cégbedőlések

3d nyomtatás, adat, adatvezérelt döntéshozatal, alkotmánybíróság, automatizáció, cégbedőlések, digitális képességek, dolgok internete, félelem, felszámolás, folyamatmenedzsment, időhiány, integrált rendszerek, interface, készségek, lélek, mesterséges intelligencia, nagyságrend, németország, okos adat, okos cég, oktatás, szenzor, szeretet, tecnhológiai fejlődés, tranzakció, volumen

Az okos a versenyképes: aki most lemarad, annak jövője sincs

Kriston László

Iszonyatos tempóban dübörög a technológiai fejlődés, a szenzorok és az okos eszközök összekapcsoltsága, az általuk termelt adatok nagy özönének feldolgozása, és az adatvezérelt döntéshozatal néhány éven belül magától értetődő alapfeltétele lesz a hatékony üzleti működésnek, ez volt az egybehangzó vélekedés a Piac & Profit Okos cég című konferenciáján. Az a vállalkozás, mely nem él az új technológiákkal, annak a napjai meg vannak számlálva. Aki lemarad, az kimarad: egy évtizeden belül bedőlhetnek az ilyen cégek.

Tovább olvasom »
bedőlés, bisnode, cégbedőlések, csődeljárás, kényszertörlés

Látványosan csökkent a bedőlések száma

piacesprofit.hu

Csökkent a Bisnode Bedőlési Index szórása a megyékben, derül ki a Bisnode harmadik negyedéves elemzéséből. Ha folytatódik a trend hamarosan minden megyében 2 százalék alá mérséklődhet bedőlések valószínűsége, hiszen a 2017. szeptember végéig tartó időszakban már csak Heves megyében volt magasabb a csőd és felszámolási eljárások során megszűnt cégek aránya ennél az értéknél.

Tovább olvasom »
cégalapítás, cégbedőlések, cégszám-csökkenés, építőipar, kényszertörlés, kiskereskedelem, működő cégek

Megtorpant a működő cégek számának csökkenése

piacesprofit.hu

Több év után megtorpant a működő cégek számának csökkenése – derül ki a Bisnode Magyarország Kft. elemzéséből. Bár még mindig kevesebb működő cég van Magyarországon, mint egy évvel korábban, a változás már 1 százalék alatt maradt, sőt az elmúlt negyedévben már minimális emelkedés is tapasztalható.

Tovább olvasom »
cégbedőlések, építőipari kilátások, kockázatos partnerek, üzleti kockázatok

Egyre rosszabbul fizet az építkezés

piacesprofit.hu

2950 építőipari cég szűnt meg 2016 első félévében, ami 13 százalékkal kevesebb, mint az előző év azonos időszakában. Az ágazatban ugyanakkor ez időszak alatt 28%-kal több céget alapítottak, mint 2015-ben. Az építőipari cégek összesített 2015-ös árbevétele kismértékű növekedést mutat az előző évihez képest, ugyanakkor összesített nyereségük 13%-kal marad el a 2014-es évitől.

Tovább olvasom »
cégbedőlések, üzleti kockázatok, végelszámolás, vendéglátás

Már kocsmát nyitni sem éri meg?

piacesprofit.hu

Lényegesen kevesebb cég tevékenykedik a vendéglátásban, mint tavaly év elején: több mint 1500 vállalkozás húzta le a rolót, a folyamat idén jelentősen felgyorsult. Ez a jelenség rávilágít, hogy milyen kockázatos lehet egy vendéglátó vállalkozással üzletelni.

Tovább olvasom »
cégbedőlések, cégtörlések, felszámolások, vendéglátás

Már nem az építőipar a mumus

piacesprofit.hu

2015 első félévében jelentősen csökkent a felszámolási és kényszertörlési eljárások száma is a 2014-es év azonos időszakához képest, derül ki a Bisnode nemzetközi cégminősítő elemzéséből. A legkockázatosabb szektor most már stabilan a vendéglátás.

Tovább olvasom »
cégbedőlések, fizetési fegyelem, fizetési szokások, ingatlanpiac

Ne legyünk túl optimisták, ez még nem aranykor

piacesprofit.hu

A GKI elemzése szerint a magyar ingatlanpiacon a „hat szűk esztendő” után 2014-ben komoly derűlátás bontakozott ki. Ez még sajnos nem jelenti azt, hogy a piaci szereplők egy újabb „aranykor” bekövetkezését várnák, az előrejelzések szerint az élénkülés csak a hazai ingatlanpiacnak a jelenlegi állapotához képest lesz érzékelhető.

Tovább olvasom »
adóváltozások, bürokrácia, cégbedőlések, cégstruktúra, vállalkozási környezet

Csak egy biztos: a bizonytalanság

piacesprofit.hu

Komoly gond van a magyar cégvilágban, hiszen sok vállalkozó fő profiljává már a bedőlés-újrakezdés vált és ezen a helyzeten csak rontanak az elhibázott állami támogatások. A legfontosabb teendő a kiszámítható, stabil környezet kialakítása lenne.

Tovább olvasom »
állami támogatás, cégbedőlések, építőipar, lakáshitelezés, lakaspiac, szocpol

Nagyon várják már a szocpolt

piacesprofit.hu

Ennyi cég még sosem szűnt meg az építőiparban, az állami beruházások várható kifulladása pedig még mélyebbre lökheti a szektort. A vállalkozások ezért nagyon várják a szocpolt, amelytől a lakásépítések felfutását várják.

Tovább olvasom »
cégbedőlések, cégvilág, uniós pályázatok

Homokra épült a magyar cégvilág

piacesprofit.hu

A hazai cégek 98 százalékénak árbevétele nem éri el az EU „kisvállalkozás” definíciójának alsó határát, azaz az évi 2 millió eurót. Európai szemüveggel nézve tehát csaknem az összes magyar cég mikrovállalkozás. A tőkeszerkezet szétaprózottsága nem egyszerűen technikai kérdés, hanem komoly versenyhátrány is az ország gazdasága számára.

Tovább olvasom »