betét

betét, nyereség, otp, tőzsde

Történelmi csúcsot ment az OTP

PP/MTI

Az elemzői várakozásokat jócskán meghaladó, 105,4 milliárd forintos konszolidált adózott nyereséget ért el a második negyedévben az OTP Bankcsoport. Az első félévi adózott eredmény csaknem 178 milliárd forint volt, 15 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

Tovább olvasom »
bankbetét, betét, betéti kamatok

Megérzik a betétesek a jegybanki kamatvágást

piacprofit.hu

Kettős hatást gyakorolt a bankbetéti kínálatra, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) augusztus 28-án 7 százalékról 6,75 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot. A Bankmonitor.hu aktuális, a 13 országos lefedettséggel rendelkező bankra kiterjedő betéti körképéből kiderül, hogy a pénzintézetek közel fele azonos mértékű, 0,25 százalékpontos csökkentést hajtott végre legalább egy meghirdetett betét esetében, miközben az elérhető legjobb kamatajánlatok nem változtak.

Tovább olvasom »
betét, eurohitel, forinthitel, hitelkamat, vállalatfinanszírozás, vállalati hitelezés

Nem kell a pénz a cégeknek

piacprofit.hu

Az első nyári hónap sem hozott változást a vállalati hitelezésben: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) júniusra vonatkozó statisztikái szerint a nem pénzügyi vállalatok a szezonálisan nem igazított adatok alapján forintban és devizában egyaránt  nettó hiteltörlesztők voltak. Az előző hónaphoz képest forintbetéteiknél csökkenés, devizabetéteik állományában növekedés volt megfigyelhető, amelynek eredőjeként a teljes betétállomány mérséklődött.  

Tovább olvasom »
bank, betét

Nyugtatnak a bankok: nincs baj

MTI

A bankok tudassák ügyfeleikkel, hogy alaptalanok azok a pletykák, amelyek szerint a bankok március 13-án a betétek befagyasztását terveznék – tartalmazza az a levél, amelyek a Magyar Bankszövetség juttatott el a bankokhoz.

Tovább olvasom »
bank, betét, izland, nagy-britannia, válság

Brit milliárdok fagytak be Izlandon

MTI

Példátlan államközi feszültség alakult ki csütörtökre Nagy-Britannia és Izland között, miután kiderült, hogy brit önkormányzatok és rendőrkapitányságok összesen több mint 800 millió fontja ragadt be csődbe ment izlandi bankokban, és a brit kormány elkezdte befagyasztani izlandi cégek nagy-britanniai vagyonát. Izland ugyanakkor “terrorellenes eszközök” alkalmazásával vádolta meg Londont.

Tovább olvasom »