cégvezetők

cégvezetők, fiatal vállalkozók, y generáció

Kezd beérni az Y generáció

piacesprofit.hu

Kezd beérni az Y generáció is, már több mint 170 ezer fiatal cégtulajdonos van hazánkban, és szerepvállalásuk évről évre növekszik, ugyanakkor a fiatalok száma a nagyobb cégek vezetői között még elenyésző – derült ki az Opten adataiból.

Tovább olvasom »
cégvezetők, felmérés, pwc

Ez foglalkoztatja idén a vállalatvezetőket

Zubor Zalán

A magyarországi vezérigazgatók szemében továbbra is Németország az elsődleges célpiac, miközben Románia egy év alatt fellépett a második helyre. A többség növekedésre számít idén, a legnagyobb problémákat a munkavállalókkal kapcsolatban látják – derült ki a PwC elemzéséből.

Tovább olvasom »
cégvezetők, ceo, diszpurtivitás, kpmg, világgazdasági kilátások

Diszruptivitás: lehetőség vagy veszély?

piacesprofit.hu

A vezérigazgatók többsége továbbra is bizakodó a világgazdasági kilátásokat illetően és mára már sokkal inkább lehetőséget lát a diszruptivitásban – derül ki a KPMG 2017-es globális vezérigazgatói felméréséből. A diszruptivitás ma már világszerte része a vezérigazgatók és a cégek életének, többségük azonban olyan potenciált lát benne, melynek hatására minden eddiginél nagyobb sikereket érhet el. A felmérésből az is kiderül, hogy az IT-biztonsági kockázatoktól már kevésbé tartanak a vezérigazgatók, számottevően nőtt ugyanakkor a reputációs és márkához fűződő kockázatok jelentősége.

Tovább olvasom »
adórendszer, cégvezetők, digitális gazdaság, felmérés, it-biztonság, kibertámadás, munkaerőhiány, szakemberhiány, vezérigazgatói felmérés

Bizakodnak és aggódnak a magyar cégvezetők

Szeicz András

A szakemberhiány 2017-ben is a növekedés legnagyobb gátja a vezetők szerint – derül ki a PwC Vezérigazgató felmérésének eredményeiből. Pedig a többség növekedni szeretne, plusz emberek felvételére készül. A válaszok szerint egyértelmű gond a túlszabályozottság is, lehetőségeket pedig leginkább a technológia jelent.

Tovább olvasom »
cégalapítás, cégvezetők, induló vállalkozások, női vezetők, sikersztori

A fiatalság nem a siker záloga

piacesprofit.hu

A pályafutásuk delelőjén álló férfiak és nők alapítják a sikeres magyar vállalkozásokat. Az Opten céginformációs szolgáltató az idén ötéves cégeket vizsgálva arra jutott, hogy az ötödik évükre 100 millió forintnál nagyobb árbevételt elérők cégek tulajdonosai átlagosan 44 évesek, egyharmaduk nő, és a legtöbben a kereskedelemben vezették sikerre vállalkozásukat.

Tovább olvasom »
cégvezetők, üzleti út, üzleti utazók

Top tíz hotel üzleti utazóknak!

piacesprofit.hu

Egyre több üzleti utazókra specializálódott szálloda rendelkezik modern és nyilvános, a munka céljára elkülönített területekkel. Az alábbiakban tíz olyan innovatív hotelt mutatunk be, amely az üzletemberek speciális munkakörnyezet-igényeit is kielégíti.

Tovább olvasom »
cégvezetők, döntéselőkészítés, döntéshozó

Nem bíznak a vezetők a döntéseikben

piacesprofit.hu

A globális üzleti vezetők nem bíznak a döntéseikben, köszönhetően az információk hiányának vagy éppen a könnyű hozzáférhetőségnek. A felmérésből, amelyet a Harvard Business Review Analytics Services végzett el, kiderült, hogy a megkérdezett döntéshozók mindössze 13 százaléka biztos teljes mértékben a döntéseiben.

Tovább olvasom »
cégvezetés, cégvezetők, kiválasztás

Lehet valaki a főnöknél jobb?

piacesprofit.hu

Egyes cégvezetők nem mernek olyan munkatársakat alkalmazni, akik képzettebbek vagy tehetségesebbek náluk, mert tartanak attól, hogy a munkatárs vetélytárssá válhat a cégen belül. Ez azonban a teljesítmény rovására mehet.

Tovább olvasom »
cégvezetők, marketing, marketing stratégia

A hatékony marketing legádázabb ellenségei!

piacesprofit.hu

Azt már egyre több cégvezető tapasztalja a saját bőrén, hogy marketingre szükség van, de még kevesen használják úgy a marketingeszközöket, hogy az eredményes és sikeres is legyen. Szakértőnk a hatékony marketing két leggyakoribb és egyben a legdrágább ellenségét mutatja be.

Tovább olvasom »
cégvezetők, mobiltelefon, üzleti etikett

A két főbűn, amit mobiltelefonnal elkövethetünk

piacesprofit.hu

Ha telefonetikettről van szó, mindannyian hosszasan tudjuk sorolni, hogy mások milyen hibát követnek el. S ha mi követjük el ezeket a hibákat? Az más, éppen úgy alakult… Van azonban néhány etikettbaki, amely túlmutat az illik, nem illik, elegáns, nem elegáns kérdésen, mert üzleti, szakmai megítélésünket befolyásolhatja – nem jó irányba.

Tovább olvasom »
cégvezetők, minimálbér, minimálbér emelés

Százezer forint is lehet a minimálbér

piacesprofit.hu

A költségvetés benyújtását követően lassan elkezdődnek a jövő évi minimálbértárgyalások, illetve majd az országos bérajánlásra vonatkozó háromoldalú egyeztetések. A cégvezetők véleménye szerint biztos hogy lesz emelés és így a minimálbér a százezer forintos határt is átlépheti.

Tovább olvasom »