céginformáció

céginformáció, kockázatkezelés, Kocsis Ildikó, üzleti kockázatok

Nyilvános cégadatok: még mindig sokan nem tudják

piacesprofit.hu

Az üzleti életben egyre fontosabb az információ. Az információnak megbízhatónak és gyorsan, könnyen elérhetőnek kell lennie. Milyen információk ingyenesek egy cégről, és mire jók ezek? Sokan még mindig nem tudják ezekre a választ – hívta fel a figyelmet Dr. Kocsis Ildikó jogi szakértőnk.

Tovább olvasom »
andy vajna, cégháló, céginformáció, opten

Szövevényes cégbirodalmat hagyott maga után Andy Vajna

piacesprofit.hu

Talán nem sok ember van ma Magyarországon, aki ne hallott volna Andy Vajnáról és tragikus haláláról. Talán nem is csoda, hiszen olyan területeken dolgozott, amelyeken keresztül Magyarország és az egész világ megismerhette. Vajna András György, azaz Andy Vajna, Magyarország egyik legeredményesebb vállalkozója volt, és nem mindennapi cégbirodalmat hagyott maga után.

Tovább olvasom »
céginformáció, cégvilág, felszámolások, kockázatos partnerek, székhely áthelyezés, üzleti kockázat

Nem árt résen lenni: sűrűn költöznek a cégek

piacesprofit.hu

Havonta 2500 székhelyváltozás, 10 ezer tulajdonosváltás, 1 ezer főtevékenység váltás, 700 cégnév változás és több tízezer egyéb cégadat változás alkot egy átlagos hónapot a cégvilágban. A cégbírósági cégadat változások természetes velejárói a cég életciklus változásainak. A változások összesített mennyisége mégis érdekes képet rajzol ki a hazai cégvilágról.

Tovább olvasom »
akvizíció, cégfejlesztés, céginformáció, cégvásárlás, ebitda, egyesülés, értékesítés, fizetési fegyelem, fúzió, gdp, kiberbiztonság, konferencia, növekedés, organikus növekedés, piac & profit

Organikusan vagy akvizícióval növekedjünk?

Kriston László

A kkv-k adják Magyarország GDP-jének 70-75 százalékát, és a hazai munkaerő közel felét alkalmazzák. Sokuknak nincsenek világos fogalmaik arról, hogyan szeretnének vagy tudnának növekedni. A Piac & Profit A növekedés csapdái 2017 című konferencián ehhez kínáltak fogódzókat és szempontokat a szakemberek.

Tovább olvasom »
céginformáció, cégvilág, opten

Óriási pénz van a hazai amerikai és norvég cégekben

piacesprofit.hu

Magyarországon 2010 óta csökken a norvég és egyesült államokbeli érdekeltséggel rendelkező hazai cégek száma – derül ki az Opten céginformációs szolgáltató adataiból. Ezek a cégek összességében még mindig ezermilliárdos árbevétellel és kétezer milliárdos saját tőkével bírnak, így fontos részei a magyar gazdaságnak.

Tovább olvasom »
behajthatatlan tartozás, céginformáció, késedelmes fizetés, körbetartozás, számlázás, szerződés

Így nem lépnek le az Ön pénzével!

piacesprofit.hu

Sok cég számára ismerős helyzet lehet, hogy bár papíron szépen alakulnak a bevételek, valahogy még sincs elég pénz. Hogy ez hogy lehet? Például úgy, hogy nem érkezik be az összeg, ami nekünk járna. Szakértőnk segít, hogyan biztosítsuk be magunkat!

Tovább olvasom »
cégalapítás, cégforma, céginformáció, cégjog, törzstőke emelés, trafiktörvény

Ragaszkodunk a kft.-hez

piacesprofit.hu

Az elmúlt évben összesen 31 811 vállalkozás kezdte meg a működését Magyarországon, 6 százalékkal kevesebb, mint az előző évben. Részvénytársaságból és kft.-ből kevesebb alakult, betéti társaságból viszont sokkal több, ami részben a dohány-kiskereskedelmi rendszer átalakulásával lehet összefüggésben.

Tovább olvasom »
bisnode, céginformáció, mezőgazdaság

Jó időben jó üzlet a mezőgazdaság

piacesprofit.hu

Stabilan növekvő árbevétel jellemzi a mezőgazdaságban tevékenykedő társas vállalkozásokat, ami prosperáló szektor is lehetne, ha nem függne olyan külső tényezőktől, mint az időjárás. A bevételi adatok mellett a cégek száma is növekszik a szektorban, bár az elmúlt egy évben már kisebb mértékben nőtt a vállalkozások száma.

Tovább olvasom »
cégalapítás, céginformáció, építőipar, felszámolás, opten, végelszámolás

Sorra hullanak az építőipari cégek

piacesprofit.hu

Tartósan 50 százalék körüli növekedést mutat Magyarországon a megszűnő építőipari vállalkozások száma, amiben kétségkívül tetten érhető a válság tisztító hatása. A visszaeső cégalapítási kedv viszont azt támasztja alá, hogy a nyereséges működéshez a gazdasági körülmények még mindig nem adottak – még a felkészült vállalkozások számára sem.

Tovább olvasom »
céginformáció, markapt, opten

Céginformáció a biztonságos működés záloga

piacesprofit.hu

A Merkapt 1991-ben alakult, kizárólagos magyar tulajdonban lévő épületgépészeti vállalkozás, amely 2012. március 1-jétől zrt-ként működik. A hazai vállalati szektor igazi sikertörténete a vállalat fejlődése, amelyben komoly szerepe van a már évek óta használt online céginformációs rendszernek.

Tovább olvasom »