cafeteria 2017

cafeteria, cafeteria 2017, munkaadók, munkavállalók, otp szépkártya, Széchenyi Kártya Program, Széchenyi Pihenőkártya, szépkártya

Duplázott a SZÉP kártya az év első felében

piacesprofit.hu

Több mint duplájára emelkedett az új OTP Széchenyi Pihenőkártya birtokosainak száma 2017 első felében. Amíg tavaly június 30-ig 65 ezer új kártyabirtokost regisztráltak, addig az idei első hat hónapban mintegy 131 ezer új plasztiklapot rendeltek a munkáltatók dolgozóik számára. Az immáron több mint 1,2 millió kártyabirtokos az elmúlt hat évben 315 milliárd forintot költött a saját és családja pihenésére.

Tovább olvasom »
cafeteria, cafeteria 2017, erzsébet utalvány, kkv, szép kártya

Ha így megy tovább, nem lesz cafeteria

piacesprofit.hu

Történelmi mélypontra zuhant a cafeteriával tervező vállalkozások aránya. A következő egy év során a kkv-k mindössze negyede kívánja béren kívüli juttatással támogatni dolgozóit – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legutóbbi adataiból. Az adótörvények változása következtében a pénzjuttatás felkerült a dobogó legfelső fokára az Erzsébet-utalvány mellé, amelyet a közlekedési költségtérítés és a SZÉP Kártya követ.

Tovább olvasom »
adójóváírás, adózás, béren kívüli juttatások, cafeteria, cafeteria 2017, nyugdíj, nyugdíjelőtakarékosság, öngondoskodás, önkéntes nyugdíjpénztár, önkéntes pénztár

Adójóváírással támogatnák az öngondoskodást egy javaslat szerint

Sebők Orsolya

Egy most elkészült tanulmány a meglévő adózási feltételek mellett egy új adózási lehetőség bevezetését javasolja, amelyben a munkáltató, a munkavállaló és az állam közösen vállal felelősséget az öngondoskodás erősítéséért. A javaslat részleteit dr. Kravalik Gábor az ÖPOSZ elnöke ismertette a Piac & Profit konferenciáján.

Tovább olvasom »
adómentes juttatások, cafeteria, cafeteria 2017, felmérés, készpénzes cafeteria

Nem ugrottak a munkáltatók a készpénz-cafeteriára

piacesprofit.hu

A juttatásokat terhelő közterhek általában csökkentek, viszont az Erzsébet utalvány és több más népszerű juttatási elem kikerült a kedvezményes adózású béren kívüli juttatások csoportjából. Nem csökkent jelentősen cafeteria iránti munkáltatói érdeklődés, és nem lett kiugróan népszerű a készpénz cafeteria – ez derül ki Szent István Egyetem Menedzsment és HR Kutató Központja kutatóinak a Cafeteria TREND Magazin, az Országos Humánmenedzsment Egyesület, a Humán Szakemberek Országos Szövetsége és a BKIK támogatásával elkészített felméréséből.

Tovább olvasom »
adótörvény módosítások, adózás 2017, béren kívüli juttatások, cafeteria 2017

Mennyibe kerül idén a cafeteria?

piacesprofit.hu

A tavalyi adótörvény-módosítások a béren kívüli juttatások adózását sem hagyták változatlanul. Összefoglaltuk a legfontosabb változásokat és tudnivalókat a 2017-ben adható munkáltatói juttatásokra vonatkozó szabályokról.

Tovább olvasom »
adózás 2017, cafeteria, cafeteria 2017, költségcsökkentés

Hidegen hagyják a cégeket az új cafeteriaszabályok

piacesprofit.hu

Nem léptek még a kkv-k az idei évi cafeteria szabályok módosítására. Az enyhe javulás ellenére tízből csupán négy vállalkozás tervezi béren kívüli juttatással támogatni dolgozóit – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legutóbbi adataiból. A top 3 cafeteria elemhez ragaszkodnak a cégek, csupán a sorrend módosult: a munkába járás költségtérítése lépett az első helyre, megelőzve az eddig legnépszerűbbnek számító Erzsébet-utalványt, de a pénzbeli jutalom stabilan tartja harmadik helyét.

Tovább olvasom »
adómentes juttatások, béren kívüli juttatás, cafeteria 2017, egészségbiztosítás

Ez a juttatás lehet idén a legmenőbb a cafeteriában

piacesprofit.hu

Az adómentes juttatások sokak számára vonzó elemekkel bővültek és számos népszerű tétel maradt továbbra is ebben a kedvező kategóriában. Mindemellett számos korábbi slágernek számító juttatás adóterhei nőttek meg, ami tovább erősíti az olyan adómentes juttatások szerepét, mint az egyre népszerűbb kockázati biztosítások.

Tovább olvasom »
adómentes juttatás, adótörvény módosítások, adózás, adózás 2017, cafeteria 2017, költségcsökkentés

Így lehet adómentesen pénzt adni az albérletre

piac-profit.hu

2017 január 1-jétől a mobilitási célú lakhatási támogatással bővül azoknak a juttatásoknak a köre, amelyeket a munkáltató adómentesen nyújthat a munkavállalóinak. Ezzel kapcsolatban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal tájékoztató anyaga alapján összefoglaltuk a legfontosabb szabályokat, hogy adómentesen adhassuk ezt a juttatást.

Tovább olvasom »