búza

búza, főzés, karácsony, kenyér, liszt, rozs, sütemény, sütés

Karácsonyi lisztkalauz

piacesprofit.hu

Bár a karácsonyi süteménykészítés sok ponton elbukhat, az alapja mégis a helyes lisztválasztás. Ebben ad most minden gyakorlott és kezdő sütőnek segítséget a Magyar Pékszövetség szakmai titkára, az ország egyik legelismertebb sütőipari szakembere.

Tovább olvasom »
búza, étkezési búza, mezőgazdaság, növénytermesztés, tavaszi árpa, termény

Búzából jól állunk

PP/MTI

Az átlaghoz képest több étkezési őszi búza termett az idén: az étkezési és a takarmánybúza aránya általában harminc-hetven százalékos, az idén viszont fele-fele arányú – hangsúlyozta a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán a Vas megyei Chernelházadamonyához tartozó Kukucsa majorban.

Tovább olvasom »
búza, gabona, mezőgazdaság, növénytermesztés, őszi búza, vetőmag

A tavalyihoz hasonló marad a vetőmag ára

piacesprofit.hu

Nettó 92 ezer forintos tájékoztató árat tett közzé egy tonna őszi kalászos vetőmagra a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, amely kissé a tavalyi ár alatt várható. A szervezet szerint elegendő mennyiségű vetőmag áll majd a gazdálkodók rendelkezésére az őszi vetésekhez.

Tovább olvasom »
búza, mezőgazdaság, mezőgazdasági árak

Bajban lehetnek a magyar gazdák

piacesprofit.hu

Bajban lesznek a magyar gazdák, ha beigazolódnak a világpiaci várakozások miszerint a búza és kukorica ára tartósan a jelenlegi alacsony árszinten marad. Így ugyanis, az átlagos egy hektárra jutó termelési költséget figyelembe véve, alig keletkezik hasznuk a termésen.

Tovább olvasom »