befektetési tanácsok

befektetés, befektetési tanácsok, biztonság, elemzés, megtakarítás, pénz, részvény, tőke

7 tanács a jobb befektetésekhez

piacesprofit.hu

A befektető pszichéje éppolyan bonyolult, mint a romantikus szeretőé. Könnyen elcsábul, gyakran nyomós ok nélkül. Hiába éltük át 2007-2008 után a modern kori történelem 1929 óta legnagyobb gazdasági válságát, a befektetések terén gyakran ugyanazokat a hibákat követjük el, mint régen. Néhány jó tanács arra, hogyan ismerhetjük fel a rossz döntéseinket, mielőtt jócskán ráfizetnénk.

Tovább olvasom »
árfolyam, befektetés, befektetési tanácsok, ezüst, olajár, pénzpiac

Tőzsdézés helyett inkább ezüstre költsön

Sebők Orsolya

Merre mozdul az olaj ára? Hogyan alakul a dollár árfolyama? Milyen geopolitikai tényezők hatnak az egyes piacokra? Néhány a kérdések közül, amelyek foglalkoztatják a portfoliómenedzsereket, és amelyeket a befektetőknek mérlegelniük kell, mielőtt döntenek részvények vételéről, eladásáról, árupiaci vagy nemesfém-befektetésekről.

Tovább olvasom »
arany, befektetés, befektetési tanácsok, infláció

Az arany fénykora jön?

piacesprofit.hu

Az aranyba való befektetésre buzdít az egyik legtekintélyesebb német nyersanyagpiaci szakértő, technikai elemző és portfóliókezelő. Miközben még mindig esik a nemesfémek ára, mégis azt mondja, hogy aranyba kell fektetni, mert a világgazdaság legsúlyosabb problémája az általános eladósodottság, s az ezzel való küzdelemnek nincs más eszköze, mint az inflálás. Így az egyetlen nem inflálható, mesterségesen nem gyártható eszköz, az arany újbóli fénykora várható.

Tovább olvasom »
befektetés, befektetési tanácsok, kamat

Befektetés: nincs tuti tipp

Sebők Orsolya

Magyarországon és az Európai Unióban folyamatosan csökkennek a kamatok, és ez a tendencia várhatóan még folytatódik. Amerikában viszont a várakozás épp ellentétes: lassan befejeződik a kötvényvásárlás csökkentése, és elindulhat a kamatemelési időszak. Valószínűleg ez a kamatkülönbözet hatással lesz a befektetésekre is.

Tovább olvasom »
befektetés, befektetési alap, befektetési tanácsok

Magasan verik a betéteket az alapok

piacesprofit.hu

Az MNB alapkamat csökkentései a befektetési alapok számára is nehezíti a magas hozamok elérését. Nem csalódtak azonban azok, akik a betét helyett alapot választottak: az idei évben a forintban jegyzett alapok közel 60%-a magasabb hozamot ért el, mint egy jó kamatot kínáló bankbetét. Melyek voltak a legjobb alapok, mi bizonyult jó befektetésnek?

Tovább olvasom »
befektetés, befektetési tanácsok, kötvény kibocsátás

Fektessünk ihletbe!

piacesprofit.hu

Kötvényt kibocsátani tulajdonképpen bármire lehet, a világban számos alkalommal pedig meglehetősen fantáziadús dolgok finanszírozására választották ezt az igen komoly formát.

Tovább olvasom »
befektetés, befektetési alap, befektetési tanácsok

Hova tegyük a pénzünket? Alapokba!

Sebők Orsolya

Mivel a hazai befektetési piac legnagyobb riválisa, a bankbetét egyre kevésbé attraktív megtakarítás, 2013 egyértelműen az alapok éve lehet. Az első félévben több mint 720 milliárd forint tőke áramlott be, így a kezelt vagyon elérte a 4132 milliárd forintot. Az elmúlt öt év drasztikus termékfejlesztési hullámainak köszönhetően ma széles palettából válogathatunk kockázati étvágyunk és hozamelvárásunk alapján is.

Tovább olvasom »