cafeteria 2014

béren kívüli juttatás, cafeteria, cafeteria 2014, cafeteria 2015, rezsicsökkentés

Rezsicsökkentésre megy a cafeteria

Sebők Orsolya

Lassan a kisebb cégek sem engedhetik meg maguknak, hogy mereven elzárkózzanak a juttatások elől, amennyiben szeretnék minőségi, esetleg multinacionális nagyvállalatnál tapasztalatot szerzett tagokkal bővíteni a csapatukat. A dolgozók vándorlásával egyre több álláskeresési interjún merül fel a kérdés, hogy adott cégnél van-e cafeteria, és ha igen, milyen juttatások közül választhatnak a dolgozók.

Tovább olvasom »
adómentesság, béren kívüli juttatás, cafeteria 2014, lakáshitel támogatás

5 fontos dolog a lakáshitel-támogatásról

piacesprofit.hu

Adómentes munkáltatói támogatás április óta adható a már meglevő lakáshitelek visszafizetéséhez, törlesztéséhez , de csak a 2014 január 1-én vagy azután nyújtott támogatásokra vonatkozik a jogszabály. Négy dolog, amire figyelnünk kell, amikor adómentes támogatást adunk a dolgozónknak.

Tovább olvasom »
adózás, béren kívül, béren kívüli juttatás, cafeteria, cafeteria 2014, lakáshitel támogatás

Lakáshitel támogatás: hogyan vágjunk bele?

piacesprofit.hu

Sokan, sokfelől közelítenek a lakáshitel támogatás megvalósításához. Tanulmányozhatjuk a törvényeket, aztán kiderülhet, hogy problémánk lesz az átutalással. Bekérhetünk dokumentumokat a dolgozóktól, aztán lehet, hogy olyan munkatársainkra terheltünk plusz feladatot, akik nem is lesznek erre jogosultak. A hitelező vagy a juttatást indító pénzintézettel egyeztessünk először?

Tovább olvasom »
béren kívüli juttatás, cafeteria, cafeteria 2014, nyugdíj, öngondoskodás, önkéntes nyugdíjpénztár

Nem érdemes az állami nyugdíjra várni

kfarkas

Bár az adatok alapján nem sok állami nyugdíjra számíthat a mai munkavállalók többsége, mégis, ha lehetőségük van rá, inkább a napi költéseket támogató cafeteriaelemeket választják a dolgozók. Nem könnyű tehát a munkáltató helyzete.

Tovább olvasom »
adózás 2015, adózés 2014, béren kívüli juttatás, cafeteria 2014, cafeteria 2015, erzsébet utalvány

Kevesebb munkáltató adna cafeteriát

piacesprofit.hu

Újból csökkent a cafeteriában gondolkodó vállalkozások aránya, jelenleg a cégek csupán 44 százaléka tervez valamilyen béren kívüli juttatást nyújtani dolgozóinak. A különböző cafeteria elemeket tekintve továbbra is az Erzsébet-utalvány a leggyakrabban alkalmazni kívánt juttatási forma, amit a munkába járás költségtérítése és a SZÉP Kártya követ.

Tovább olvasom »
adóvisszatérítés, béren kívüli juttatás, cafeteria 2014, eho, szép kártya, szja

Bukják a cégek a SZÉP-kártyákon maradt pénz adóját

piacesprofit.hu

Bukják az önellenőrzést és az adót is a cégek a SZÉP-kártyán fel nem használt összegek után. A Nemzeti Adó-és Vámhivatal arra figyelmeztet, hogy nem lehet visszaigényelni a SZÉP-kártyákról a munkáltatóknak visszautalt összeg után a kifizető által megfizetett személyi jövedelemadó (szja) és egészségügyi hozzájárulás (eho)-t, és önellenőrzésre sincs lehetőség ebben az esetben.

Tovább olvasom »