byod

byod, it a cégben, it-biztonság, okoseszközök, távmunka

A távmunka mobilról a menő

piacesprofit.hu

Még mindig kihívást okoz, hogy egységesen és biztonságosan felügyeljék az infrastruktúrán belül használt céges és privát tulajdonú okostelefonokat és tableteket, hiába biztosítanak hozzájuk vállalati támogatást a legnagyobb rendszerek fejlesztői.

Tovább olvasom »
byod, felhő számítástechnika, iot, it a cégben, kkv informatika

A modern cégnek a kilátásai is szebbek

piacesprofit.hu

Sokkal derűlátóbbak saját kilátásaik kapcsán azok a kis- és középvállalkozások, amelyek kihasználják a technológia adta előnyöket, illetve megfelelő adatelemző képességekkel rendelkeznek – hangzott el a Microsoft mai kerekasztal-beszélgetésén. A jövő szempontjából biztató, hogy az Ipsos MORI felmérése alapján a kkv-k 54 százalékánál már használnak felhőmegoldásokat Magyarországon.

Tovább olvasom »
adatvédelem, byod, felhő számítástechnika, it-biztonság, kiberbűnözés

Öt trükk, amivel kicselezzük a bűnözőket

kfarkas

Egyre több és egyre súlyosabb támadás éri a magyar kis- és középvállalatok informatikai rendszereit. A hazai cégek a felmérések szerint azonban még mindig nem fordítanak elég figyelmet a védekezésre. Adunk öt tippet ahhoz, hogy kicselezhessük a kiberbűnözőket.

Tovább olvasom »
byod, infokommunikació, it-biztonság, kiberbűnözés, okos eszközök

Egyre komolyabb a baj a virtuális térben

piacesprofit.hu

A vállalatok több mint háromnegyedét érte legalább egy kibertámadás az elmúlt egy évben, és több mint 60 százalékuk szerint ezt idén sem ússzák meg. A legnagyobb veszély az okoseszközökkel rendelkező dolgozó – ennek szabályozására mégsem fordítanak figyelmet.

Tovább olvasom »
byod, cloud, cloud computing, digitalizáció, felhő, felhő számítástechnika, hatékonyságnövelés, kkv informatika

Nem elég távolról nézni a felhőt, bele kell ugrani

piacesprofit.hu

Egyre több kisvállalkozás ismeri fel, hogy lenne mit kezdenie az informatikával a cégben, a többség azonban még messze nem látja a valódi lehetőségeket. Pedig a digitalizáció növeli az eladást, innovatívabbá tesz és még a tehén szaporulatra is jó hatással lehet – derült ki a Microsoft sajtóbeszélgetésén.

Tovább olvasom »
byod, it a cégben, it-biztonság, y generáció

Szép legyen a PC, az a lényeg

piacesprofit.hu

Kezdik már érezni az informatikai biztonság fontosságát a cégek IT-vezetői, de ezen a területen is az kezd a legfontosabbá válni, hogy boldog legyen a dolgozó. Ehhez pedig dizájnos gép és az online közös munka lehetősége kell.

Tovább olvasom »
byod, felhasználói élmény, gamification, játékosítás, munkavállalói élmény

Megéri, ha játszhatnak a kollégák

piacesprofit.hu

Az, hogy nem „csak” kiváló terméket kell nyújtani a vásárlóknak, hanem élményt is, szerencsére egyre több vállalat számára egyértelmű. Lassanként pedig azt is felismerik, hogy az ügyfelek mellett az alkalmazottak irányába is ezen kell dolgozniuk. Akkor is, amikor a munkafeltételeket alakítják ki.

Tovább olvasom »
byod, felhő, felhő számítástechnika, munka-magánélet egyensúly, vállalati informatika

A dolgozók fejlesztenék a cégek informatikai rendszerét

piacesprofit.hu

Jelentős informatikai fejlesztésre sarkallnák saját dolgozóik is a magyar kis- és közepes vállalatokat. A felhőszolgáltatások alkalmazása nem csak megkönnyíti a munkát, de növeli az alkalmazottak elégedettségét és a cégek hatékonyságát is. Ám miközben lassan eltűnik a munkahely és az otthon közötti különbség, a Microsoft európai kkv felmérése szerint a hazai kkv-k jelentősen lemaradtak a modern technológiák alkalmazásában.

Tovább olvasom »
byod, it-biztonság, kkv informatika, mobilhasználat

Jobb lenne félni a mobiloktól

piacesprofit.hu

Sok kisvállalkozás tulajdonosa úgy véli, hogy a BYOD nem jelenthet veszélyt cége számára, és nem tesz a mobilkészülékek biztonságára irányuló erőfeszítéseket, míg a munkavállalók azon a véleményen vannak, hogy a biztonság megteremtése a munkaadó feladata, derült ki a Kaspersky Lab tanulmányából.

Tovább olvasom »
byod, hatékony cégvezetés, információs társadalom, y generáció

Így lesz „jövőálló” a munkahelyünk

piacesprofit.hu

A technológia lehetővé teszi az Y-generáció tagjai számára, hogy több feladatot végezzenek egy időben, és rövidebb utat keressenek egyes feladatok megoldására. A munkaadóknak el kell fogadniuk, hogy a munkavállalók különféle módokon végezhetik a feladataikat – közölte a Novell.

Tovább olvasom »