biodinamikus

agrár, biodinamikus, bor, bortermelés, ezotéria, gyökér, kalifornia, karbonmegkötés, komposzt, kozmosz, kristály, mezőgazdaság, misztika, németország, organikus, rudolf steiner, spirituális, szántás, szén-dioxid, szőlő, talaj, teozófia, terméshozam, termesztés, trágya, vegyszer, vegyszermentes, versenyelőny

Mi köze az ezotériának és Rudolf Steinernek a klímabarát borhoz?

Kriston László

Egyre erősödik a környezet- és egészségtudatos fogyasztók szegmense az élelmiszerpiacon. A bortermelésben az organikus és a „biodinamikus” szőlőtermesztés most az új divat. Illetve nem is annyira új ez: már a teozófia 19. századi német atyjának, Rudolf Steinernek is megvoltak a gondolatai arról, milyen a jó bor. Az ökotudatos 21. századi borászatok tulajdonképpen az ő nyomdokain járnak.

Tovább olvasom »