befektetői kockázatok

államcsőd, befektetés, befektetői kockázatok, gazdaság, görögország, ukrajna

Hol fektessünk be 2018-ban?

piacesprofit.hu

Államkötvénybe fektetné pénzét? Habár a magas hozam sokszor kompenzálja a rizikót, érdemes megismerni azokat a kockázati tényezőket is, amelyek komoly buktatói lehetnek egy sikeres, jövedelmező üzletnek.

Tovább olvasom »
befektetői kockázatok, befektetők, jpmorgan, soros, tőzsde, warren buffett

Összeomlástól félnek a tőzsdeguruk

Kriston László

Egyre több sztárbefektető állítja, hogy a tőzsdevilágban esedékes a korrekció. A borúlátóbbak összeomlásnak nevezik. Már nem azt elemzik, hogy a 2007-es válság után újra jön-e egy negatív globális pénzügyi esemény, hanem hogy mikor és mennyire fog fájni? És mibe menekülnek a legnagyobbak?

Tovább olvasom »
befektetés, befektetői kockázatok, donald trump, eu, gazdaság, jegybanki alapkamat, megtakarítás, usa

Európa ott tart, ahol az USA egy-két éve

piacesprofit.hu

A gazdasági ciklus és a kamatok nagysága. E két tényező az, amely döntően befolyásolhatja a befektetési eszközök árazási szintjét – hangzott el az Aegon Prémium ügyfélklub rendezvényén. A következő időszakban felpörgő gazdaságra és növekvő kamatokra kell számítani. Ilyen helyzetben pedig aktív befektetési politikát kell folytatni azoknak, akik hasznot szeretnének elérni megtakarításaikon.

Tovább olvasom »
befektetői kockázatok, kockázati tőke, startup

A magyar, vagy a román startup a rizikósabb?

piacesprofit.hu

A kelet-közép-európai régiót országonként, országrészenként eltérő, több szempontból is különböző piacok, eltérő beállítottságú, potenciállal rendelkező vállalkozások alkotják. A befektetőknek tehát nem árt jól ismerni az adott piacot, ahol tőkét terveznek kihelyezni – írja a Széchenyi Tőkealap blogja.

Tovább olvasom »