásai

piacesprofit.hu

A magyar cégeknél még nem igazán érzékelhető a német vállalatokra jellemző hosszú távú szellem, ennek felépüléséhez több generáció kell – mondta el Dale A. Martin a Piac & Profitnak adott interjúban. A Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatóját a kkv-k mellett a gazdasági kilátásokról, a szakemberhiányról, a közbeszerzések elosztásáról, a korrupcióról, valamint politika és üzlet kapcsolatáról is kérdeztük.

Tovább olvasom »
Dale A. Martin, duihk, Knorr-Bremse, Sávos András, vezetők

Új vezetők a DUIHK élén

piacesprofit.hu

Új elnököt, valamint felügyelőbizottsági és elnökségi tagokat választott a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara taggyűlése. Az elnöki poszton Sávos András, a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. ügyvezető igazgatója váltja Dale A. Martint, aki a lehetséges három elnöki ciklust kitöltve köszönt le.

Tovább olvasom »
bérezés, duihk, felmérés, munkaerőhiány, szakember, vállalat

Jövőre sem lesz elég szakember

piacesprofit.hu

A vállalatok által várt ütemnél valamivel gyorsabban emelkedtek a bérek 2018-ban, és 2019-re is csak kis mértékben enyhül a bérnyomás. Ez derül ki a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara friss bérezési felméréséből. Továbbra is komoly szakemberhiánnyal néznek szembe a cégek.

Tovább olvasom »
alkalmazkodás, digitalizáció, duális képzés, duihk, jövő, munkahely, szakképzés, Uwe Tigges

Aki nem változik, az eltűnik

Nagy Mariann

Nyitottság és rugalmasság – ezek az új hívószavak, amelyeket minden vállalatvezetőnek ismernie kell ahhoz, hogy versenyben maradjon az új, digitális világban. A többi között ezt hangsúlyozta Uwe Tigges, a németországi Innogy SE elnök-vezérigazgatója. A Német-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén arra keresték a választ, milyen lesz „A munka jövője, a jövő munkája”.

Tovább olvasom »
duihk, megbízhatóság, munkaadó, pályázat

Egy cím, ami segít a munkaerő-toborzásban

piacesprofit.hu

Már lehet pályázni a Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara által hirdetett „Megbízható Munkaadó“ címre. A pályázóknak hét területen megfogalmazott kritériumoknak kell megfelelniük; mindenek előtt a javadalmazás, a szociális-jóléti juttatások, az egészség és a munkakörülmények, a képzés és továbbképzés, valamint a fejlődési lehetőségek számítanak.

Tovább olvasom »
duihk, felmérés, működőtőke, németország

Mit gondolnak rólunk a németek?

piac-profit.hu

Az idén már ötödik alkalommal végeztek közös befektetői felmérést 15 közép- és keleteurópai (KKE) ország német külkereskedelemi kamarái. A vonzó befektetési célpontok rangsorában Magyarország az idén javítani tudott helyezésén. A mintegy 1000 megkérdezett vállalatvezető véleménye már csak azért is fontos, mert német vállalatok 2008 végéig már több mint 80 milliárd eurót fektetettek be a régióban, ez a teljes német tőkeexport mintegy 9 százalékának felel meg. A német kivitelből pedig 12 százalékkal részesedik a régió.

Tovább olvasom »
duihk, felmérés, válság

“Ma is újra Magyarországot választanánk!”

piac-profit.hu

A világméretű súlyos gazdasági válság hatására a Magyarországon működő német vállalatok körében is mélyponton vannak a gazdasági helyzetre vonatkozó várakozások. Ezzel párhuzamosan a múlt évhez képest még kevésbé elégedettek a beruházási környezettel. Ez derül ki a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi ma bemutatott, 15. alkalommal elkészített konjunktúra-felméréséből.

Tovább olvasom »
duihk, kormány, válság

“A magyar út nem alkalmas válságkezelésre”

piacprofit.hu

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) aggodalommal figyeli, hogy Magyarországon erőteljesebben kapnak hangot olyan vélemények és javaslatok, melyek a magyar gazdaság a világgazdaságtól való elzárkózására irányulnak. Ezt állapította meg a DUIHK elnöksége március 12-i ülésén.

Tovább olvasom »
duihk, felmérés, fizetés

Havi kétmillió: közepesen keres egy magyar csúcsvezető

piacprofit.hu

A Magyarországon működő német vállalatok 2009-ben átlagosan 6,2%-os béremelést terveznek, ezt mutatja a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) és a Bécsben működő Kienbaum vezetői tanácsadó cég aktu-ális javadalmazási felmérése. A folyó évben a bérek és fizetések tényleges emelkedése átlagosan 8,5%-ot ér el, és ezzel kismértékben meghaladja a Kamara által a gazdaság egészére előrejelzett 7,8 százalékot.

Tovább olvasom »
duihk, válság

Már most is fáj nekik a válság

piacprofit.hu

A válság hatásait már ma is érzékeli a legtöbb magyarországi vállalat többé-kevésbé erő-sen az árbevételek alakulásában. Ez érezhetően sújtja a teljes 2008. év eredményeit is, és 2009-ben is többé-kevésbé erős forgalom-visszaesésre számítanak a vállalatok. Ez derül ki a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) november 10-e és 16-a között végzett gyorsfelméréséből, amelyen 496 – túlnyomórészt német, osztrák és brit ér-dekeltségű magyarországi vállalat vett részt.

Tovább olvasom »