cigaretta

cigaretta, csikk, lebomlás, műanyag, pet-palack, szemét, szennyezés

Cigarettacsikkből van a legtöbb a tengerekben

Kriston László

Évente 5500 milliárd darab cigarettát gyártanak a dohányipari vállalatok. A PET-palackoktól és más műanyag csomagolásoktól eltérően a cigaretta elszívása után visszamaradt csikk olyan műanyagot tartalmaz, aminek nem évszázadokba, “csak” évtizedekbe telik, míg lebomlik a természetben.

Tovább olvasom »
bírság, cigaretta

Hol dohányzik tilosban a magyar?

MTI

Március végéig Budapestről érkezett a legtöbb lakossági panasz a szigorított dohányzási szabályok megszegése miatt. Április elsejével lejárt a türelmi idő, így az ilyen jellegű hívások alapján akár már bírságolhatnak is a hatóságok.

Tovább olvasom »
amerika, cigaretta, dohányzás, felmérés

Tiltaná a többség a dohányzást a nyilvános helyeken

piac-profit.hu

A Gallup első alkalommal mért a dohányzás nyilvános helyeken történő tiltása mellett többségi támogatást felmérései során. Az aktuális adatok szerint tízből közel hat amerikai értene egyet azzal, ha nyilvános helyen nem lehetne rágyújtani. – összegzi a felmérést az ELTE Társadalomtudományi Kar hírlevelében. 

Tovább olvasom »
cigaretta, eu, kampány

„A leszokott dohányosok megállíthatatlanok”

Euractiv

Az Európai Bizottság a cigaretta-kereskedelmi szabályozás módosítására készül, amely az esetlegesen ártalmas elektromos cigarettákra, az ízesítésre, sőt még a marketing stratégiákra is kitérne. Június 16-án indult el egy egész Európára kiterjedő leszokást segítő kampány „A leszokott dohányosok megállíthatatlanok” címmel. 

Tovább olvasom »
cigaretta, eu, védjegy

Jön az egyencsomaglású DVD, hamburger, cigaretta?

piacprofit.hu

Az Európai Unió Dohánytermék rendelete szerint a jövőben tilos lenne megkülönböztető csomagolásba bújtatni minden olyan terméket, ami az egészségre káros hatással lehet.  A tervezet első körben a dohánytermékek csomagolását uniformizálná, de később ezt a tilalmat kiterjesztenék a gyorséttermi ételekre, az alkoholokra, és a korhatáros DVD filmekre is.

Tovább olvasom »
adó, cigaretta

Drágulni fog a cigi

MTI

Már készül a cigaretta jövedéki adójának emelésére vonatkozó javaslat, ám azt még nem tudni, mekkora lesz az emelés mértéke – írta hétfői számában a Napi Gazdaság, amely szerint korábban 15 százalékos emelésről keringtek hírek, de 5 százalékos emelés lenne indokolt.

Tovább olvasom »