bét

bét, kkv, NGM, tőzsde

EU-s támogatásból léphetnek tőzsdére a kkv-k

Zubor Zalán

Támogatási szerződést írt alá a BÉT és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), mely szerint a magyarországi kkv-k vissza nem téríntendő támogatást vehetnek igénybe a BÉT-től a tőkepiaci finanszírozáshoz szükséges tudás megszerzésére és a tőzsdei megjelenés költségeire.

Tovább olvasom »
bét, bux, tőzsde

Történelmi csúcsokat döntött a BUX

piacesprofit.hu

A nyár utolsó hónapjában sem pihent meg a BUX, szinte már menetrendszerűen döntött ismét történelmi csúcsokat. A hónap során több alkalommal is 37 ezer környékén járt az index, hogy aztán a hónap második felében végleg átlépje a bűvös határt.

Tovább olvasom »
bét, bux, hitel, részvénypiac, tőke, tőzsde, tőzsdei bevezetés, ügyfélszerzés, Végh Richárd, Waberer’s

Új ügyfeleket hozhat a tőzsdei jelenlét

kfarkas

Ötödik legnagyobb szereplőként lépett a Waberer’s a magyar tőzsdére, ahol első logisztikai szolgáltatóként vezette be papírjait. Tőzsdei szakemberek régóta szorgalmazzák a hazai vállalatok részvénypiaci jelenlétét. De mit remélhet egy magyar vállalat a tőzsdei szerepléstől? Végh Richárddal, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) elnök-vezérigazgatójával beszélgettünk.

Tovább olvasom »
bét, értékpapírok, finanszírozás, forrásbevonás, tőzsde

Felrázná a kkv-kat a BÉT

piacesprofit.hu

Nagy Márton BÉT elnök a sajtó nyilvánossága előtt kifejtette, hogy a tőzsde új stratégiával igyekszik fejleszteni a hazai tőkepiacot. A cél az, hogy a magyar vállalatok ne csak kifejezetten a banki hitelekből, hanem tőzsdei forrásbevonásokkal is tudjanak növekedni.

Tovább olvasom »
bét, részvénypiac, tőzsde

Csalódtak a nagyok a régióban – Mi jöhet ez után?

piacesprofit.hu

Jóval kevesebb az intézményi befektető a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), sokat fogyott az alapkezelői, vagyonkezelői megbízások száma és volumene is a magyar tőkepiacon, aminek szerepe van a Budapesti Értéktőzsde forgalmának két év alatt bekövetkezett 60 százalékos visszaesésében is. Az új piaci helyzetben a költséghatékonyság kerül a középpontba, amely átformálja a piaci kapcsolatokat.

Tovább olvasom »
bét, devizapiac, euró, forint, részvénypiac, tőzsde

Jön az újabb 150-200 milliárdos megszorítás?

piacesprofit.hu

Tovább folytatódik a spanyol ügy, s pozitívak a fejlemények. Az EU jól fogadta azt a tervet, hogy csak elővigyázatossági keretet kérnének a spanyolok, de felhívták a figyelmet, hogy akkor is folytatni kell a megkezdett költségvetési kiigazításokat. Na ennek megörült a piac, de azért nem kell túlzásokba esni, hiszen csak a támasz szintekről indultak meg az árfolyamok – kezdték reggeli kitekintőjüket az Erste elemzői.

Tovább olvasom »
befektetés, bét, részvény, tőzsde

Amerikába vándorolnak a magyar megtakarítások

piacprofit.hu

Számottevő lakossági forrás áramlott az év első felében tőzsdei befektetésekbe, amely a megtakarítási hajlandóság javulására utal. A kedvező folyamatot ugyanakkor nem tükrözi a Budapesti Értéktőzsde rendkívül alacsony forgalma, amelynek hátterében egyrészt a külföldi befektetők kivárása húzódik meg, másrészt a magyar kisbefektetők egyre inkább a külföldi értékpapírpiacokon keresnek vonzó célpontokat – derült ki a KBC Securities elemzéséből.

Tovább olvasom »
bét, tőzsde

2012-től váltás, de nem tudni mire

piacprofit.hu

2012 januárjában kezdődik a rendszercsere projekt a Budapesti Értéktőzsdén, ám a konkrét üzleti modell elfogadásáról egy későbbi időpontban döntenek majd – határoztak az érintettek a keddi közgyűlésen. A társaságban a brókercégek közül legnagyobb tulajdoni hányaddal rendelkező KBC Securities Magyarországi Fióktelepe szerint megfelelő döntés született.

Tovább olvasom »
bét, tőzsde

Belharcok a magyar tőzsdén

PP/MTI

Hétfőn este lemondott a Budapesti Értéktőzsde elnöki tisztéről Patai Mihály, az UniCredit Bank elnök-vezérigazgatója. Ezt megelőzően a magyar befektetési szolgáltatók a felügyelet, a jegybank és a kormány közbenjárását kérték annak érdekében, hogy a BÉT osztrák főtulajdonosa halassza el az új kereskedési rendszer bevezetését. Több sajtóorgánum értesülése szerint kedd délelőtt a tőzsde felügyelőbizottságának elnöke, Cselovszki Róbert, az Erste Befektetési Zrt. elnök-vezérigazgatója is lemondott .

Tovább olvasom »
bét, bux, tőzsde

A gyengeség jeleit mutatja a BÉT

Erste-elemzés

Nap végére összeszedték magukat az amerikai indexek. Esett az olaj ára tegnap, az arany alig mozdult. A Nikkei kivételével a pozitív tartományban vannak az ázsiai indexek. Stagnál a forint, tovább gyengült tegnap a dollár. Kismértékű emelkedés várható ma a BÉT-en.

Tovább olvasom »
bét, erste, tőzsde

Tőzsdére megy az Őrmester

Sajtóközlemény

Több éves előkészítő munkát és felkészülést követően, várhatóan még az idén tőzsdei céggé válik az Őrmester Nyrt. az Erste Befektetési Zrt. segítségével.  A teljesen magyar tulajdonban lévő vállalat papírjainak bevezetése a tőzsdére nem mindennapi esemény, hiszen az utóbbi 3 évben mindössze 12 új bevezetésre került sor. A tranzakcióban a vállalat nem bocsát ki új részvényeket és nem emel tőkét.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor