cégbedőlés

cégalakulások, cégbedőlés, építőipar, gazdaság, opten

Nyáron is erősödött az építőipar

piacesprofit.hu

Az építőipar továbbra is rendhagyó viselkedést mutat több cégstatisztika tekintetében is, ezek közül a cégalapítási arány a legkirívóbb adat. A legtöbb hazai ágazatra elmondható, hogy a cégtörlések száma meghaladja a céglapítások számát, ezzel szemben az építőiparban 2017 során gyakorlatilag folyamatosan magas cégalapítási aránnyal találkozunk.

Tovább olvasom »
bedőlés, bedőlési arány, bisnode, cégbedőlés, cégfelszámolások, csőd, csődhelyzet, felszámolás, iparág

Kicsit csökkent a csődök és felszámolások száma

piacesprofit.hu

2017 első negyedévében ugyanazon tíz iparág határozta meg a legkevésbé kockázatos működési területek körét, mint egy évvel korábban. Csökkent továbbá a felszámolások, a kényszertörlések és a végelszámolások száma – áll a Bisnode Magyarország Kft. elemzésében. A csődök és felszámolások vállalkozásszámhoz viszonyított aránya szintén javuló tendencát mutat, a pozitív trendek ellenére viszont volt olyan terület is, ahol a bedőlési mutató értéke romlott.

Tovább olvasom »
cégbedőlés, felszámolás, fizetési fegyelem, fizetési idő, halasztott fizetés, késedelmes fizetés, kintlévőség kezelés, kockázatkezelés

Bukja a bevételt, aki túl óvatos

piacesprofit.hu

Versenyhátrányba kerülnek azok a cégek, amelyek nem engedélyeznek utólagos fizetést partnereik számára, ezért az elmúlt években a kockázatok alaposabb felmérésével kezdtek védekezni a nemfizetések ellen. Felmérések igazolják ugyanis, hogy 30 %-kal több bevételt tudnak elérni azok a cégek, amelyek halasztott fizetést is engedélyeznek vevőiknek, mint azok, akik csak előrefizetés esetén szállítanak.

Tovább olvasom »
cégbedőlés, cégek bedőlése, cégstatisztika, kényszertörlés

Még mindig több cég dőlt be a korábbinál az elmúlt évben

piacesprofit.hu

2015 első negyedévében az egy évvel korábbi állapothoz képest csökkent a felszámolások és a kényszertörlések száma, illetve több vállalkozás fizette ki határidőben számláit. A magyar gazdaság szereplői azonban nem dőlhetnek hátra, mert éves szinten továbbra is magas és növekvő Bisnode Bedőlési Index jellemzi a magyar gazdaságot, áll a Bisnode nemzetközi cégminősítő elemzésében. 2014 első negyedévében még 2,53 % volt az index értéke, mára azonban felkúszott közel 3 százalékra (2,99 %).

Tovább olvasom »
cégbedőlés, csőd, építőipar, kényszertörlés, vendéglátás

Negatív rekord a vendéglátásban

piacesprofit.hu

Hosszú évekig az építőipar vezette a legnagyobb bedőlési arányú (felszámolások és csődök cégszámhoz viszonyított aránya) iparágak listáját, azonban 2014-ben átvette a legkockázatosabb szektorok toplistájának „vezető” helyét a vendéglátás – áll a Bisnode nemzetközi cégminősítő elemzésében. Az országos Bisnode Bedőlés Index értéke 3,23 százalék, amit a vendéglátás 6,36 százalékos bedőlési aránya, illetve az építőipar 5,40 százalékos fizetésképtelenségi indexe is jelentősen meghalad.

Tovább olvasom »
cégbedőlés, felszámolás, rezsicsökkentés

Megvan a rezsicsökkentés első áldozata

piacesprofit.hu

Hétfői hatállyal felszámolás alá került a szolnoki kéményseprő-ipari szolgáltatásokat nyújtó Fűtéstechnikai Vállalkozó Kft.- több lap beszámolója szerint a cégnek a rezsicsökkentés miatt csökkentek drasztikusan a bevételei, amit nem tudtak máshonnan pótolni.

Tovább olvasom »
bedőlés, cégbedőlés, iparág, késedelmes fizetés

Sikerült alulmúlni az építőipart

piacesprofit.hu

Eddig a legnagyobb bedőlési arány az építőipart fenyegette a magyar gazdaságban, de 2014 első negyedévében a felszámolások és csődök cégszámhoz viszonyított arányának tekintetében a szektort már megelőzte a szálláshely-szolgáltatás és a vendéglátás. A számlákat viszont rendesebben fizetik a cégek.

Tovább olvasom »
adózás 2014, cégbedőlés, cégbíróság, növekedési hitelprogram, online kassza, pénztárgépek online bekötése

Dőlt a pénz októberben

kkummer

Októberben a vállalkozások számára újra meghirdették a Magyar Nemzeti Bank nagy sikerű növekedési hitelprogramját. Közben Brüsszel pénzcsapjai is újra kinyíltak: a pályázatok körüli korábbi szabálytalanságok miatt leállított utalások újra megindultak.

Tovább olvasom »
cégbedőlés, követeléskezelés, pénzszerzés

Amikor a partner bedől…

piacesprofit.hu

Minden cégnek volt olyan üzleti partnere az elmúlt 2 évben, amely fizetésképtelenné vált: az általuk okozott bevételkiesés általában meghaladja a cég forgalmának 10 százalékát. A kárt súlyosbíthatja, ha a cég alacsony árréssel vagy rossz áfa-pozícióval dolgozik. A cégek nem optimisták, hasonló eredményekre számítanak 2014-ben is, közel 45 százalékuk azonban semmit sem készül tenni védekezésül.

Tovább olvasom »
cégbedőlés, gazdasági kilátások, gazdasági környezet

Éledezik a gazdaság: kevesebb cég dőlt be

piacesprofit.hu

A tavalyi 4,08 százalékról 3,79 százalékra csökkent az idei első negyedévben – a most először megjelenő, országos adatokat tartalmazó – Bisnode Bedőlési Index (BBI). Mindössze négy ágazatban romlott a mutató, a többiben azonban javult. Területi bontásban Borsod és Nógrád megye ért el látványos eredményt, az ott nyilvántartott cégek bedőlési mutatója több mint 1 százalékponttal csökkent.

Tovább olvasom »
cégbedőlés, cégbíróság, kényszertörlés

Óránként négy magyar cég tűnik el

piacesprofit.hu

Az elmúlt három hónapban Magyarországon átlagosan 2919 vállalkozás szűnt meg havonta, ugyanez a mutató egy évvel ezelőtt még csak 2140 megszűnést mutatott. Ez 36,4 százalékos növekedést jelent annak ellenére, hogy ezzel párhuzamosan a végelszámolások aránya az egyharmadára, a felszámolásoké pedig a felére csökkent.

Tovább olvasom »
cégbedőlés, gazdasági válság, kiskereskedelem

Jól megy a virágbiznisz – vagy mégsem

piacesprofit.hu

A virágkereskedelemben érdekelt cégek árbevétele 2003 óta több mint 300 százalékkal 26 milliárd forint fölé nőtt, közben pedig az ezzel foglalkozó, mérleget leadó cégek száma több mint a duplájára emelkedett. Azonban a válság hatása is látványos, a tíz évvel ezelőtt mért minimális, 0,33 százalékos bedőlési mutató a múlt évben már 6,6 százalékos volt.

Tovább olvasom »