beruházási környezet

beruházási hajlandóság, beruházási környezet, bizalmi index, kkv, kkv beruházás

Továbbra sem jött meg a kkv-k beruházási kedve

piacesprofit.hu

Továbbra is alacsony a vállalkozások beruházási hajlandósága, a kkv-k 41%-a tervez valamilyen fejlesztést a következő egy évben – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legutóbbi adataiból. A célokat tekintve nagyot lendült a gépek, berendezések bővítését tervezők aránya, de legtöbben továbbra is informatikai fejlesztésekre készülnek. Az index adatai szerint leginkább a középvállalkozásoknál, az ipari szektorban és a Nyugat-dunántúli cégeknél várható idén beruházás.

Tovább olvasom »
befektetés, befektetési tippek, beruházási környezet, cbre, ingatlan, ingatlanpiac

Minden idők legerősebb forgalma várható idén

piacesprofit.hu

A magyarországi ingatlan-befektetők körében készített felmérés rávilágít, hogy a befektetők optimisták a jövőt illetően. A válaszadók 43 százaléka szerint akár ötödével is nőhet a befektetési piac a tavalyi másfél milliárd eurós szintjéről, 23 százalékuk szerint pedig akár minden idők legmagasabb forgalma is megközelíthető az idén – derül ki a CBRE felméréséből.

Tovább olvasom »
befektető, beruházási környezet, földtörvény, zöldmezős beruházás

Nehezíti a befektetők dolgát a hazai földszabályozás

piacesprofit.hu

Bár Magyarország stratégiai célja, hogy a régió vezető befektetési célpontjává váljon, a jogi szabályozási környezet egyelőre nem teremt ideális feltételeket zöldmezős beruházások megvalósításához – mutat rá a KCG Partners Ügyvédi Társulás. Az ügyvédi iroda szakértői szerint sem az ingatlan-nyilvántartásról szóló törvény végrehajtási rendelete, sem pedig az új földtörvény tavaly májustól hatályos rendelkezései nem könnyítik meg a befektetők dolgát, akik a jelentős adminisztrációs terhek mellett sokszor találják magukat jogi ellentmondások között.

Tovább olvasom »
beruházási környezet, fellendülés, foglalkoztatás, gazdasági kilátások, gazdasági környezet, vállalati hitelezés

Brüsszel szerint kezdjük összeszedni magunkat

piacesprofit.hu

Fellendülést jósol Magyarország számára az Európai Bizottság, ugyanakkor Brüsszel szerint komoly veszélyt jelenthet a magyar költségvetési hiányra a devizahitelesek megmentése és a hús áfájának csökkentése, a foglalkoztatást csak a közmunkaprogram növeli, a vállalati beruházások sem állnak valami fényesen.

Tovább olvasom »
beruházás, beruházási környezet, gazdaságpolitika, infrasruktúra-fejlesztés, munkahelyteremtés, orbán-kormány

Sárkányfogakat vetne Matolcsy

kfarkas

Különleges gazdasági övezeteket alakítana ki a kormány – az ötlet nem új, de újra és újra felmerül, a legszegényebb kistérségekben segítenék adó- és járulék kedvezményekkel, egyszerűsített ügyintézéssel a beruházásokat, munkahelyteremtést. Külföldi példák igazolják, hogy a kezdeményezés sikeres lehet.

Tovább olvasom »
beruházás, beruházási környezet, ksh

Lassan az utolsó motorok is leállnak Magyarországon?

piacprofit.hu

Folytatódott a beruházások terén évek óta tapasztalható trend a második negyedévben: a volumen április-június között 5,9, az első félévben összesen 7,1 százalékkal esett éves összevetésben a korábban is igen alacsony szintről a Központi Statisztikai Hivatal gyorsjelentése szerint.  Ráadásul az előző évben erőteljesen emelkedő feldolgozóipari beruházások is csökkentek, így nem nagyon maradt olyan terület, amely ellensúlyozhatnál az egyéb szektorok kedvezőtlen folyamatait.

Tovább olvasom »
beruházás, beruházási környezet, beruházázási hajlandóság, bizalmi index

Továbbra sincs fejlesztés

piacesprofit.hu

Kis mértékben emelkedett a hazai vállalkozások beruházási hajlandósága, komolyabb bővülés azonban egyik beruházási cél tekintetében sem várható. Továbbra is az informatikai beruházások vezetik a kkv fejlesztések listáját, amelyeket a gépek, berendezések beszerzése, illetve a gépjármű park frissítése, bővítése követ – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás adataiból.

Tovább olvasom »
befektetés, beruházás, beruházási környezet

Még kedvelik a régiót a német befektetők

piacprofit.hu

Közép- és Kelet-Európa gazdasági helyzetét német és külföldi beruházók idén valamelyest visszafogottabban ítélték meg, mint 2011-ben, saját üzletmenetüket tekintve azonban derűlátóak a vállalatok. Többek között ez derül ki a német külkereskedelmi kamarák kezdeményezésére 15 közép- és kelet-európai országban végzett vállalati felmérésből. A CEE Investment Climate Survey 2012 rangsorában Magyarország a 13. Ez a helyezés három pozícióval rosszabb az egy évvel korábbinál.

Tovább olvasom »