családok otthonteremtési kedvezménye

családok otthonteremtési kedvezménye, csok, ingatlanárak, ingatlanpiac, lakásárak, lakaspiac

CSOK-hatás: a gyerekből nem lesz palota?

piacesprofit.hu

A CSOK 2015-ös bevezetése és a lakáspiaci áfa 2016-os csökkentése óta jelentős áremelkedés történt az ingatlanpiacon. A GKI megvizsgálta mely településtípusokat érintette erőteljesen a lakásárak növekedése, hol tűntette el a CSOK hatását, és hol van még érdemi szerepe a támogatásnak.

Tovább olvasom »
állami támogatás, családok otthonteremtési kedvezménye, csok

Fontos változások jönnek a csok-ban jövőre

piacesprofit.hu

A Miniszterelnöki Kabinetiroda a jövő év elején két javaslatot tesz a kormánynak, ezek arról szólnak, hogy a teljes csok-ot önrészként is figyelembe lehessen venni, továbbá, hogy a lakásvásárlás önrészét vissza lehessen igényelni az szja-ból, egy átlaglakás értékéig – jelentette ki Rogán Antal.

Tovább olvasom »
családok otthonteremtési kedvezménye, csok, ingatlanárak, ingatlanpiac, lakásárak, lakaspiac

Van ahol, még mindig olcsóbbak a lakások

piacesprofit.hu

Tavaly mintegy 16 ezer adásvétel történt a Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyék alkotta régióban. Ez a szám 2013 óta dinamikusan emelkedik, ám még mindig 30 százalékkal elmarad a válság előtti szinttől, amikor 23 ezer lakás talált új tulajdonosra Dél-Alföldön.

Tovább olvasom »
családok otthonteremtési kedvezménye, csok, építőipar, ingatlanpiac, lakásárak

Mire jár a könnyített CSOK?

piacesprofit.hu

Lökést adhat az újlakás-fejlesztéseknek és a lakáshitelezésnek a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) feltételeinek átalakítása. A lépés eredményeként 2017 végéig több mint 15-20 ezer új lakás kerülhet piacra, emellett a lakáshitelezésben is fokozottabb bővülés várható.

Tovább olvasom »
családok otthonteremtési kedvezménye, csok, építőipar, felmérés

Mindenki többet várt a CSOK-tól

piacesprofit.hu

Míg áprilisban az építkezés és felújítás előtt álló lakosság 43 százaléka tervezete, hogy igénybe veszi a CSOK-ot, addig a valóban építkezők 21 százaléka vette is igénybe. Sokan hamisan tápláltak reményeket. A szakemberek és a kereskedők is jobbra számítottak, de azért nem panaszkodnak.

Tovább olvasom »
családok otthonteremtési kedvezménye, csok, ingatlanárak, ingatlanpiac, lakásárak

Még tartják magukat a panelárak, de már nem sokáig?

piacesprofit.hu

Ahogy tavaly, úgy az idei év elején is tovább bővült az ingatlanpiaci forgalom hazánkban, az árak pedig Budapesten már reálértéken is megközelítették a válság előtti szintet. Az ingatlanközvetítők szerint ez az időszak még az emelkedésről szólt, a fordulópont mostanában érkezett el, így 2016 végére már számítani lehet a stagnáló árakra és értékesítési volumenre.

Tovább olvasom »
családok otthonteremtési kedvezménye, csok, ingatlanárak, lakásárak

Fékre léptek a lakásárak

piacesprofit.hu

Budapesten 23 százalékkal 556 ezer forintra nőtt az átlagos négyzetméterár, az új építésű lakások kínálata az idei évben 32 százalékkal nőtt, emiatt jelentősebb drágulás a közeljövőben nem várható. A növekedés részben a kormányzati lakásprogramnak köszönhető, valamint annak, hogy az utóbbi években nagyon visszafogott volt ez a piac és az elhalasztott vásárlások pörgethetik fel a szegmenst

Tovább olvasom »
áfacsökkentés, családok otthonteremtési kedvezménye, csok, építőipar, lakásáfa

Régen vártuk ezt a fordulatot

PP/MTI

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken tette közzé, hogy az első fél évben 3420 új lakás épült, az egy évvel korábbinál 11 százalékkal több, a kiadott lakásépítési engedélyek száma, az új lakóépület építésére vonatkozó egyszerű bejelentésekkel együtt 13 236 volt, több mint kétszer annyi, mint egy éve.

Tovább olvasom »