bmi

bmi, növekedés

Lassult a növekedés júniusban

piacesprofit.hu

A beszerzésimenedzser-index (BMI) szezonálisan kiigazított júniusi értéke 53,0 pont volt, alacsonyabb a májusi 55,4 pontnál, az ütem továbbra is a gazdaság bővülését jelzi, de az előző havinál enyhébb ütemben – közölte a Magyar Logisztikai Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT).

Tovább olvasom »
bmi, gazdasági kilátások, üzleti várakozások

Újabb jel, hogy lassul a magyar gazdaság

piacesprofit.hu

Márciusban lassuló bővülést jelzett a beszerzésimenedzser-index (BMI), amelynek szezonálisan kiigazított értéke 51,7 pontra csökkent a februári 54,6 pontról – közölte pénteken a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT). A jelentés szerint a korábbi márciusokkal összevetve az idei érték alacsonyabb a hosszú távú márciusi átlagnál (52,1), és alulmúlja az elmúlt három év átlagát (54,0).

Tovább olvasom »
bmi, gazdasági kilátások, gazdasági növekedés

Csaknem két éve növekedünk

piacesprofit.hu

Immáron huszonharmadik hónapja sorozatosan bővülésre áll a zászló a magyar gazdaságban – ez derül ki az MLBKT által számított beszerzési menedzser indexből (BMI). nemcsak a vállalatok megrendelései, hanem a foglalkoztatottsági mutatók is emelkedtek.

Tovább olvasom »
bmi, gazdasági kilátások, üzleti hangulat

Kicsit romlott a hangulat augusztusban

piacesprofit.hu

A vállalkozók többsége még mindig kedvező folyamatokról számolt be augusztusban, ennek ellenére az üzleti hangulat egy kissé visszaesett az erős nyár után. A foglalkoztatási szándék még mindig pozitívban van, ami kedvező a következő negyedévre nézve.

Tovább olvasom »