családi vállalalatok

családfa, családi vállalalatok, generációváltás, kkv-szektor

Az első generációnál még csak nevében „családi” a családi vállalkozás

piacesprofit.hu

Bár a családi vállalkozások fontosságáról mind gazdasági, mind politikai színtéren sok szó esik, valójában kevés megbízható információval rendelkezünk erről a vállalkozási körről. Eddig azt sem tudhattuk, hogy pontosan mennyien is vannak. A BGE Budapest LAB Családi vállalkozás kutatásának köszönhetően a következő években nem csak számuk, de működési módjuk is megismerhető.

Tovább olvasom »
alkotmány, családi vállalalatok, családi vállalkozás, felelős családi vállalkozások, generációváltás, vagyonvédelem

Így lesz biztonságban a családi vagyon

piacesprofit.hu

A felelős vállalkozó családok egyedi alapelvek és szabályrendszerek felállításával gondoskodnak arról, hogy a változások forgatagában a családi vagyon biztonsága garantált legyen. Ennek leginkább rendezett formája a családi alkotmány. Szakértőnk mintával segít, hogy elkészíthessünk a sajátunkat.

Tovább olvasom »
cégöröklés, családi vállalalatok, családi vállalkozás, generációváltás

Hány éve van még a cégemnek?

piacesprofit.hu

A generációváltást a családi vállalkozások jelentős része nem éli túl, ezért a vállalkozók nagy része igyekszik a végtelenségig kitartani. Az egyedi kultúrát nehéz átadni, ahogy megbízható utódot találni sem könnyű. Tudatos felkészüléssel azonban a kihívások kezelhetők – ebben segít szakértőnk.

Tovább olvasom »
családi vállalalatok, családi vállalkozás, magánélet, munka-magánélet egyensúly

Egy cégben a házastárssal? Így lehet túlélni

Timár Gigi

Már az is speciális nehézségeket jelent az emberi kapcsolatokban, ha egy cégben családtagoknak kell együtt dolgoznia. Ennek még nehezebb esete, ha házastársaknak kell közös cégben egyenrangú vezetőként helytállnia. A Piac&Profit KKV-Akadémiáján szakértő segített, hogy kezelhetjük jól a helyzetet.

Tovább olvasom »
családi vállalalatok, családi vállalkozás, family business

A család a 21. században is versenyképes

Sebők Orsolya

A világ legrégebbi gyógyszergyártó cége, a Merck többségi tulajdona immár 12 generáció óta az alapító család kezében van, és a világot behálózó Auchan áruházakat is egy család irányítja. A többgenerációs családi vállalatok látszólag mind egy-egy sikertörténet, ám számtalan speciális nehézséggel kell megküzdeniük. A családi konfliktusok, a generációváltás nehézségei, az utódok könnyelmű életmódja vagy az üzleti világban rosszul mozgó örökös könnyen veszélybe sodorhatja a vállalatot.

Tovább olvasom »
családi vállalalatok, családi vállalkozás

Így nem lesz Dallas a családi cégből

piacesprofit.hu

Ha jól kezelik, a családi dinamika olyan erőt, versenyelőnyt és márkaértéket adhat egy cégnek, amelyet más típusú szervezetek csak ritkán és lényegesen nagyobb erőfeszítések árán érnek el. Ha rosszul kezelik, akkor viszont olyan feszültséget, haragot, zavart és frusztrációt kelthet, amely a más típusú szervezetekhez képest rövidebb idő alatt tragédiához vezethet.

Tovább olvasom »
családi vállalalatok

Stratégiai szövetséget ajánlanak a családi vállalatok a kormánynak

Piac & Profit Kiadó Kft-2

Stratégiai szövetséget ajánlanak a magyarországi családi vállalatok a kormánynak. De nem ünnepélyes aláírás keretében köthető megállapodásban, hanem konstruktív együttműködésben gondolkodnak. Elvárásuk mindössze annyi lenne, hogy tényleges gazdasági jelentőségüknek megfelelően kezelje az ország vezetése ezt a gazdálkodói réteget – hangzott el a Felelős Családi Vállalkozásokért Magyarországon Egyesület (Family Business Network Hungary, FBN-H) háttérbeszélgetésén.

Tovább olvasom »