céges bankszámla

bank, bankszámla, céges bankszámla, fintech, pénzügyek

Támogató és digitális az új bank

PP

A pénzintézetek a fix és kiszámítható bevételt jelentő számlavezetés során szerzett tapasztalatokra építve választják ki a hitelképes vállalkozásokat, s azokat komplex szolgáltatások kínálatával igyekeznek még szorosabban magukhoz láncolni. Muszáj is, hogy lépjenek, hiszen a verseny már így is óriási, jövő év januárjától pedig a banki ügyfelek akár nem banki szereplőket is megbízhatnak a pénzügyek intézésével.

Tovább olvasom »
banki költségek, céges bankszámla, jogszabálymódosítás, költségcsökkentés

Hipp-hopp válthatunk holnaptól bankszámlát

piacesprofit.hu

Most érdemes áttekinteni banki költségeinket, ugyanis október 29-én lép hatályba az egyszerűsített bankszámlaváltás feltételeit és határidőit rögzítő kormányrendelet. Ennek értelmében az új választott banknál úgy lehet számlát nyitni, hogy a korábbi számlavezető pénzintézetnél személyesen meg sem kell jelenni az előző számla lezárására.

Tovább olvasom »
bankváltás, céges bankszámla

Október végén megszűnnek az axás bankszámlák

piacesprofit.hu

Az OTP Bank 2016. november 1-jétől átveszi az AXA Bank lakossági és vállalkozói ügyfeleinek számlavezetését, hiteleit és betéti állományát.  Az AXA értesítő levele után jövő héten az OTP Bank is megkezdi az AXA Bank ügyfeleinek tájékoztatását az átállás részleteiről. A legfontosabb, hogy drágulással nem kell számolniuk az OTP-hez kerülő ügyfeleknek – közölte a BankRáció.hu. Technikai változások azért lesznek, például változik a számlaszám.

Tovább olvasom »
bankválasztás, céges bankszámla, vállalati hitelezés

Eltűnő céges bankszámlák

piacesprofit.hu

Lassan, de biztosan csökken Magyarországon az egy cégre jutó banki kapcsolatok száma, és a csökkenés a legnagyobb vállalatok körében érezhető leginkább – derül ki az Opten kutatásából. A jelenség mögött éppúgy állhat a válság, a vállalkozások és a pénzintézetek konszolidációja, vagy a hitelezés visszaesése, mint a bankok termékkapcsolási gyakorlata. Változást a hitelezés felfutása hozhat.

Tovább olvasom »
adóminősítés, céges bankszámla, it a cégben, it-biztonság

A biztonságos bankokat szeretik a cégek

piacesprofit.hu

A cégek kétharmada a biztonsági szempontból megbízhatóbb bankokat választja a Kaspersky Lab felmérése szerint. Azok a bankok, amelyek kiemelten kezelik a biztonságot és mindent megtesznek az online pénzügyi csalások ellen, előnyt élveznek a meglévő ügyfelek megtartása és az újak megszerzése terén.

Tovább olvasom »
bankszámla, céges bankszámla, költségkímélés, vállalati bankszámla

Íme a legfrissebb változások a céges pénzügyekben

piacesprofit.hu

A BankRáció.hu csapata körbenézett a céges bankszámlákat érintő piaci változásokban. Két bank is limitplafont vezetett be az ATM készpénzfelvételek tekintetében. Limitek eddig is voltak, de most a bankok meghatározták, hogy ebben legfeljebb meddig mehet el az ügyfél naponta. Jó hír viszont, hogy mostantól az UniCreditnél is elérhető az EFER, azaz a NAV felé fizetett járulékok egyben történő átutalása. A Raiffeisen pedig új ügyfelektől egy évig mindössze a pénzügyi tranzakciós illetéket szedi be az internetes átutalások után.

Tovább olvasom »
bankszámla, céges bankszámla, fizetési módok, házipénztár, költségcsökkentés, költségcsökkentési tippek, spórolás

5 spórolós tipp, hogy ne a bankba öntsük a pénzt

piacesprofit.hu

A magánszemélyek törvényi ingyenes készpénzfelvételei, a pénzügyi tranzakciós illeték, a maximalizált bankközi jutalék, és egyéb, a bankokra emelkedő nyomás hatására jelentősen drágultak a céges bankszámlák díjai is. Ha ki nem is kerülhetjük ezeket, de akár az emelés előtti szintre is visszacsökkenthetjük a BankRáció.hu 5 költségcsökkentő tippjével.

Tovább olvasom »
bankolás, céges bankszámla, vállalati bankszámla

Hol bankolnak a magyar cégek?

piacesprofit.hu

A magyar vállalkozások több mint 200 pénzintézetnél vezetik számláikat, azonban 1000 feletti céges ügyfélszámmal mindössze 37 rendelkezik. A 15 legnagyobb pénzintézetnél összpontosul a vállalati partnerek csaknem 84 százaléka, – derül ki a Bisnode nemzetközi cégminősítő elemzéséből. Ezek közül a legkisebb arányban a Pátria Takarékszövetkezet ügyfelei körében történt csőd és felszámolási eljárás 2015-ben.

Tovább olvasom »
banki költségek, bankszámla, céges bankszámla, induló vállalkozás, kezdő vállalkozás, költségkímélés

Mennyibe kerül a bankolás egy kezdő vállalkozásnak?

piacesprofit.hu

Egy kezdő vállalkozásra jellemző forgalmi adatokkal számolva évente akár 9 ezer forintból is ki lehet hozni az átutalásokért és egyéb banki szolgáltatásokért fizetett díjakat. Ám ha nem vagyunk elég körültekintőek, akkor ennek a háromszorosába is kerülhet ugyanez, hiszen egy rosszul kiválasztott számla költsége évente 30 ezer forint is lehet. Megmutatjuk, hogy egy kezdő vállalkozás számára mely számlacsomagok lehetnek a legkedvezőbbek.

Tovább olvasom »