döntéshozó

automatizáció, automatizálás, borbély lászló, brand, cégvezető, coach, dolgok internete, döntéshozó, ipar 4.0, munkaerő, munkaerőhiány, munkavállaló, okos cég, öröklés, szervezetfejlesztés, tréner, tréning

Ha nem hatékony a szervezet, az automatizálás sem segít

Kriston László

A természetben minden növekszik, az emberi tudatot is a növekedés mozgatja, akárcsak a piacokat és a globális népességet. Ha nem növekszik a vállalkozásod, előbb-utóbb elsorvad, mert a növekedő versenytársak kiszorítják a pályáról. Hogyan lehet fejlődési pályára állítani cégünket? Erre is kínáltak válaszokat szakértők a Piac & Profit Szervezetfejlesztés – 2018 konferenciáján.

Tovább olvasom »
döntéselőkészítés, döntéshozó, önfejlesztés

Nem az számít, hogy döntünk, hanem amit tanulunk belőle

piacesprofit.hu

Naponta döntések százait hozzuk meg, úgy, hogy ezek nagy része nem is tudatosul bennünk. Döntenünk kell olyan egyszerű kérdésekben, mint hogy mit együnk reggelire, majd a következő percben milliós beruházások papírjait írjuk alá. Döntéseink súlya változó, ez azonban a minőség tekintetében nem engedhető meg. Minden percben választanunk kell, de vajon hány döntésünk lesz igazán jó?

Tovább olvasom »
arculat, döntéshozó, induló vállalkozás, logó

Kalandok és tanulságok kezdő vállalkozóknak

Sipa

Egy induló vállalkozás esetében kétségtelenül fontos probléma a logó és az arculat kialakítása. Mindenkinek vannak elképzelései, mindenki a legjobbat akarja – csak sajnos sokszor nem ugyanazt. Dönteni nehéz, a munkát végző szakemberrel kommunikálni még inkább. Gyakorlati tapasztalatok és tanulságok a logó tervezés kapcsán egy valós példán keresztül.

Tovább olvasom »
befektetés, döntéshozó, stressz

Már a kiszámíthatóság is veszélyes?

piacesprofit.hu

Olyan lelki és főként fizikai magabiztosság kezd megint úrrá lenni a piaci szereplőkön, amely az indokoltnál veszélyesebbé tehet egy következő válságot – véli John Coates, a Cambridge-i Egyetem neurotudományokkal foglalkozó professzora, a Goldman Sachs és a Deutsche Bank egykori vezető értékpapír-kereskedője.

Tovább olvasom »
cégvezetők, döntéselőkészítés, döntéshozó

Nem bíznak a vezetők a döntéseikben

piacesprofit.hu

A globális üzleti vezetők nem bíznak a döntéseikben, köszönhetően az információk hiányának vagy éppen a könnyű hozzáférhetőségnek. A felmérésből, amelyet a Harvard Business Review Analytics Services végzett el, kiderült, hogy a megkérdezett döntéshozók mindössze 13 százaléka biztos teljes mértékben a döntéseiben.

Tovább olvasom »
cégvezetés, döntéselőkészítés, döntéshozó

Így kerülje el a létfontosságú döntések csapdáit!

piacesprofit.hu

A legtöbb vállalat életében eljön az a pillanat, amikor mindent fel kell tenni egy lapra, amikor a lét vagy a nemlét a döntésünk tétje. A legtöbben azt hiszik, a jó döntések mögött némi látnoki képesség és jó adag szerencse húzódik meg, jobban megvizsgálva a helyzetet azonban kiderül, hogy ez nem teljesen igaz.

Tovább olvasom »
cégutódlás, döntéshozó, kkv finanszírozás, növekedési hitelprogram, pénzügyek, üzleti terv

A tudatos tervezés nem luxus

Timár Gigi

Nincs stratégiai tervezés, sem utódlás sem egyéb területen a hazai kkv-knál – ez derült ki a CIB Stafétabot kutatásából. A cégvezetők azonban viszonylag realistábbak lettek, nem a folyamatos növekedést, csak a cég stabil működését és a vevők megtartását látják az igazi sikernek.

Tovább olvasom »
döntéshozó, hatékony cégvezetés, sikeres vezető

A munkatársak bevonásának dicsérete

piacesprofit.hu

Miért praktikus bevonni a munkatársakat a döntésekbe? Mik az előnyei és hátrányai? Mihez képest kell bevonni őket? Ha igen, mikor és hogyan? Szakértőnk, Beck György az egyszemélyi döntés hátrányairól és a kollektív döntéshozatal, a bevonás előnyeiről ad tanácsot.

Tovább olvasom »