biztosíték

autó, biztosíték, garancia, használt, kereskedés

Így biztosíthatja be magát használt autó vásárlásakor

piacesprofit.hu

Kevesen tudják, hogy használtautó vásárlásakor nemcsak egy év kellékszavatosságot garantálnak a jogszabályok, de egyes kereskedők úgynevezett kiterjesztett garanciát is adnak a járműre. De ha a kereskedő nem is kínál ilyet, az új tulajdonosnak érdemes megkötnie, mert így számos, váratlan és tetemes költségtől kímélheti meg magát.

Tovább olvasom »
biztosíték, Officium Generale, promóció

Garantáltan megéri

Promóció

A vállalkozások döntő többsége a bankokhoz fordul, amikor pénzügyi biztosítékot kell benyújtania egy-egy pályázathoz, vagy az adóhatóság felé. Pedig a jogszabály lehetővé teszi, hogy az Európai Unióban székhellyel rendelkező biztosító társaság adjon kötelezvényt, lényegesen alacsonyabb fedezet mellett, mint amit a bankok kérnek.

Tovább olvasom »
biztosíték, jogi kisokos, kaució, óvadék, új Ptk.

Mire és hogyan jó az óvadék?

piacesprofit.hu

Az óvadék – vagy köznapi elnevezéssel: kaució – kikötése a szerződéses kötelezettségek teljesítésének biztosítására szolgáló egyik elterjedt módszer. Bár a legtöbben a bérleti szerződések kapcsán találkoznak az óvadékkal (kaucióval), pénz formájában, azonban az óvadék ennél jóval szélesebb körben használható biztosíték. Mi szolgálhat óvadékként a készpénzen kívül? Miért előnyös az óvadék, és hogyan érvényesíthető?

Tovább olvasom »
biztosíték, ekaer, jogszabály változás

Itt vannak az EKÁER módosítások

piacesprofit.hu

Az EKÁER próbaüzem tapasztalatait, valamint a piaci szereplők észrevételeit tükröző jogszabály módosításon dolgozik a gazdasági tárca. Az online árukövető rendszert szabályozó törvény módosításának a szövege, már ma elérhető az Országgyűlés honlapján. Ami fontos, hogy további haladék lesz a biztosítéki rendszerben.

Tovább olvasom »
biztosíték, ekaer, fuvarozás, kockázati biztosíték, nav

Egyetlen szón múlhat az EKÁER mentesség

piacprofit.hu

Az eredetihez képest enyhültek az EKÁER bejelentési kötelezettség szabályai, a törvény mostani szövege azonban nem egyértelmű, hogy ki mentesülhet az adminisztráció alól. De akinek jelenteni kell is, az is mentesülhet adott esetben a kockázati biztosíték megfizetése alól.

Tovább olvasom »
biztosíték, pályázati feltételek, pályázati rendszer, széchenyi 2020, uniós pénz

Egy teherrel kevesebb

piacesprofit.hu

Január elsejétől biztosíték nyújtása nélkül juthat uniós támogatáshoz az a kedvezményezett, aki rendelkezik legalább egy lezárt, teljes üzleti évvel, és nincs köztartozása. Korábban sok projekt bukhatott ezen, fontos tehát a változás.

Tovább olvasom »
behajtás, behajthatatlan tartozás, biztosíték, körbetartozás, lánctartozás, polgári törvénykönyv

Bekeményítenének a körbetartozókkal szemben

piacesprofit.hu

Jogszabály-módosításokat kezdeményeznek jogászok, amelyekkel véleményük szerint javítani lehetne a hazai építőipar talán legsúlyosabb problémáján: a lánctartozások magas számán. Kezdeményezésükhöz most várják szakmai szervezetek, illetve az érintett szakemberek javaslatait is.

Tovább olvasom »
biztosíték, céginformáció, cégvezetés, körbetartozás

Ne mások miatt menjen csődbe!

Sebők Orsolya

A mai gazdasági környezetben egyértelműen szükség van kockázatkezelésre: az új partnerek előzetes minősítésére, a régiek folyamatos monitorozására és szakszerű követelésmenedzsmentre. Ezek együttesen védhetnek meg egy vállalkozást attól, hogy mások miatt csődhelyzetbe kerüljön.

Tovább olvasom »
biztosíték, brüsszel center, kkv pályázat, pályázati feltételek, pályázati tanácsok

Ezt kell adni a pályázati támogatásért

piacesprofit.hu

Kkv-k tekintetében sarkalatos kérdés lehet, hogy a vissza nem térítendő támogatást, vagy annak előlegét, első részletét csak akkor utalja át a pályázónak a támogató hatóság, amennyiben megfelelő biztosítékot tud nyújtani. Ha erre nem készül a pályázó cég, nem tudja igénybe venni támogatási összegét, projektje ezen akár meg is bukhat. A továbbiakban e kötelezettség részleteivel ismerkedhetünk meg.

Tovább olvasom »