cégértékelés

cégeladások, cégértékelés

A tavalyi év az akvizíciós piacon is rekorder volt

piacesprofit.hu

A magyarországi akvizíciós piac becsült mérete 2017-ben elérte a 4,0 milliárd dolláros értéket. Ez mintegy 150 százalékos emelkedés az azt megelőző évhez képest – derült ki az EY által összeállított M&A Barométer felmérésből. Az ügyletek száma 21 százalékkal 133-ra nőtt a 2016-os évhez képest, a legsikeresebb évet zárva 2010 óta. A legnagyobb aktivitást az ingatlanszektor mutatta 27 lezárt tranzakcióval.

Tovább olvasom »
akvizíció, befektetés, cégeladás, cégértékelés, cégfelvásárlás

Kelendőek lehetnek idén a magyar cégek

piacesprofit.hu

A nemzetközi vállalati felvásárlásokat regisztráló Mergermarket adatai szerint tavaly Magyarországon 32 darab 5 millió dollárt meghaladó értékű cégfelvásárlási tranzakció zajlott le. Ez mindössze eggyel kevesebb, mint az utóbbi 10 évben rekordnak számító 2016-os adat. A piaci körülmények jók maradnak, ezért idén is sok tranzakcióra számítunk – mondja Simonyi Tamás, a KPMG szenior igazgatója.

Tovább olvasom »
befektetés, cégértékelés, cégfelvásárlás

Kiket szeretnek a befektetők?

piacesprofit.hu

2017-ben is élénk aktivitás jellemezte a vállalatfelvásárlási (M&A) piacot világszerte, bár ennek szintje némi gyengülést mutatott az egy évvel korábbi szinthez képest. A befektetők körében a gyártó- és feldolgozóipar, a telekommunikáció, a technológia és média, valamint a kiskereskedelem területén működő vállalatok voltak a legnépszerűbb befektetési célpontok.

Tovább olvasom »
akvizíció, cégeladás, cégértékelés, céggfelvásárlás

Még mindig a vevőknek áll a világ?

piacesprofit.hu

Jelenleg is érzékelhető a növekvő akvizíciós aktivitás a hazai piacon, s a nyomdaiparban is jelentős mozgást láthatunk. A vevők proaktívan keresik és vizsgálják a célpontokat, a sikeres tranzakciózárásig azonban hosszú hónapok, félévek telnek el.

Tovább olvasom »
befektető, cégeladás, cégértékelés, fúzió, stratégiai befektető, szakmai befektető

Céget venne? Most a legjobb

piacesprofit.hu

A körülmények és az idő jelenleg a befektetőknek és a vevőknek dolgozik, mivel eladó céltársaságot most relatíve könnyen lehet találni. S ezek a trendek nyomás alatt tartják a vételárakat, így viszonylag olcsón juthatunk prosperáló cégekhez – hívta fel a figyelmet Kalocsai Zsolt az RSM-DTM elnök-vezérigazgatója.

Tovább olvasom »
cégeladás, cégértékelés, exit, fúzió, jeremie, kockázati tőke

Hat tévhit a cégeladásról

piacesprofit.hu

Sokféle ok vezethet ahhoz, hogy befektetőt keresünk: a további növekedés, terjeszkedés, vagy a tulajdonos egyszerűen nem akarja már tovább irányítani a céget. Sokan azonban csak a folyamat során szembesülnek olyan alapvető tényezőkkel, amelyekre jobb lett volna időben és körültekintően felkészülni

Tovább olvasom »
adózás, cégértékelés, számvitel

A készlet értéke a cégértékre is hatással van

piacesprofit.hu

Ha jobban odafigyelünk a készletértékelésre, és arra, hogy attól függően, hogy milyen készletértékelést valósítunk meg, valamint, hogy milyen korrekciós tételekkel korrigálunk, ami hatással van a nyereségre és áttételesen a cég értékére, akkor egy kicsi lépéssel előbbre vagyunk abban, hogy megértsük a cégértékelési összefüggéseket.

Tovább olvasom »
cégértékelés, költségbecslés, könyvelés

Hogyan lehet megbecsülni egy védjegy értékét?

piacesprofit.hu

A cégértékelések során számtalanszor előfordul, hogy nem egy teljes társaságot kell értékelni, hanem csak egy-egy adott eszközt: amikor az egyik társaságban levő eszközt (általában immateriális eszköz, vagy technológia, vagy védjegy stb.) egy másik társaságba szeretnénk átvinni vagy apportálni. Ez esetben szükséges lehet az adott eszköz felértékelése.

Tovább olvasom »