brüsszel center

brüsszel center, kkv pályázat, pályázati tanácsok

Hogy kerüljük el a tipikus pályázati hibákat?

piacesprofit.hu

Sikeresen szerepelni egy pályázaton és elnyerni a támogatást nem egyszerű feladat, számos ponton bukhatnak el a cégek. De már az is nagy lépés, ha elkerülik azokat a szarvashibákat, amelyek a szakértők szerint rengeteg pályázat vesztét okozzák úgy, hogy tulajdonképpen semmi közük a szakmai teljesítményhez.

Tovább olvasom »
brüsszel center, eu-s pályázat, kkv pályázat, pályázati feltételek, pályázati tanácsok, úszt

Hogyan lesz pénz egy nyertes pályázatból?

piacesprofit.hu

Gyorstalpalónk, fogalomtárunk a pályázati rendszerhez, végre a talán mindenkit elsőre is leginkább érdeklő részhez érkezett: hogyan lesz pénz a nyertes pályázatból? Összeállításunk mankót nyújthat mindazoknak, akik szívesen beleásnák magukat – de egy pályázat erejéig biztosan – az Új Széchenyi -Terv adta lehetőségek kihasználásába.

Tovább olvasom »
brüsszel center, kkv pályázat, közbeszerzés, pályázati feltételek, pályázati tanácsok

Kellemetlen kötelezettség, amivel számolni kell

piacesprofit.hu

Sok pályázat esetében találkozhatunk egy kellemetlen kötelezettséggel még a projekt megvalósítása előtt, ami jelentős terheket róhat egy vállalkozásra, és megfelelő szakértelem hiányában a kedvezményezettek tartanak is tőle. Ez a pályázatokhoz kapcsolódó közbeszerzési kötelezettség.

Tovább olvasom »
bérkompenzáció, brüsszel center, kkv pályázat, pályázati feltételek, pályázati tanácsok

Ingyen béremelés

piacesprofit.hu

„Az élet nem habos torta!” – tudjuk Virágh elvtárstól! Ezt alátámasztják az elmúlt időszak népszerűtlen gazdasági intézkedései. Ezeket most hadd ne soroljam fel! Egy biztos, minden herdáló, nem gondos gazdálkodás következménye kizárólag a megszorítás lehet – állítja a Brüsszel Center szakértője.

Tovább olvasom »
biztosíték, brüsszel center, kkv pályázat, pályázati feltételek, pályázati tanácsok

Ezt kell adni a pályázati támogatásért

piacesprofit.hu

Kkv-k tekintetében sarkalatos kérdés lehet, hogy a vissza nem térítendő támogatást, vagy annak előlegét, első részletét csak akkor utalja át a pályázónak a támogató hatóság, amennyiben megfelelő biztosítékot tud nyújtani. Ha erre nem készül a pályázó cég, nem tudja igénybe venni támogatási összegét, projektje ezen akár meg is bukhat. A továbbiakban e kötelezettség részleteivel ismerkedhetünk meg.

Tovább olvasom »
brüsszel center, gop, kkv finanszírozás, kkv pályázat, támop

Mi mindenre jó egy pályázat?

piacesprofit.hu

Sajnos a vállalkozások jelentős része még mindig valamiféle úri huncutságként tekint az Uniós pályázatokra. Pedig sok mindenre van vissza nem térítendő forrás, csak a gondolkodásmódot kellene megváltoztatni a pénzt megszerzéséhez.

Tovább olvasom »
brüsszel center, fejlesztés, kkv pályázat, kkv támogatás, konvergencia

Kinek jár a pályázati pénz?

piacesprofit.hu

Miért jár jobban egy vállalkozás, ha az ún. konvergencia régióban működik, mintha a Közép – magyarországi régióban? Hogyan lehetne minél hatékonyabban felhasználni az ebben a pályázati ciklusban még rendelkezésre álló EU-s pénzeket?

Tovább olvasom »
brüsszel center, kkv finanszírozás, kkv pályázat, kkv támogatás

Hogy tervezzünk sikeres pályázati projektet?

piacesprofit.hu

Örömteli dolog az elnyert vissza nem térítendő támogatás a cégek életében, de a döntés pillanatában a forrás még csak papíron létezik, a nyerés tényével még csak egy képzeletbeli kapu előtt állnak a vállalkozások. Ahhoz, hogy a pályázati támogatás eljusson a kívánt helyre – vagyis a pályázó cég bankszámlájára – tudatos projekt-tervezés és megvalósítás, valamint átgondolt lépések egész sora szükséges.

Tovább olvasom »
brüsszel center, kkv képzés, kkv pályázat, kkv támogatás, támop

Ingyen képzést akar?

piacesprofit.hu

Egy cég humánerőforrásának karbantartása hosszú távon éppoly fontos eszköze a versenyképességnek, mint például a költségek csökkentése. A válságban azonban a többség erre kevesebbet áldoz. A TÁMOP pályázatok segítéségvel akár ingyen is lehetőség nyílhat a munkavállalók képzésére.  A Brüsszel Center szakértője elmondja, hogyan.

Tovább olvasom »
brüsszel center, kkv pályázat, kkv támogatás, tanácsadás

Pénzpumpa a vállalkozásoknak

piacesprofit.hu

Most induló cikksorozatunkat egy őszinte hangvételű, mellébeszélések, fölösleges és megtévesztő információk nélküli körképnek, tájékoztatásnak szánjuk, amely reményeink szerint segít a hazai vállalkozási életben tevékenykedőknek eligazodni jelen gazdasági korunk szövevényes, olykor rögösnek tűnő támogatási, pályázati rendszerében, annak helyes és építő használatában, elősegítve ezzel üzleti törekvéseit, céljainak megvalósítását.

Tovább olvasom »