benzin

benzin, e10, üzemanyag

Új üzemanyag jön a magyar benzinkutakra

PP/MTI

Nő a biológiai eredetű összetevők aránya az üzemanyagokban január 1-jétől, az intézkedéssel Magyarország csatlakozik a környezetbarát E10-es üzemanyagot használó államokhoz – mondta Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára.

Tovább olvasom »
benzin, Brent, olaj, olajár, üzemanyagárak

Visszatér a 400 forintos benzinár?

piacesprofit.hu

Az elmúlt hetekben látványosan dráguló olajár láttán egyre nagyobb az aggodalom, egyelőre azonban nem érdemes megrohamozni a benzinkutakat. A K&H szerint ugyanis az emelkedést a hirtelen megugró olajár miatt mérséklődő keresletnövekedés, az amerikai dollár erősödése, a Trump iráni szankcióival szembeni európai és ázsiai ellenállás, és az OPEC soron következő ülésének várható kvótaemelése mind fékezheti.

Tovább olvasom »
autó, autópálya, benzin, elektromobilitás, elektromos autó, energiaszolgáltató, gépjármű, közlekedés, olaj, töltőállomás, villanyautó, zéróemissziós, zöld gazdaság

Ölre mennek a cégek az elektromos autók feltöltéséért

Kriston László

Technológiai startupok, a nagy energiaszolgáltató vállalatok és az olajipari óriások kezdték meg a stratégiai helyezkedést egy új piac megszerzéséért: ki telepíti és üzemelteti az elektromos autók akkutöltő állomásait, amikor már többségében elektromos autók futnak az öreg kontinens útjain? Óriási bizniszről van szó.

Tovább olvasom »
adó, benzin, benzinár, költségkímélés, közlekedés, luxemburg, spórolás, szállítmányozás, turizmus, üzemanyag, üzemanyagár

Virul a benzinkút-turizmus Luxemburgban

KlimaBlogger

Nemcsak a kelet-európai polgárok járnak a határon túlra olcsóbban tankolni, Luxemburgban is dívik a benzinturizmus. A szállítmányozó cégek is direkt itt haladnak át kamionjaikkal, hogy olcsón tudjanak üzemanyagot szerezni. A miniállamban ugyanis jóval alacsonyabb az üzemanyagadó, mint másutt.

Tovább olvasom »
benzin, benzinár, üzemanyagár

Ilyen is van: még olcsóbb lesz a benzin

piacesprofit.hu

A Reuters adatközlése alapján a mediterrán üzemanyag tőzsdén a múlt héten a benzin ára stagnált, a gázolaj ára 1,7%-kal csökkent. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt átlagosan 2,1%-kal erősödött. A tőzsdei árak alakulásának, valamint az árfolyam erősödésének hatására október 30-án, szerdán a benzin ára a hétfői, már bejelentett 2 forintos árcsökkenés után újabb 2 forinttal mérséklődik, a gázolaj ára a hétfői 4 forintos csökkentés után ismét 4 forinttal lesz olcsóbb.

Tovább olvasom »
benzin, benzinár, üzemanyagár

Többet tankolhatunk a héten

piacesprofit.hu

A Reuters adatközlése alapján a mediterrán üzemanyag tőzsdén a múlt héten a benzin ára átlagosan 5,2%-kal, a gázolaj ára 1,1%-kal csökkent. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt átlagosan 1,1%-kal erősödött. A múlt héten a két árváltoztatás során a benzin ára 11 forinttal csökkent, a gázolajé 2 forinttal emelkedett. A benzin árak a hét második felében tovább csökkentek, s a forint is kissé erősödött. A tőzsdei árak és az árfolyam változásának hatására várhatóan a benzin ára kb. 3-4 forinttal, a gázolaj ára várhatóan 1-2 forinttal csökken.

Tovább olvasom »