BT

állami vállalat, BT, cégkapu, egyesületek, elektronikus ügyintézés, jog, kft, kkv, kötelező elektronikus ügyintézés, online ügyintézés

Cégkapu: mit kell tudni a regisztrációról?

piacesprofit.hu

A gazdálkodó cégek hivatalos ügyintézését, az államigazgatási szervekkel történő kapcsolattartását, mindennapi kommunikációját döntően befolyásoló változások várhatóak Magyarországon a kötelező elektronikus ügyintézés, az úgynevezett cégkapus rendszer bevezetésével. Bár a mondás szerint jósolni nehéz és különösen nehéz a jövőre nézve, nem kockázatos annak prognosztizálása, hogy a hazai gazdálkodószervezetek számára az elmúlt évek egyik legjelentősebb eseménysorozata következik.

Tovább olvasom »
betéti társaság, BT, családi vállakozás, design, termékdesign, vállalkozás

Íróasztalnál húzzák a fékkart

Szeicz András

Belső Péter úgy gondolja, amit az ember magáról sugall, azt a környezete előbb-utóbb el is fogadja. Ő a bankszakmában eltöltött 18 év után gondolta úgy, hogy inkább szabadúszó dizájnernek megy. Szívesen fogadja az építő kritikát, de más utat jár, mint a szakma. Első megrendelője a kislánya volt, akinek bicikli alkatrészekből csinált egy rózsaszín asztali lámpát. Azóta több mint három év telt el, és most áprilisban már egy székesfehérvári családi ház nappali-konyha-ebédlő hármas világítását fogja indusztriális vonalon megvalósítani.

Tovább olvasom »
alaptőke, BT, cégalapítás, cégalapítás ára, egyéni vállalkozó, jogszabályok, kft, Kkt., törzstőke, vállalkozók fóruma, zrt.

Ingyenessé vált a cégalapítás – minden, amit tudni kell a márciusi jogszabály-változásokról

piacesprofit.hu

Márciusban több cégformánál is ingyenes lett a cégeljárási illeték és a közzétételi költségtérítés; ezekért korábban egy kft. esetén 105 ezer forintot kellett fizetni. Az új Polgári Törvénykönyv egy kevésbé ismert szabálya szerint ráadásul úgy is létrehozható kft., hogy az alapításkor a vagyoni hozzájárulás rendelkezésre bocsátására nem kerül sor. Legújabb cikkében Bacskó László, a Bacskó Ügyvédi Iroda vezetője, a vallalkozokforuma.hu szakértője tekinti át a jogszabály-változásokat, és hogy mit jelent mindez a kkv-szektornak.

Tovább olvasom »
betéti társaság, BT, cégforma, jogi kisokos, ügyvezető

5 dolog, amit érdemes tudni a bt-ről

piacesprofit.hu

A betéti társaság (bt.) továbbra is a gazdasági társaságok egyik legnépszerűbb, gyakran alkalmazott formája. Szakértőnk segítségével lássunk néhány sajátosságot, amelyet ennél a társasági formánál fontos ismerni. Mit is jelent a beltag felelőssége? Kiléphet-e bármelyik tag a társaságból? Lehet-e ügyvezető a kültag?

Tovább olvasom »
BT, cégátalakítás, végelszámolás

Végelszámolás, átalakulás: ezekre figyeljen, ha bt.-je van!

asalgo

Van egy évek óta működő betéti társasága, de az jóformán csak kiadást jelent? A vásárlók folyamatosan csökkentik vagy visszamondják a megrendeléseiket, újak pedig nincsenek a láthatáron. Vagy vannak esetleg hosszú távú szerződései, amelyeket nem tud felbontani, de ez a cégforma kedvezőtlen az Ön számára. Mit tehet? Hogyan szabadulhat meg cégétől?

Tovább olvasom »
BT, forradalom, háború, líbia

Küszöbön a Kadhafi elleni katonai akció?

PP/MTI

A NATO véglegesíti a “megfelelő fellépés” tervezését Líbia ügyében, az ENSZ Biztonsági Tanácsa 1973-as számú határozatának érvényesítése érdekében – közölte pénteken Anders Fogh Rasmussen, az atlanti szövetség főtitkára. A nap folyamán nagyköveti szinten rendkívüli megbeszélést folytattak Brüsszelben a NATO-tagállamok képviselői, de – diplomáciai források szerint – egyelőre nem jutottak közös elhatározásra a líbiai rezsim elleni katonai akciónak az atlanti szövetség égisze alatti megindításáról. A líbiai kormány korábban azonnali tűzszünetet hirdetett, miután az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) Líbia fölötti légtérzárlatot jelentő határozatot fogadott el. Este mindezek ellenére a kormányellenes felkelők központjából robbanásokat jelentettek.

Tovább olvasom »
BT, it, válság

Csökken a fizetés, cserébe nem kell mindennap dolgozni

ICTPress

A BT (British Telecom) több ezer dolgozójának azt ajánlotta fel, hogy közel egy évig nem kell dolgozniuk, viszont 75%-kal kevesebb fizetést kapnak. A társaság egyszeri ezer font (330 ezer forint) megfizetésével honorálja a teljes munkaidőről részmunkaidőre történő dolgozói státuszváltást.

Tovább olvasom »