céges kockázatok

al gore, befektetés, céges kockázatok, éghajlatváltozás, klímaváltozás, nyílt végű befektetési alap, olajvállalat, részvényes, zöld gazdaság

Jelenteniük kell a vállalatoknak a klímakockázatokat

Kriston László

A világ legnagyobb nyílt végű befektetési alapja bizonyos multinacionális cégeknél a legnagyobb részvényesnek számít. És már penget olyan szólamokat, miszerint a nagyvállalatoknak be kell számolniuk a klímaváltozás üzletmenetükre és nyereségükre gyakorolt kockázatairól. De egyelőre inkább az ideológia szintjén megy a nyomásgyakorlás: ez az alap ugyanis 14 cégnél nem szavazott meg ilyen javaslatot a közgyűlésen.

Tovább olvasom »
céges kockázatok, felmérés, kkv-k, kockázatkezelés, visszaélés

Túlságosan bíznak dolgozóikban a magyar cégvezetők

piacesprofit.hu

A hazai kis- és középvállalkozások vezetőinek több mint 75 százaléka véli úgy, hogy a munkatársakba vetett bizalom elegendő lehet a visszaélések megelőzésére, ugyanakkor átlagosan éves bevételük 5-7 százalékát visszaélések miatt vesztik el, ami árnyalja a vállalatvezetők pozitív elképzeléseit.

Tovább olvasom »
céges kockázatok, kockázatcsökkentés, kockázatfelmérés, kockázati besorolás, kockázatkezelés

Kockázatmenedzsment – mi a legjobb módszer?

piacesprofit.hu

A céges mindennapoknak velejárója a kockázatok időről-időre történő felmérése. Hogy milyen mélységben, mekkora körben, milyen részletesen foglalkozunk velük, nagyban függ attól, milyen céllal végezzük az adott felmérést. Ehhez kapcsolódva érdemes végiggondolni, hogy milyen módszert válasszunk az átvizsgáláshoz. Szakértőnk, a p2m Consulting tanácsadója segít!

Tovább olvasom »
átláthatóság, céges kockázatok, kockázatcsökkentés, kockázatkezelés, növekedés, sikeres vállalkozás, üzleti kockázatok

Szembenézni mindig jobb

Timár Gigi

Ahhoz, hogy egy vállalkozás sikerrel vegye a növekedés során elkerülhetetlen buktatókat, tudatos stratégiaalkotásra, a kockázatok szervezett kezelésére, vagyis minden területen nyílt szembenézésre van szükség. Hiába dugjuk homokba a fejünket, az sokszor még a túléléshez is kevés, nemhogy a növekedéshez.

Tovább olvasom »
céges kockázatok, kockázatos partnerek, üzleti partnerség

Ki érzi meg Magyarországon a török puccsot?

piacesprofit.hu

Magyarországon közel 250 török tulajdonosi hátterű cég működik, 1500 főt meghaladó alkalmazotti létszámmal és a Törökországba irányuló export árbevétele meghaladja a 30 Mrd Forintot. A puccs által beindított politikai és gazdasági folyamatok mindkét irányba változtathatnak hazánk és Törökország jelenlegi gazdasági kapcsolatain.

Tovább olvasom »
céges kockázatok, hozzáférés kezelés, it-biztonság, megfelelőség

Így szűrjük ki a “potyázókat” az it-rendszerből

piacesprofit.hu

A legtöbb vállalatnál a biztonság és a megfelelőség fenntartásához rendszeresen szükség van a felhasználói hozzáférések felülvizsgálatára. A folyamat általában sok időt, energiát és odafigyelést igényel, ami a legtöbb esetben nem áll rendelkezésre. A NetIQ szakértői szerint egy intelligens megoldás és a kockázatalapú súlyozás a kulcs a hozzáférések alapos, ugyanakkor hatékony vizsgálatához.

Tovább olvasom »
céges kockázatok, it-biztonság, kockázatkezelés, siker kritérium, sikeres vállalkozás

A rossz áru a legnagyobb kockázat

piacesprofit.hu

A termék minőségének romlását említik első helyen a kockázati tényezők között az AON friss felmérése szerint a vezetők, második helyen pedig a csapat megroppanása áll. Vagyis a vállalatvezetők egyre inkább olyan körülményeket említenek kockázati elemként, amelyekre közvetlen hatásuk van.

Tovább olvasom »
adatvédelem, céges kockázatok, jogszabály módosítás, kiberbűnözés, kockázat, kockázatkezelés

Mitől kell félnünk 2015-ben?

piacesprofit.hu

A vállalatok számára az üzletmenet és a beszállítói lánc megszakadása, a természeti katasztrófák, valamint a tűz- és robbanásveszély jelentik a legnagyobb kockázatot. A kiberkockázatok is egyre fenyegetőbbek, de erre vannak a legkevésbé felkészülve a cégek.

Tovább olvasom »
céges kockázatok, kockázat, kockázatkezelés

A rossz alkalmazott a legnagyobb kockázat

piacesprofit.hu

Az igazi tőkés mentalitás egyik jellemzője, hogy védem a vagyonomat – és még fontosabb – a bevételemet. Ez nálunk még nem érzékelhető megfelelő súllyal. Sokan – legyenek magánemberek vagy cégvezetők – megelégszenek az elérhető legalacsonyabb fokú biztosítási csomaggal. Ez gyakorta visszaüt, ráadásul legtöbbször a saját hibáink folytán.

Tovább olvasom »