dohányipar

dohányipar, dohányzás, egészség, fogyasztóvédelmi tájékoztatás, kemikália, környezeti ártalom, környezetszennyezés, ökolábnyom, ökológiai lábnyom, szponzoráció, tilalom, vegyszer, who

Pusztítja a természetet a dohányipar

Kriston László

Nagy a vízlábnyomuk a dohányipari világcégeknek, hatalmas erdőterületeket irtanak ki és irdatlanul sok vegyi anyagot használnak a termesztéshez, amik a gazdák szervezetének is rendkívül ártalmasak, nemcsak a természeti környezetnek. Mindezek ellenére a dohányipari multik még mindig nem részletezik eléggé a környezeti hatásukra vonatkozó adatokat. A WHO kötelezővé tenné az adatközlést.

Tovább olvasom »
dohányipar, e-cigaretta, nemdohányzók védelme, nemzeti dohánybolt

Az e-cigit is megkapják a dohányboltok

PP/MTI

A kormány szigorítaná az elektronikus cigaretta (e-cigaretta) használatát és forgalmazását, egy a parlament előtt lévő törvényjavaslat értelmében a jövőben interneten sem lehet majd ilyet vásárolni – mondta az egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár.

Tovább olvasom »
csempészet, dohányipar, feketegazdaság

Ezért lett öngól a trafikrendszer

piacesprofit.hu

2013 óta folyamatosan emelkedik a cigarettacsempészet aránya hazánkban, a két évvel ezelőtt mért adatokhoz képest duplájára nőtt az illegális forgalom. Ez óriási veszteséget jelent az államkasszának és az iparági szereplőknek egyaránt.

Tovább olvasom »
dohányipar, dohánytermelés, kkv pályázat

20 ezer ember kerülhet utcára

piacesprofit.hu

A jövő évtől több tízezren veszíthetik el állásukat az amúgy is munkanélküliség sújtotta Kelet-Magyarországon – közülük rengeteg roma is –, mert összesen 24,2 millió eurós támogatástól esnek el a hazai dohánytermesztésben dolgozók. Az ok, hogy az EU a 2015-ös évtől már nem biztosítja a szerkezetátalakítási támogatást.

Tovább olvasom »