benzin

benzin, Brent, olaj, olajár, üzemanyagárak

Visszatér a 400 forintos benzinár?

piacesprofit.hu

Az elmúlt hetekben látványosan dráguló olajár láttán egyre nagyobb az aggodalom, egyelőre azonban nem érdemes megrohamozni a benzinkutakat. A K&H szerint ugyanis az emelkedést a hirtelen megugró olajár miatt mérséklődő keresletnövekedés, az amerikai dollár erősödése, a Trump iráni szankcióival szembeni európai és ázsiai ellenállás, és az OPEC soron következő ülésének várható kvótaemelése mind fékezheti.

Tovább olvasom »
autó, autópálya, benzin, elektromobilitás, elektromos autó, energiaszolgáltató, gépjármű, közlekedés, olaj, töltőállomás, villanyautó, zéróemissziós, zöld gazdaság

Ölre mennek a cégek az elektromos autók feltöltéséért

Kriston László

Technológiai startupok, a nagy energiaszolgáltató vállalatok és az olajipari óriások kezdték meg a stratégiai helyezkedést egy új piac megszerzéséért: ki telepíti és üzemelteti az elektromos autók akkutöltő állomásait, amikor már többségében elektromos autók futnak az öreg kontinens útjain? Óriási bizniszről van szó.

Tovább olvasom »
adó, benzin, benzinár, költségkímélés, közlekedés, luxemburg, spórolás, szállítmányozás, turizmus, üzemanyag, üzemanyagár

Virul a benzinkút-turizmus Luxemburgban

KlimaBlogger

Nemcsak a kelet-európai polgárok járnak a határon túlra olcsóbban tankolni, Luxemburgban is dívik a benzinturizmus. A szállítmányozó cégek is direkt itt haladnak át kamionjaikkal, hogy olcsón tudjanak üzemanyagot szerezni. A miniállamban ugyanis jóval alacsonyabb az üzemanyagadó, mint másutt.

Tovább olvasom »
benzin, benzinár, üzemanyagár

Ilyen is van: még olcsóbb lesz a benzin

piacesprofit.hu

A Reuters adatközlése alapján a mediterrán üzemanyag tőzsdén a múlt héten a benzin ára stagnált, a gázolaj ára 1,7%-kal csökkent. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt átlagosan 2,1%-kal erősödött. A tőzsdei árak alakulásának, valamint az árfolyam erősödésének hatására október 30-án, szerdán a benzin ára a hétfői, már bejelentett 2 forintos árcsökkenés után újabb 2 forinttal mérséklődik, a gázolaj ára a hétfői 4 forintos csökkentés után ismét 4 forinttal lesz olcsóbb.

Tovább olvasom »
benzin, benzinár, üzemanyagár

Többet tankolhatunk a héten

piacesprofit.hu

A Reuters adatközlése alapján a mediterrán üzemanyag tőzsdén a múlt héten a benzin ára átlagosan 5,2%-kal, a gázolaj ára 1,1%-kal csökkent. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt átlagosan 1,1%-kal erősödött. A múlt héten a két árváltoztatás során a benzin ára 11 forinttal csökkent, a gázolajé 2 forinttal emelkedett. A benzin árak a hét második felében tovább csökkentek, s a forint is kissé erősödött. A tőzsdei árak és az árfolyam változásának hatására várhatóan a benzin ára kb. 3-4 forinttal, a gázolaj ára várhatóan 1-2 forinttal csökken.

Tovább olvasom »
arab, benzin, közel-kelet, megújuló energia, olaj, zöld energia

Már az olajsejkek is zöldülnek

klímablog

Az Egyesült Arab Emírségek (UAE) a világ egyik legnagyobb ökológiai lábnyomával rendelkező állama. Olajdollárokból épített légkondicionált palotáikban azonban felismerték, hogy a kőolaj, mint vagyon- és energiaforrás véges, ezért luxuséletmódjukat zöldíteniük kell.

Tovább olvasom »
benzin, forintárfolyam, üzemanyagár

Rossz hír az autósoknak: nagyot ugorhat a benzin ára

piacesprofit.hu

A mediterrán üzemanyag tőzsén az elmúlt egy hét során a benzin esetében jelentősebb áremelkedés történt, valamint a forint árfolyama is gyengült. A nemzetközi piaci folyamatokban megfigyelhető változások a benzin esetében 8-10, a gázolaj esetében pedig 3-5 forintos áremelés bejelentését indokolnak január 14-én, hétfőn. A legutóbbi 3 forintos benzin áremelés után várhatóan a benzin kiskereskedelmi átlagára 428, a gázolaj ára is 428 forintra emelkedhet január 16-án, szerdán.

Tovább olvasom »
benzin, benzinár, bioüzemanyag, dollár, forintárfolyam, gázolaj, üzemanyag, üzemanyag-értékesítés

Újra emelkedhet a benzinár a héten

piac-profit.hu

Az elmúlt egy hét során a nemzetközi piaci folyamatokban megfigyelhető változások a benzin esetében 5-7 forint, míg a gázolaj esetében 4-6 forint áremelkedést indokolnak 23-án, hétfőn. A benzin kiskereskedelmi átlagára így 431 forint, a gázolajé pedig 430 forint lehet július 25-én, szerdán.

Tovább olvasom »
benzin, benzinár, bioüzemanyag, forintárfolyam, gázolaj, infláció, olajár, üzemanyag, üzemanyag-értékesítés

A héten nem lesz olcsóbb a benzin

piac-profit.hu

Az elmúlt egy hét során a nemzetközi piaci folyamatokban megfigyelhető változások a benzin és a gázolaj esetében is az árak változatlan szinten tartását indokolják 2-án, hétfőn. A benzin kiskereskedelmi átlagára így 408 forint, a gázolajé pedig 412 forint marad július 4-én, szerdán.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor