betéti kamatok

befektetés, befektetési alap, betéti kamatok

Nagy hozam kockázat nélkül – jó lenne, mi?

piacesprofit.hu

Itthon továbbra is rendkívül népszerű befektetési formának számítanak a befektetési alapok, hiszen csak májusban mintegy 49 milliárd forintnyi új tőke áramlott be a BAMOSZ adatai szerint. Azonban látható, hogy nemcsak ez a befektetési forma profitál az alacsony banki kamatok okozta újrarendeződésből.

Tovább olvasom »
befeketés, betéti kamatok, hozam

Van pénz, de hova tegyem?

piacesprofit.hu

A kereskedelmi bankok által kínált kamatok régen elvesztették vonzerejüket az ügyfelek számára, így a nagy többség új lehetőségek után kutat. A kevésbé vonzó kamatkörnyezet jó lehetőség arra, hogy a pénzintézetek új termékekkel álljanak elő, a lakosság pedig tágítsa pénzügyi kulturális ismereteit.

Tovább olvasom »
bankbetét, betéti kamatok, jegybanki alapkamat

Átrendeződtek a betéti kamatok

piacesprofit.hu

Alaposan átrendeződött a bankbetétek piaca az elmúlt félévben. A Bankmonitor.hu elemzése szerint az akciós, feltételhez kötött kamatok 2,4-3,3 százalékponttal mérséklődtek tavaly augusztus vége óta, a feltételhez nem kötött normál betéti kamatoknál ennél nagyobb visszaesést is lehetett tapasztalni. A csökkenő várható infláció miatt azonban továbbra is lehet a pénzromlás ütemét 1-3 százalékkal meghaladó reálkamattal rendelkező ajánlatokat találni a piacon, ami nemzetközi viszonylatban is magasnak számít.

Tovább olvasom »
bankbetét, betéti kamatok, megtakarítás

Így is gondoskodhatnánk a gyermekeinkről

piacesprofit.hu

Nehéz helyzetben van az, aki szülőként, nagyszülőként 0-14 éves gyermeke, unokája számára takarékoskodna a kiskorú nevére szólóan, ugyanis csak korlátozottan érhetők el ilyen konstrukciók a hazai bankoknál – derül ki a Bankmonitor.hu friss piaci körképéből.

Tovább olvasom »
bankbetét, betéti kamatok, megtakarítás

Csökkennek a betéti kamatok

piacesprofit.hu

Három hónap alatt harmadszorra is csökkentette a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az alapkamatot, a múlt héten bejelentett kamatvágást azonban már „beárazta” a lekötési ajánlataiba a bankok többsége – derül ki a Bankmonitor.hu legfrissebb elemzéséből. Nemzetközi összehasonlításban még így is magasnak számít a magyar kamatszin.

Tovább olvasom »
állampapír-hozamok, bankbetét, betéti kamatok

Hol adnak a legtöbbet a megtakarításokért?

piacprofit.hu

Lejárat előtti pénzhez jutás, vagy legalább hároméves megtakarítási szándék esetén kedvezőbb megtakarítási lehetőséget nyújt az állampapír a bankbetétnél, rövidebb időtávok esetében – főleg friss forrás bevonásánál – túlnyomórészt a banki lekötés számít racionálisan jobb döntésnek – derül ki a Bankmonitor.hu legfrissebb elemzéséből. A lakosság állampapír-állománya lendületesen nő, ami még agresszívebb betétikamat-versenyre késztetheti a jövőben a bankokat.

Tovább olvasom »
bankbetét, betét, betéti kamatok

Megérzik a betétesek a jegybanki kamatvágást

piacprofit.hu

Kettős hatást gyakorolt a bankbetéti kínálatra, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) augusztus 28-án 7 százalékról 6,75 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot. A Bankmonitor.hu aktuális, a 13 országos lefedettséggel rendelkező bankra kiterjedő betéti körképéből kiderül, hogy a pénzintézetek közel fele azonos mértékű, 0,25 százalékpontos csökkentést hajtott végre legalább egy meghirdetett betét esetében, miközben az elérhető legjobb kamatajánlatok nem változtak.

Tovább olvasom »
bankbetét, betéti kamatok, hitelkamat, kamat, mnb, vállalat finanszírozás

A cégek is menekülnek a devizaadósságtól

piacprofit.hu

Júliusban a nem pénzügyi vállalatok forintban nettó hitelfelvevők, devizában nettó hiteltörlesztők voltak: hitelállományuk összességében csökkent. A hitelek átlagos kamatlábai az 1 millió euro érték feletti forint-folyósításoknál nőtt, az euróhiteleknél csökkent. A kör betétállománya az előző hónaphoz képest emelkedett a Magyar Nemzeti Bank friss adatsorai szerint.

Tovább olvasom »
bankbetét, betéti kamatok, megtakarítás

Így trükköznek a bankok a kamatokkal

piacprofit.hu

Vannak igazán magas bankbetéti kamatok és ezek gyakran meg is győznek sokakat arról, hogy itt már pedig le kell kötni megtakarított pénzünkett. A bankok persze semmit se csinálnak véletlenül, és ha lehet, szívesen kiveszik a maguk részét a haszonból, ezért érdemes figyelni a magas kamatozású betétek lejártakor – hívják fel a figyelmet a Bankmonitor.hu elemzői.

Tovább olvasom »