brazília

brazília, csirke, hús, szalmonella

Tovább dagad a brazil húsbotrány

piacesprofit.hu

Hét brazil húsos és baromfis céget is törölhet a közeljövőben az engedélyezett uniós beszállítókat tartalmazó listáról az Európai Bizottság a dél-amerikai ország húsbotránya miatt. A brazil hatóságok is azt valószínűsítik, hogy egyes laboratóriumok szándékosan szalmonellás csirkeügyeket tussoltak el.

Tovább olvasom »
adomány, alternatív, brazília, erdőirtás, környezetvédelem

Visszadobták az esőerdő lakosai a félmillió eurót

Kriston László

A Fuck for Forest nevű szervezet tagjai szabad szeretkezést, erdei nudizmust és esőerdő-védelmet hirdettek. Félmillió eurót gyűjtöttek össze őserdő-vásárlásra. Az akció azonban kudarcba fulladt. Hogy miért, az szomorú és kiábrándító tanmese gazdag ország és szegény ország már-már áthidalhatatlan ellentétéről. A hippi-csoportról szóló dokumentumfilmet a 12. Transylvania Filmfesztiválon láttuk Kolozsváron.

Tovább olvasom »
brazília, export, exportbővítés

Piacbővítésért irány a napfényes Brazília!

piacesprofit.hu

A robbanásszerűen növekvő belső fogyasztás miatt jövőre várhatóan 4 százalékkal bővülő brazil piac komoly üzleti lehetőségeket kínál a hazai exportőröknek, állítja egy piaci elemzés, amely szerint a stagnáló eurózóna és a visszafogottan növekvő észak-amerikai gazdaságok fejlődési potenciálja várhatóan a következő években is elmarad a dél-amerikai országétól.

Tovább olvasom »
brazília, erdő, klímaharc, koppenhága

Hiába fogadkoztak, tovább pusztulnak az erdők

klímablog/MTI

Brazília a 2009-es koppenhágai klímacsúcson elkötelezte magát amellett, hogy 2020-ig nyolcvan százalékkal csökkenti az Amazonasi esőerdő irtását. Az elmúlt tizenegy hónapban azonban az azt megelőző év ugyanezen időszakához képest a kiirtott erdőterület 34 százalékkal nőtt.

Tovább olvasom »
brazília, film, hulladékkezelés, szegénység

Szemétturkálók az Oscar gálán

Kriston László

A legjobb dokumentumfilm kategóriában jelölt öt Oscar-esélyes film között idén az egyik a hulladék-újrahasznosításról szól. A Wasteland című brit-brazil koprodukció a Rio de Janeiro-i szemétturkálókról nyújt portrét, akik a tehetősebb városlakók szemetében kutakodva segítik a szelektív hulladékgyűjtést, ily módon igyekezve megélhetést biztosítani maguknak.

Tovább olvasom »
brazília, bric, india, kína, oroszország, világgazdaság

Íme, a dinamikus négyes!

Sebők Orsolya

Miközben vannak, akik szerint Oroszország kilóg a BRIC országok sorából, a betűkkel jelölt négy állam – az említetten kívül még Brazília, India és Kína – komoly együttműködési megállapodásokat hoz tető alá.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor