digitális üzletmenet

digitális fejlődés, digitális gazdaság, digitális üzletmenet, európai bizottság, információs társadalom

Lemaradtunk a digitális fejlődésben

piacesprofit.hu

Az Európai Unióba tartozó országok lakosai számára a digitális szolgáltatások a mindennapok részévé váltak, napról-napra egyre több és összetettebb szolgáltatások érhetők el online, ezért mind a vállalkozói, mind a lakossági szektorban a szélessávú vezetékes- és mobil internet folyamatos fejlesztése napjaink egyik legfontosabb feladatává nőtte ki magát. Magyarországon a kkv-k bizalmatlanul állnak az informatikai eszközökhöz, így a vállalati szektorban még a lakosságinál is rosszabbul állunk.

Tovább olvasom »
digitális üzletmenet, it a cégben, online marketing

A jó cégnek is kell az online cégér

piacesprofit.hu

Egyre több kisvállalatban tudatosodik, hogy az online jelenlét elengedhetetlen számára a hosszú távú fennmaradáshoz. Vállalkozóként ezért érdemes tisztában lenni a digitális kor követelményeivel, és élni az internet nyújtotta reklámozási lehetőségekkel is, beleértve a különböző közösségi oldalakat.

Tovább olvasom »
adatfeldolgozás, digitális forradalom, digitális készségek, digitális üzletmenet, google, it a cégben, online hirdetés

Nagyot húz a net, mégse használjuk ki

Timár Gigi

Még ebben az évtizedben eljutunk addig, hogy az állások 90%-ának betöltéséhez szükség lesz digitális képességekre és egymillió álláshely marad betöltetlen ezek hiánya miatt. A magyar kkv-k azonban egyelőre még nem érzik a nyomást, az utolsók között kullogunk minden mutató szerint. Ideje feljebb lépni!

Tovább olvasom »
digitális üzletmenet, elektronikus ügyintézés, kkv informatika

Követik a digitális trendeket a kkv-k

piacesprofit.hu

A hazai kkv-k többsége jól ismeri az új digitális szolgáltatásokat, és törekszik is arra, hogy a legújabb ilyen jellegű szolgáltatásokat vegye igénybe, amennyiben az hatékonyabbá teszi a cég működését. A vállalkozások többféle elektronikus pénzügyi szolgáltatást alkalmaznak egyszerre, de leginkább a banki átutalást használják – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legutóbbi adataiból.

Tovább olvasom »
beszerzés, digitális üzletmenet, online kereskedelem

A cégek közti üzletbe is betört a net

piacesprofit.hu

Magyarországon egyre gyorsabban bővül a cégek közötti (B2B) online kereskedelem, aminek köszönhetően éveken belül behozható az ország 4-5 éves lemaradása, a globális piac trendjeihez képest – derült ki a Tablazat.hu online beszerzési portál elemzéséből.

Tovább olvasom »