cash flow

cash flow, finanszírozás

5 tipp, hogy mindig legyen pénz a kasszában

piacesprofit.hu

Egy vállalkozás elindítása és menedzselése nagy kihívás. Hosszú távú elköteleződés, mely mind üzletileg, mind pénzügyileg alapos tervezést igényel. A következőkben a vállalkozás cash-flow-jának menedzseléséhez nyújtunk segítséget, mely akár a siker és bukás közötti különbséget jelentheti. 

Tovább olvasom »
bértárgyalás, cash flow, cégvezetés, fizetések, fluktuáció, mikromenedzsment, munkabér, munkaerőhiány, munkajog

A munkaadó is rosszul jár a túl alacsony bérrel

Szeicz András

Sok kkv azt a startégiát alkalmazza bértárgyaláskor, hogy a lehető legkisebb összegre törekszik, amiért még hajlandó az állásra jelentkező náluk dolgozni. Ez általában egy kényszerstratégia, mivel a hazai cégek sincsenek könnyű helyzetben, azonban mindent összevetve, a „szükséges minimum” hozzáállással több veszteséget okoznak maguknak a vállalatok, mint amennyit nyernek vele.

Tovább olvasom »
cash flow, faktorálás, faktoring, fizetési határidő, pénzforgalom

5 tipp a jobb cash flow egyensúlyhoz

PP

Hiába lenne profitunk az év végén, ha hónapokkal korábban nem tudjuk kifizetni a számlákat. A legtöbb kisvállalkozás számára a cash flow egyensúly fenntartása az egyik legkomolyabb probléma – és a túlélés alapfeltétele. Ha változtatunk néhány szokáson, könnyebb lesz pozitívban maradni.

Tovább olvasom »
büdzsé, cash flow, cfo, fizetőeszköz, költségkímélés, költségvetés, költségvetési terv, pénzforgalom, pénzspórolás, pénzügyi eszközök, pénzügyi intelligencia

Ne az akciós WC papíron spóroljunk!

Szeicz András

A pénz központi szerepet tölt be életünkben, akár alkalmazottak, akár cégvezetők vagyunk. Sok embernek azonban nem egészséges a kapcsolata a fizetőeszközzel. A hangsúly az „eszköz” szón van. A pénz nem egy cél vagy egy probléma, ami folyton az utunkba áll, hanem egy eszköz, amit tudni kell használni.

Tovább olvasom »
cash flow, cégvezetés, értékesítés, fluktuáció, marketing, vállalati pénzügyek

Öt jel, hogy valami nagyon nincs rendben

kfarkas

A legjobb vezetőknek sem tűnik mindig fel, ha valami nagy baj van a cégnél. Mutatunk néhány olyan jelet, amelyek jelzik, hogy a vállalat jövője veszélyben van, és sürgős lépéseket kell tenni a csőd elkerülése érdekében.

Tovább olvasom »
cash flow, cégtulajdonos, fizetés, fizetések, osztalék, osztalékfizetés

Mennyi legyen a főnök fizetése?

Piac & Profit Kiadó Kft-2

Cégtulajdonosként sok időt töltünk azzal, hogy kitaláljuk a cégben jól működő fizetési struktúrát, amibe nem rokkan bele a költségvetés, de elégedetté teszi az alkalmazottakat. Sokszor azonban magáról megfeledkezik a tulajdonos, vagy éppen túlzásokba esik saját fizetése tervezésekor. Egyik sem üdvös megoldás.

Tovább olvasom »
cash flow, fizetési fegyelem, késedelmes fizetés, követeléskezelés

Tippek a pénzzavar elkerüléséhez

Timár Gigi

A kisvállalkozások jelentős része számára a cash-flow megfelelő menedzselése a siker és a bukás közötti különbséget jelentheti. Ahhoz, hogy alap szinten rendben legyenek a dolgok, nem kell sok – inkább csak egy kis odafigyelés.

Tovább olvasom »
cafeteria 2016, cash flow, etikus üzlet, innováció, magazin

Csábító cafeteria

piacesprofit.hu

Hogyan állítsuk össze a cafeteria-menüt? Hogyan javítsuk cégünk cash-flow helyzetét? Hogyan innováljunk? Számtalan kérdésre találja meg a választ a Piac & Profit december – januári összevont számában.

Tovább olvasom »