biztonságos munkahely

biztonságos munkahely, kiskereskedelem, munkavédelem

Munkavédelem: a kereskedelemben tízből nyolc munkavállalónál van szabálytalanság

PP/MTI

A kereskedelmi ágazatban tavaly november 10. és december 10. között lezajlott országos szintű munkavédelmi ellenőrzéseknél a vizsgált 1013 munkáltató közül 893 esetében találtak munkavédelmi, illetve munkaegészségügyi hiányosságokat – olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkafelügyeleti főosztályának a tárca honlapján közzétett jelentésében.

Tovább olvasom »
biztonságos munkahely, munkavédelem, munkavédelmi ellenőrzés, munkavédelmi előírások

Veszélyben dolgozik a munkavállalók háromnegyede

PP/MTI

Alig volt javulás a munkavédelmi szabályok betartásában az első negyedévben az egy évvel korábbihoz képest Magyarországon: az ellenőrzött 3853 munkáltató 77 százalékánál találtak szabálytalanságot az ellenőrök – ismerteti jelentésében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkafelügyeleti főosztálya a tárca honlapján.

Tovább olvasom »
biztonságos munkahely, biztos munka, foglalkoztatás, munkaadó, munkahely, munkavállaló

Egyre jobban bízunk a munkahelyünkben

piacesprofit.hu

Minden szegmensben emelkedett a munkavállalói bizalom tavaly tavasz óta – derül ki a BNP Paribas Cardif biztosító és a Medián legfrissebb közös munkaerőpiaci felméréséből. Az adatok alapján továbbra is a 30-50 év közöttiek, a fővárosban élők és a diplomások jelentik a legbizakodóbb társadalmi csoportokat, emellett továbbra is stabilan növekszik az átlag magyar álláskereső saját munkahelye iránti bizalma.

Tovább olvasom »
biztonság, biztonságos munkahely, dolgok internete, drón, európai unió, jövő, m2m, mesterséges intelligencia, önvezető autó, robot, robotika

A robotoktól védené az embereket az unió

PP/MTI

Az Európai Parlament jogi szakbizottsága a mindennapi életben egyre gyakrabban használt robotok uniós szintű jogi szabályozásának kidolgozását kérte az Európai Bizottságtól. A gyártóknak például fel kellene szerelniük a robotokat olyan biztonsági kapcsolóval, amely veszélyhelyzetben azonnal leállítja őket.

Tovább olvasom »
biztonságos munkahely, munkahelyi baleset, munkahelyi balesetek, munkavédelem, munkavédelmi előírások, üzemi baleset

Több lett a munkabaleset

PP/MTI

A munkabalesetek száma 9,4 százalékkal nőtt az első háromnegyed évben az előző esztendő azonos időszakához képest – olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkafelügyeleti főosztályának jelentésében.

Tovább olvasom »
biztonságos munkahely, jogszabály változás, tűzvédelem

Már élnek az új tűzvédelmi szabályok

piacesprofit.hu

2014 végén fogadták el az új Országos Tűzvédelmi Szabályzatot (OTSZ). A hatóságok és a jogszabályalkotót számára is kiemelt terület az élet- és értékvédelem. Ennek jegyében és szellemében került kidolgozásra a 2015. március 5-én hatályba lépő 54/2014. BM rendelet, mely minden magyar állampolgár, gazdasági szervezet, önkormányzat, állami vállalat és civil szereplő számára jelentős változásokat hoz.

Tovább olvasom »
biztonságos munkahely, munkavédelem, munkavédelmi oktatás, ommf

Így kell munkavédelmi oktatást tartani

asalgo

Ha csak egyetlen dolgozója is van a cégünknek, a munkavédelmi felügyelőség máris ellenőrizhet. A hivatal szerint nemcsak alkalmazottunk munkavégzését, teljesítményét szükséges kontrollálnunk egy, hanem a teljes munkában töltött ideje alatt felelősek vagyunk érte. Ez a gyakorlatban azt is jelenti, hogy egy elővigyázatlanságból okozott munkabaleset teljes mértékben a cég nyakába varrható, különösen, ha nem kaptak a dolgozók munkavédelmi oktatást.

Tovább olvasom »
biztonságos munkahely, jogi kisokos, munkavédelem, munkavédelmi előírások, munkavédelmi törvény

Mikor végezzük a munkavédelmi oktatást?

piacesprofit.hu

Időről-időre hallani lehet egyes munkáltatóktól a munkavédelemről szóló törvény olyan értelmezését, hogy a munkavállaló a munkavédelmi oktatás elvégzését megelőzően is dolgozhat, amennyiben azt felügyelet mellett teszi. Vajon mit mond erről a munkavédelemről szóló törvény?

Tovább olvasom »
biztonságos munkahely, munkabiztonság, munkavédelem, védőeszköz

Védőeszközök: ezek az előírások vonatkoznak munkáltatókra

asalgo

Olyan munkahelyen, ahol egyidejűleg többféle kockázat is fennáll, a munkáltatónak úgy kell a védőeszközt biztosítania, hogy a munkavállaló az őt érő valamennyi kockázat ellen védve legyen. A védőeszközök biztosítása magában foglalja a meneküléshez és a mentéshez szükséges védőeszközök rendelkezésre állását is.

Tovább olvasom »