benzinár

adó, benzin, benzinár, költségkímélés, közlekedés, luxemburg, spórolás, szállítmányozás, turizmus, üzemanyag, üzemanyagár

Virul a benzinkút-turizmus Luxemburgban

KlimaBlogger

Nemcsak a kelet-európai polgárok járnak a határon túlra olcsóbban tankolni, Luxemburgban is dívik a benzinturizmus. A szállítmányozó cégek is direkt itt haladnak át kamionjaikkal, hogy olcsón tudjanak üzemanyagot szerezni. A miniállamban ugyanis jóval alacsonyabb az üzemanyagadó, mint másutt.

Tovább olvasom »
benzinár, jövedéki adó, üzemanyagár

Véget ért az olcsó üzemanyag kora?

piacesprofit.hu

Október 5-én, szerdán, a benzin ára 5-7 forint körüli mértékben emelkedhet meg, a gázolaj ára várhatóan 6-7 forinttal növekedhet, nemcsak a kőolaj ára, de a jövedéki adó is emelkedett. Elképzelhető, hogy a heti változtatást péntekre tolják ki.

Tovább olvasom »
benzinár, forintárfolyam, olajár, üzemanyagár

Újra olcsóbb lehet a tankolás

piacesprofit.hu

A heti átlagos piaci ár- és árfolyam-változások alapján, valamint a június 17-i, pénteki 2 forintos benzin árcsökkentést követően június 20-án, hétfőn a benzin ára 2-3 forinttal, a dízel ára 3-4 forinttal csökkenhet.

Tovább olvasom »
benzinár, infláció, üzemanyagár

Szerdáig jó lenne megtankolni

piacesprofit.hu

Az üzemanyagpiacokon a benzin ára a hét első napján csökkent, a többi napokon stagnált és emelkedett. A gázolaj ára a hét folyamán minden nap nőtt. A heti átlagos piaci ár- és árfolyam-változások alapján a benzin ára várhatóan nem változik, míg a dízel ára 4-5 forinttal is nőhet.

Tovább olvasom »
benzinár, forintárfolyam, infláció, olajár, üzemanyagár

A dízeleseknek érdemes tankolni szerdáig

piacesprofit.hu

A heti átlagos piaci ár- és árfolyam-változások alapján – az április 15-i, pénteki 3 forintos benzin és a 4 forintos dízel áremelést is figyelembe véve – a benzin ára várhatóan nem változik, míg a dízel ára 5-6 forinttal is nőhet. Az olajtermelő országok hétvégi, dohai konferenciájának kimenetele erősen módosíthatja az áralakulást.

Tovább olvasom »
benzinár, forintárfolyam, infláció, olajár, üzemanyagár

Most nem lesz olcsóbb a tankolás

piacesprofit.hu

A heti átlagos piaci változások alapján egyik üzemanyagnál sem várható változás, de a hét utolsó két napján történt jelentősebb emelkedés miatt lehetséges, hogy a benzin ára akár 3-6 forinttal is emelkedhet. A gázolajnál nem, vagy csak minimális változtatás várható.

Tovább olvasom »
benzinár, infláció, olajár, üzemanyagár

Ajándékot kapnak a dízelesek karácsonyra

piacesprofit.hu

A heti átlagos piaci változások, valamint a múlt héten péntekre bejelentett dízel árcsökkentést is figyelembe véve a benzinnél stagnálás, a gázolajnál pedig 0-3 forintos csökkentés lehetséges. A benzin ára 328-330 forint/liter közötti szinten, a gázolaj ára várhatóan 314-316 Ft/liter közötti szinten változhat.

Tovább olvasom »