budapest klub

bifurkáció, budapest klub, egység, együttműködés, emberiség, empátia, fenntarthatóság, fenntarthatósági csúcs, holisztikus, hologram, jövő, lászló ervin, piac & profit, rendszerelmélet, természet, tudomány, változás

Válaszúton vagyunk, de a kezünkben van, hogy milyen világot teremtünk

Kriston László

Úgy már nem élhetünk, fogyaszhatunk, termelhetünk és szennyezhetünk tovább, ahogy eddig tettük. A bioszféra egy új egyensúlyra fog beállni, de a kérdés az, hogy ez az emberi létnek kedvező lesz-e? Új módon kell viszonyulnunk nemcsak a természeti környezethez, de egymáshoz is, annak átérézésével, hogy egy nagyobb egész részei vagyunk. A kulcsszó az empátia és az együttműködés, mert a természeti rendszerek is az együttműködés alapelvén működnek, hangsúlyozta László Ervin világhírű tudományfilozófus-író, a Budapest Klub alapítója a Piac & Profit által kilencedik alkalommal megrendezett Magyar Fenntarthatósági Csúcson.

Tovább olvasom »
bolygó, budapest klub, fenntartható fejlődés, Global Executive Council t, jövő, lászló ervin, mta, piac és profit, piacesprofit.hu

Budapest Klub: ideje a szavakat tettekre váltani

piacesprofit.hu

A Magyar Tudományos Akadémia Kodály-termében ünnepélyes keretek között vehették át kitüntető okleveleiket a Budapest Klub Global Executive Council első tagjai. A Budapest Klub Alapítvány kuratóriuma által újonnan kinevezett testületi tagok feladata, hogy a magyar alapítású, nemzetközi humanitárius szervezet életébe kreatív, a mai kornak megfelelő tevékenységekkel olyan intenzitást vigyenek, ami által a Budapest Klub kommunikációjában és tevékenységében eléri, összeköti és immáron mozgósítja is azokat, akik világszerte szimpatizálnak a szervezet világjobbító törekvéseivel.

Tovább olvasom »
budapest klub, gondolkodásmód váltás, konferencia, program

Út a tudatosságtól a cselekvésig

PP

Számos világhírű gondolkodó részvételével szervez kétnapos konferenciát az etikus gondolkodásmód terjesztése és a jobb világ megteremtése mellet elkötelezett Budapest Klub, alapításának 21. évfordulója alkalmából.

Tovább olvasom »
budapest klub, fenntartható fejlődés, társadalmi felelősségvállalás

20 éves a Budapest Klub

piacesprofit.hu

A Budapest Klub elsősorban azokhoz szól, akik felismerték, hogy felelős, planétánk sorsáról tudatos cselekvésre van szükség. Tiszteletbeli tagjai a Dalai Láma, Peter Gabriel, Milos Forman, Elie Wiesel, Mihail Gorbacsov, Edgar Mitchell, Václav Havel, Göncz Árpád, s több mint ötven más világhírű személyiség.

Tovább olvasom »
budapest klub, emberiség, fenntarthatóság, lászló ervin, válság

Veszélyben az emberi kaland

Kriston László

László Ervin (1932) sokat hangoztatott vesszőparipája az az Albert Einsteintől kölcsönzött gondolat, miszerint “a problémákat nem lehet megoldani azzal a gondolkodással, amely azt létrehozta”, újabb és újabb megerősítést nyer az egyre súlyosbodó pénzügyi, ökológiai, társadalmi és egyéni válságokkal. Paradigmaváltásra van szükség. A Budapest Klub alapítója a Kossuth Klubbal megrendezett Világváltás című konferencián beszélt a jövőesélyekről.

Tovább olvasom »
budapest klub, fenntarthatóság, lászló ervin

LEADERSHIFT: Túl a hagyományos vezetési filozófiákon

piac-profit.hu

A Budapest Klub és az ELA European Leadership Academy nagyszabású eseményt tart a Planetáris Tudat 11. Világnapjának Ünnepségén 2011. március 21-én. A kerekasztal-beszélgetésen a hazai és nemzetközi tudományos élet jeles képviselői beszélnek a globális gondolkodásról, a planetáris tudatról, az egyéni és a társadalmi tudatváltozás szükséges elemeiről a fenntartható világ érdekében.

Tovább olvasom »