bosch

bosch, év gyára, gyár, gyártás

A Bosch az év gyára

Zubor Zalán

A GyártásTrend magazint is kiadó PPH Media kihirdette az Év Gyára 2017 díjakat május 11-én a Larus Étteremben. Kéziszerszámgyár, autóipari beszállító és műanyagfröccsöntő üzem nyerte a három összetett díjat.

Tovább olvasom »
bosch, hálózat, ipari forradalom 4.0, összekapcsolás

Az ipari forradalom lázában sem kell eldobni a régit

piacesprofit.hu

Az Ipar 4.0 vezető szállítójaként és felhasználójaként a Bosch mindent egy kézből kínál a hálózatba kapcsolt gyártás és a teljes beszállítói hálózat számára. Emellett olyan megoldásokkal is szolgál, amelyek lehetővé teszik az akár több ipari forradalommal ezelőtti gépek hálózatba kapcsolását. 2020-ig több mint egymilliárd euró forgalomnövekedésre és további egymilliárd euró megtakarításra számít az Ipar 4.0 megoldások terén.

Tovább olvasom »
bosch, elektroautó, gazdaságos, város

E.Go Life – az új városi csoda

piacesprofit.hu

Az elektromos autó jövője nem a távolsági, hanem a városi közlekedésben van, hirdeti egy német műegyetemi tanár. A német posta több ezer kézbesítő kocsit vásárolt tőle – majd megvette a gyárát. Günter Schuh most elektromos városi kisautót gyárt, amelyhez jövőre 12.000 euróért juthatnak hozzá a németek.

Tovább olvasom »
automatizált fék, baleset, bosch, vészfékrendszer

A balesetek elkerülésében is segít

piacesprofit.hu

A Bosch elemzése szerint egyre több olyan új autó van Európában, amely képes önállóan fékezni. Az automatikus vészfékrendszerek nagyarányú elterjedésében komoly szerepet játszik, hogy az autók biztonsági rendszerét értékelő fogyasztóvédelmi szervezet töréstesztjein elérhető ötcsillagos eredményhez már három éve szükséges az ilyen segédrendszer is.

Tovább olvasom »
autóipar, bosch, gyár

Átadták az új Bosch gyártócsarnokot

piacprofit.hu

A magyarországi Bosch csoport 2011. szeptember 22-én nyitotta meg az utóbbi évek egyik legnagyobb szabású hazai Bosch beruházását. Az új autóipari gyártócsarnok Miskolcon 5,5 milliárd forint értékű és 23 200 négyzetméteres új gyáregységben valósult meg és mindez 465 nap alatt. Ehhez az Észak-Magyarországi Operatív Program 981 millió forinttal járult hozzá. Az új csarnokot Orbán Viktor miniszterelnök, Czomba Sándor a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára, Wolf-Henning Scheider, a Robert Bosch GmbH igazgatótanácsának tagja, Max Nitzsche, a miskolci gyár ügyvezető igazgatója és Uwe Mang, a miskolci gyár gazdasági igazgatója adta át.

Tovább olvasom »
autóipar, bosch, felmérés, medián, válság

Válság van, de autózni szeret a magyar

piac-profit.hu

Az autóval rendelkező háztartások száma a válság ellenére tovább nőtt – ez derült ki a Bosch országos kutatási tanulmányából. Az először 2008-ban elkészített reprezentatív felmérést 2010 elején megismételték, ez pedig rámutatott arra, hogy a recesszió dacára a háztartások közel fele saját tulajdonú gépjárművel rendelkezik, egyre több fiatal vezet kocsit, népszerűek a Magyarországon gyártott autók, és egyre gyakrabban független, kis autószervizhez fordulunk.

Tovább olvasom »