beszerzés

beszerzés, fejlesztés, finanszírozás, kkv, lízing

Nagyon bejött a kkv-knak a lízing

piacesprofit.hu

Közel 163 milliárd forint finanszírozott összeggel segítették magánszemélyek és vállalkozások, azon belül is a lízingkonstrukciók iránt egyre nyitottabb kkv-k beszerzéseit, fejlesztéseit a Magyar Lízingszövetség tagvállalatai az első negyedévben. Ez az eredmény éves szinten 10 százalékos emelkedésnek felel meg.

Tovább olvasom »
beruházás, beszerzés

Gépvásárlási lázban égnek a kkv-k

piacesprofit.hu

Az előző negyedévi megingást követően megugrott a kkv-k beruházási hajlandósága, jelenleg a cégek 78 százaléka tervez valamilyen fejlesztést. A célokat tekintve soha ennyien nem készültek még a gépek, berendezések beszerzésére, megelőzve ezzel a sokáig élen álló informatikai fejlesztéseket. Idén az iparban és a kisvállalkozásoknál várható a legtöbb fejlesztés, emellett szektor szinten erősödött a vállalatalapítási kedv – derült ki a K&H kkv bizalmi index legutóbbi adataiból.

Tovább olvasom »
beszerzés, beszerzői közösség, borászat, borászok, hatékony beszerzés, kkv beszerzés, közösségi beszerzés

Együtt könnyebb, és persze olcsóbb vásárolni

Piac & Profit Kiadó Kft-2

Beszerzői közösséget alakítottak február elején a tokaji borászok. Az összefogás által helyzeti előnybe kerülhetnek a helyi borászati vállalkozások, a közös beszerzéssel jelentős megtakarítást érhetnek el. A kezdeményezés borvidéki szinten itthon még új, ám más területeken már láttunk jó példákat. Mutatunk néhány külföldi gyakorlatot is.

Tovább olvasom »
beszállító, beszállítói kapcsolatok, beszállítók, beszerzés, üzleti kapcsolatok

Így bukják el üzleti lehetőségeiket a hazai beszállítók

piacesprofit.hu

Minden 4. hazai beszerző szerint rendszeresen fordul elő, hogy a potenciális beszállítók válaszra sem méltatják őket az ajánlatkérés során – derült ki a Táblázat.hu friss kutatásából. A több mint 1100 hazai beszerző részvételével zajló felmérés arra is rávilágított, hogy nem feltétlenül a legjobb ár a nyerő: a beszállító gyorsasága, az ajánlat részletessége és a kapcsolattartás minősége többet nyom a latban.

Tovább olvasom »
beszerzés, energiaspórolás, hatékony beszerzés, költségcsökkentés, munkaszervezés, pénzspórolás, spórolás, spórolási tippek

4 gyors spórolási tipp cégvezetőknek

piacesprofit.hu

A legtöbb kkv a szakértők szerint két dolgot akar: növekedni és csökkenteni a költségeit. Néhány hasznos ár-összehasonlító oldal segítségével egyszerűen rájöhetünk arra, hogy hogyan tudnánk spórolni az energia-, a telefon- és internet-előfizetésen. De ha átnézzük a költségtételeket, számos olyan területet találhatunk, ahol jelentős megtakarítást is el lehet érni viszonylag kis erőfeszítéssel.

Tovább olvasom »
beszerzés, digitális üzletmenet, online kereskedelem

A cégek közti üzletbe is betört a net

piacesprofit.hu

Magyarországon egyre gyorsabban bővül a cégek közötti (B2B) online kereskedelem, aminek köszönhetően éveken belül behozható az ország 4-5 éves lemaradása, a globális piac trendjeihez képest – derült ki a Tablazat.hu online beszerzési portál elemzéséből.

Tovább olvasom »