broadband

broadband, digitális

Digitális átállás: a televíziózás új korszaka

Sebők Orsolya

Az analóg televíziózás által lefoglalt jó minőségű, alacsony tartományban lévő frekvenciák mintegy háromnegyede felszabadul 2012-ig a digitális televíziózásra való átállás miatt. Ez jelentősen gyorsíthatná a szélessávú internet terjedését, kérdés azonban, hogy ki és hogyan fogja meghatározni a követendő spektrumpolitikát. Az Amerikai Egyesült Államok és Japán már lépett a digitális hozadék hasznosításában, Európa pedig igyekszik nem lemaradni.

Tovább olvasom »
broadband, internet, mobilinternet, telenor

20 megabájt a telefonodra a Pannontól!

Sajtóközlemény

A mobiltelefon kijelzőjén történő internetezés ma már nem újdonság: praktikus módja ez a legfrissebb hírek, események nyomon követésének, moziműsor, menetrend böngészésének, a myVIP és egyéb közösségi oldalak elérésének, de akár e-mailezhetünk is a mobiltelefonunk segítségével.

Tovább olvasom »
broadband, internet, szélessáv

A sebességtesztek mit sem érnek?

PP Online

A szolgáltatók általában nem hajlandóak elárulni az általuk kínált internet elérés valódi sebességét. A pontos értékek meghatározására számos honlap vállalkozik, ám az ilyen oldalak többsége megbízhatatlan.

Tovább olvasom »
broadband, mobil, szélessáv

Magyarországon is indul a mobilkód

PP Online

A Pannon, a Sanoma, és a T-Mobile összefogásaként elindult a magyarországi mobilkód kísérlet. Az elsősorban Japánban és Nyugat-Európában elterjedt technológia egy kétdimenziós vonalkód, ami fölé fényképezőgépes mobiltelefont tartva információkhoz lehet jutni.

Tovább olvasom »
broadband, mobil, nhh

Félmillióan gyorsan szeretik

Sajtóközlemény

Január végén a három magyarországi mobilszolgáltatónak 508 ezer mobilinternet-előfizetője volt és az elmúlt három hónapban 424 ezer SIM-kártyán zajlott adatforgalom – derül ki a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) által első ízben közzétett mobilinternet-gyorsjelentésből.

Tovább olvasom »
broadband, felmérés, internet

Minden második családnak van csak számítógépe

piacprofit.hu

Egy év alatt több mint 200 ezerrel nőtt a vezetékes internet előfizetések száma Magyarországon 2008-ban, a növekedést a lakossági internet hozzáférési igény generálta. Az év közepétől azonban már a mobilinternet eladások jelentették a húzóerőt, a szolgáltatás 2007-es megjelenését követően többszázezren döntöttek úgy, hogy mobilinternet szolgáltatást használnak. Az internet előfizetések száma év végére megközelítette a 2,2 milliót.

Tovább olvasom »
broadband, mobil

Notebook 50 ezerért

Sajtóközlemény

Ebben az évben a hazai mobilszolgáltatók közül kizárólag a T-Mobile-nál lesz kapható az új, beépített HSDPA-modemes Acer Aspire One netbook, amely kis méretének és 1,1 kilogrammos súlyának köszönhetően egy kisebb táskában is elfér.

Tovább olvasom »