cafeteria 2016

adózás, béren kívüli juttatások, cafeteria, cafeteria 2016, erzsébet utalvány, lázár jános, szép kártya

Nem szétverni kellene a cafeteriát, csak kinyitni a piacot

Sebők Orsolya

Lázár János kancelláriaminiszter a 49. kormányinfón már csepegtetett némi információt az újratervezett cafeteriarendszerről, ám az is kiderült, a kormány előtt heverő variációkból – a pletykák szerint legalább 8 tervezet létezik – még nem sikerült választani. Király Ágnes cafeteriaszakértő szerint valójában nincs is szükség a jelenlegi rendszer megváltoztatására, kizárólag a SZÉP-kártya és az Erzsébet-utalvány szolgáltatói hátterét kellene liberalizálni. Az uniónak ugyanis semmi baja a magyar béren kívüli juttatásokkal.

Tovább olvasom »
cafeteria 2016, szép kártya, turizmus, vendéglátás

Sokaknak fog fájni a SZÉP Kártya megszüntetése

piacesprofit.hu

A SZÉP kártyatulajdonosok fele nem költene utazásra, ha készpénzben kapná meg az összeget – derült ki a Szallas.hu legfrissebb felméréséből. A kártyarendszer készpénzesítésével elveszhet a belföldi turizmus mozgatórugója, de rosszul járnak a vendéglátóhelyek és kulturális intézmények is.

Tovább olvasom »
cafeteria 2016, egészségpénztár, öngondoskodás

Magunknak kell gondoskodni az egészségünkről

piacesprofit.hu

A háztartások egészségügyi kiadásainak folyamatos emelkedésével, illetve a magán-egészségügyi szolgáltatások népszerűségének növekedésével egyre nagyobb jelentősége lesz Magyarországon az egészségügyi öngondoskodásnak – Hangzott el az OTP Egészségpénztár sajtóháttér-beszélgetésén. Tavalyi minden eddiginél nagyobb mértékben, több mint 500 millió forinttal növekedett a hozzájuk érkező, egyéni befizetések összege.

Tovább olvasom »
adómentes juttatások, béren kívüli juttatások, cafeteria 2016

Cafeteria: rosszul járnánk Orbán ötletével

kfarkas

A cafeteria készpénzesítésének ötlete hatalmas bizonytalanságot keltett a munkáltatók és a munkavállalók között is. Amiben egyetértenek a szakértők, hogy egy ilyen lépésnek számtalan káros következménye lenne. Munkahelyek ezreibe kerülhet ez a gazdaságnak és a munkavállalóknak is vékonyabb lehet a boríték.

Tovább olvasom »
béren kívüli juttatások, cafeteria, cafeteria 2016, foglalkoztatói nyugdíj, nyugdíj, öngondoskodás

Cafeteria: még a legdrágább is olcsó

Sebők Orsolya

Az egyre élesebb piaci versenyben felértékelődött a dolgozók lojalitását és elégedettségét növelő javadalmazási rendszer, ami ráadásul költséghatékony eszköz. A 21. századi társadalmak és gazdaság új súlypontjaihoz – amelyben előtérbe kerül az egészség, az oktatás, az öngondoskodás – a munkáltatóknak is igazodniuk kell, többek között, egy modern juttatási rendszer kialakításával, amely a köztük és a munkavállalók közötti partneri együttműködést is erősíti.

Tovább olvasom »
adómentes juttatások, adózás, béren kívüli juttatások, cafeteria 2016

A fizetés vagy a cafeteria éri meg jobban?

Piac & Profit Kiadó Kft-2

Habár az egyes cafeteria elemek csak bizonyos kerethatárig élvezik a kedvezményes adókulcsot, a cégeknek megéri elgondolkodni azon, hogy a fizetések minél nagyobb százalékát juttatják a béren kívüli juttatásokon keresztül a dolgozóknak – hangzott el a Piac&Profit „Cafeteria és öngondoskodás 2016” elnevezésű konferenciáján.

Tovább olvasom »