baromfi

baromfi, élelmiszer, fogyasztás, hús, tejtermék, zöldség

Ha többet keresünk, azonnal megesszük

piacesprofit.hu

Ha nő a lakosság bevétele, az nálunk még mindig az élelmiszer-fogyasztásra szánt összeget növeli meg – főként a húsfélék iránti kereslet ugrik meg. A Nemzeti Agrárkamara (NAK) adatai szerint tavaly az olcsóbbá vált baromfihúsból fogyott a legtöbb.

Tovább olvasom »
állattenyésztés, baromfi, madárinfluenza, mezőgazdaság

Hivatalosan vége a madárinfluenzának

piacesprofit.hu

A belföldi és az unióba irányuló baromfiszállítások is zavartalanul folyhatnak országszerte, miután az állategészségügyi hatóság május 24-én feloldotta az utolsó, magas patogenitású madárinfluenza miatt elrendelt Bács-Kiskun megyei korlátozást. Az országos főállatorvos május 29-i határozata alapján megszűnt a baromfik zárt tartásának kötelezettsége is, azonban a zártan etetés és itatás a jövőben is kötelező.

Tovább olvasom »
agrárium, állattartás, baromfi, madárinfluenza, mezőgazdaság

Vége az influenzajárványnak

piacesprofit.hu

Számos megyében feloldották a madárinfluenza miatti korlátozásokat, de még hónapokba telik, mire helyreáll a rend a baromfiágazatban a súlyos veszteségek után. Több mint hárommillió szárnyast kellett leölni a járvány miatt.

Tovább olvasom »
állategészségügy, baromfi, export, madárinfluenza, mezőgazdaság

Nem megy a tengeren túlra a magyar baromfi

PP/MTI

A Békés megyében kimutatott madárinfluenza-vírus miatt több Európai Unión kívüli ország is megtiltotta az élőbaromfi és különböző baromfi termékek exportját az érintett megyéből vagy Magyarországról – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI-vel.

Tovább olvasom »
agrárium, állattenyésztés, baromfi, mezőgazdaság, precíziós gazdálkodás, szabadkereskedelmi megállapodás, szélsőséges időjárás, szövetkezet, verseny

Kiéleződő verseny vár az agráriumra

kfarkas

Egyre inkább kiéleződő versenyre, hektikus időjárási jelenségekre kell felkészülniük a magyar gazdálkodóknak. A Piac & Profitnak nyilatkozó szakértők szerint az előrelátó tervezés, a piacok megszerzése és megtartása érdekében való összefogás, de mindenekelőtt a fejlesztés, a termelékenység és a hatékonyság javítása jelentheti a kitörési pontot a magyar gazdálkodóknak.

Tovább olvasom »
baromfi, kkv, pénzügyi eszközök, uniós források, uniós pénz, visszatérítendő támogatás

Zéró kamattal jön az első uniós hitel

piacesprofit.hu

Május 20-án nyílnak meg az első MFB Pontok 23 vidéki és 3 budapesti helyszínen. Ezeken keresztül érhetők el a ciklus visszatérítendő uniós forrásai. Az új rendszer kedvező feltételeivel május második felétől nulla százalékos kamat mellett is igényelhető visszatérítendő forrás.

Tovább olvasom »
baromfi, madárinfluenza, újinfluenza

Madárinfluenza: a legrosszabbra is fel kell készülnünk

kfarkas

Újra felütötte fejét az elmúlt évtized réme, a magyar baromfiágazatban és turizmusban milliárdos károkat okozó madárinfluenza. A vírus ezúttal még a korábbi változatánál is veszélyesebb, szakemberek szerint a legrosszabbra is fel kell készülnünk, a betegség eddig sosem látott méretű világjárványt okozhat.

Tovább olvasom »
állatenyésztés, állattartás, baromfi, élelmiszeripar, kiskereskedelem, magyar termék

Csak magyar csirkét árul majd a SPAR

PP/MTI

Megállapodást írt alá július elején a Spar Magyarország Kft. és a Baromfi Termék Tanács (BTT), az áruházlánc mintegy 400 üzletében kizárólag a magyar baromfivédjegy használatára jogosult termelőktől származó friss és előkészített, csomagolt baromfihúsokat értékesít.

Tovább olvasom »