cafeteria 2015

adózás 2015, cafeteria 2015, ekaer, élelmiszerlánc-felügyeleti díj, év végi leltár, év végi összefoglaló, reklámadó

Már januárban tudtuk: nehéz év elé nézünk

kfarkas

Az EKAER, a vasárnapi nyitva tartás tilalma, az online kasszák kiterjesztésének tervei miatt már januárban látható volt, hogy 2015 nem a legkönnyebb évek egyike lesz, pedig a kormány sok ötlete került a süllyesztőbe, mint a netadó, vagy az online kasszák kiterjesztése.

Tovább olvasom »
cafeteria 2015, motiváció, utalványok

Cafeteria: mi kerül a zsebünkbe az év végén?

piacesprofit.hu

Az év végi időszakban különösen fontos a munkavállalók elismerése, megbecsülése – állítják magyarországi kis- és középvállalkozások és nagyvállalatok vezetői, akik legszívesebben univerzális ajándékutalvány formájában jutalmazzák a munkatársakat. De milyen más alkalmakkor, milyen formában és mennyire tudatosan ismerik el a vállalatok a dolgozók munkáját napjainkban? A Sodexo 2015 novemberében végzett friss kutatása ezekre a kérdésekre ad válaszokat.

Tovább olvasom »
béren kívüli juttatások, cafeteria, cafeteria 2015, erzsébet utalvány, kkv bizalmi index

Cafeteria: már több cég adna, mint az év elején

piacesprofit.hu

Az enyhe javulás ellenére a kkv-k több mint fele továbbra sem tervezi béren kívüli juttatással támogatni dolgozóit. Egyértelműen az étkezési hozzájárulás a legnépszerűbb juttatási forma, amit holtversenyben a munkába járás költségtérítése és a SZÉP Kártya követ. Míg a mikrovállalkozásoknál visszaesett, addig a kis-és középvállalkozásoknál erőteljesen nőtt a cafeteriát tervező cégek aránya – derül ki a K&H kkv bizalmi index legutóbbi adataiból.

Tovább olvasom »
béren kívüli juttatás, cafeteria, cafeteria 2015

Cafeteria: itt az idő, válasszatok!

piacesprofit.hu

Aki még nem tette meg, a következő hetekben még kiválaszthatja béren kívüli juttatásait (cafeteria). Az eligazodást ugyan kissé megnehezíthetik a 2015-ös adóváltozások, számos elem azonban nem módosult: változatlan maradt az adómentes juttatások köre, így a munkáltatók és munkavállalók számára egyaránt jó lehetőség egyebek mellett a szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítás, a kockázati biztosítás vagy a teljes életre szóló életbiztosítás választása.

Tovább olvasom »
adótörvény módosítások, adózás 2015, béren kívüli juttatás, cafeteria, cafeteria 2015

Még mindig menő a cafeteria

piacesprofit.hu

Nem csökkent jelentősen a munkáltatói érdeklődés a cafeteriaelemek iránt, pedig januártól szigorúbb korlátozások léptek életbe a keretösszegek, illetve a kedvezményesen adható juttatások tekintetében.

Tovább olvasom »
adótörvény változások, adózás, adózás 2015, béren kívüli juttatás, cafeteria, cafeteria 2015

Ez a cafeteria hátulütője

piacesprofit.hu

2015. évi cafeteria szabályozásnak van egy hátulütője, az éven belül megszűnő jogviszonyok esetében a munkaviszonyban töltött napokra arányosan kell meghatározni a béren kívüli juttatás keretösszegét.

Tovább olvasom »
béren kívüli juttatás, cafeteria, cafeteria 2015

Megúszta a cafeteria!

Sebők Orsolya

Nagy riadalmat keltett a munkáltatók és munkavállalók között a 2015-ös adótörvények első javaslata, amely drasztikusan megemelte a béren kívüli juttatások adóterhét. A tiltakozások hatására azonban az adómérték emelését visszavonták, s a november végi Magyar Közlönyben megjelent végleges adótörvényben már nem szerepelt a sokkolóan magas kulcs.

Tovább olvasom »
cafeteria 2015, kkv export, magazin, sikersztori

Tippek olcsó cafeteriára

PP

Megjelent a Piac & Profit év végi száma. Az innovatív üzletemberek szórakoztató magazinjában többek között bemutatkozik három játékgyártó kisvállalkozás, ahol az üzlet és a dizájn egyaránt fontos szerephez jut, Tóth Tamás, az Opten tulajdonos-ügyvezetője elmondja, hogy szerinte mi a probléma a hazai támogatáspolitikával és kiderül az is, hogy milyen intézmények és hogyan segítik az exportáló kkv-kat. A lapban ezúttal is számtalan vállalkozási gyakorlati tudnivaló kapott helyet a színes cikkek és híroldalak mellett.

Tovább olvasom »